Lokasi Berbuka Puasa Seluruh Malaysia Yang Murah Dan Sedap Untuk Tahun 2018

7:00 PG Maha Mahu 23 Comments

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Alhamdulillah hari ni adalah hari pertama seluruh umah Islam di Malaysia dan dunia berpuasa. Syukur sangat sebab kita masih diberikan kesempatan lagi untuk terus bertemu Ramadhan tahun ini. Harap tahun ini kita boleh tambahkan amal jariah dan juga ibadah.


Semasa kita meraikan puasa dalam masa yang sama tak salah juga kita menikmati hidangan yang menyelerakan untuk berbuka puasa. Ini kerana Malaysia cukup kaya dengan makanan yang sedap-sedap dan mewah. Di sini Maha senaraikan lebih daripada 30 lokasi berbuka puasa di seluruh Malaysia. Nak tahu kat mana korang boleh rujuk list yang Maha sediakan kat bawah ni ok.

PENANG


Harga :
RM110.00 untuk dewasa
RM90.00 untuk kanak-kanak dan warga emas

Harga : 
RM 70.00 nett untuk dewasa (17 - 23 May 2018)
RM 78.00 nett untuk dewasa (24 - 30 May 2018)
RM 98.00 nett untuk dewasa (31 May – 14 June 2018)
RM70.00 nett untuk warga emas
RM50.00 nett untuk kanak-kanak 

SELANGOR

Harga :
RM33.90 untuk dewasa
RM17.00 untuk kanak-kanak 

Harga :
RM88.00 untuk dewasa
RM52.00 untuk kanak-kanak dan warga emas

Harga :
RM120.00 nett untuk dewasa
RM74.00 nett untuk kanak-kanak dan warga emas

Harga :
RM135.00 nett seorang (Hari biasa)
RM99.00 nett seorang (Hari minggu)

Harga :
RM70.00 nett untuk dewasa
RM35.00 nett untuk kanak-kanak

Harga :
RM69.00 nett untuk dewasa
RM35.00 nett untuk kanak-kanak

Harga :
*Minggu pertama dan keempat Ramadhan
RM50.00 nett untuk dewasa
RM27.50 nett untuk kanak-kanak

*Minggu kedua dan ketiga Ramadhan
RM55.00 nett

Harga :
RM88.00+ untuk dewasa
RM45.00+ untuk kanak-kanak

Harga :
RM68.00 nett bagi dewasa
RM60.00 nett bagi warga emas
RM40.00 nett bagi kanak-kanak

KUALA LUMPUR


Harga :
RM95.00 nett untuk ahli kelab
RM110.00 nett untuk bukan ahli kelab
RM47.50 nett untuk kanak-kanak

Harga :
RM88 bersih untuk dewasa
RM75 bersih untuk warga emas
RM45 bersih untuk kanak-kanak

Harga : 
RM68.00 untuk dewasa
RM58.00 untuk warga emas
RM34.00 untuk kanak-kanak

Harga :
Dewan Perdana Felda : RM88.00 nett
Orchard Villa Gombak : RM58.00 nett
Red Carpet Avenue Kota Damansara : RM48.00 nett

Harga :
RM68.00 nett untuk dewasa
RM40.00 nett untuk kanak-kanak

Harga :
RM128.00 untuk dewasa
RM78.00 untuk kanak-kanak

Harga :
RM128.00 nett untuk dewasa
RM64.00 nett untuk kanak-kanak dan warga emas


Restoran Arina Skyview Kuala Lumpur
Harga : RM68.00

Harga :
RM39.90 net untuk dewasa
RM25.00 net untuk kanak-kanak dan warga emas

Harga :
RM238.00+ untuk Set A (2-3 orang)
RM388.00+ untuk Set B (4-5 orang)

Harga : 
RM98.00++ untuk dewasa
RM49.00++ untuk kanak-kanak dan warga emas

BBQ Lamb KL Kemensah
Harga :
RM168.00 Bird Set
RM188.00 Seafood Set
RM188.00 Meat Set 


PUTRAJAYA / CYBERJAYA


Harga :
RM98.00 untuk dewasa
RM49.00 untuk kanak-kanak dan warga emas

Harga:
RM78.00 untuk dewasa
RM39.00 untuk kanak-kanak

Harga :
RM120.00 untuk dewasa
RM60.00 untuk kanak-kanak

Harga : 
RM138.00 nett untuk dewasa
RM78.00 nett untuk kanak-kanak dan warga emas

Harga :
RM149.00 nett untuk dewasa
RM100.00 nett untuk warga emas
RM75.00 nett untuk kanak-kanak

NEGERI SEMBILAN


Harga :
RM70.00 nett untuk dewasa
RM28.00 nett untuk kanak-kanak

Harga :
RM48.00 nett untuk dewasa
RM30.00 nett untuk kanak-kanak 

MELAKA


Harga
RM68.00 untuk dewasa
RM58.00 untuk kanak-kanak dan warga emas

Harga : 
RM90.00 nett untuk dewasa
RM45.00 nett untuk kanak-kanak

PAHANG


Harga :
RM68.00 bersih untuk dewasa
RM40.00 bersih untuk kanak-kanak

KELANTAN


Harga :
RM59.00 nett untuk dewasa
RM28.00 nett untuk kanak-kanak


Cuma nak mengingatkan pada diri sendiri dan juga kawan-kawan semua yang nak makan berbuka tu orang kata berpada-pada jangan membazir. Ini kerana kita tahu membazir tu amalan syaitan dan bulan puasa ni syaitan semua kena ikat, silap-silap nanti kita yang jadi syaitan lak yer minta jauh. Apa pun selamat berpuasa semua dan selamat berbuka puasa.








Anda juga suka post ini...

23 ulasan:

  1. Tq Maha masukkan link blog huda sekali dalam list ni. Senarai lokasi yang nnagus untuk rujukan sepanjang bulan Ramadan ni. Sekali sekala berbuka di hotel apa salah yer kan....

    BalasPadam
  2. Banyak senarai lokasi untuk berbuka puasa nanti. Senang lepas nih rujuk sini saja tempat makan yang best untuk berbuka. Terima kasih Maha sebab masukkan link blog saya

    BalasPadam
  3. Senangnya list macam ni.banyak juga yang harga berbaloi tak sabar nak pilih tempat berbuka nanti

    BalasPadam
  4. Thanks for the listing of all the prices. I can compare and make the right decision for the best place to enjoy our buffet.

    BalasPadam
  5. Byk pilihan lokasi utk berbuka puasa.. Tq for sharing.. Paling murah rm33.90 ..skarang susah nk dpt harga bawah rm50.. Apa2 pn jgn membazir di bln ramadhan sbb slalunya nafsu mengatasi segalanya.. Selamat berpuasa

    BalasPadam
  6. Malaysia memang banyak lokasi pilihan berbuka puasa buat semua. Terima kasih juga diucapkan kepada MahaMahu sebab tersenarai juga list blog kita.. Hehe..

    BalasPadam
  7. Brader maceh la for the entry of sharing ni. Boleh buat rujukan untuk kegunaan nanti bila mesyuarat kot nak berbuka puasa sesama. Bookmark!

    BalasPadam
  8. Bestnya list ni siap letak harga macam ni. Senang orang nak compare, survey dan pilih dimana lokasi nak berbuka. Sesuai kalau nak datang denagn group gak.

    BalasPadam
  9. Memang terbaik la ulasan seorang Master Food Blogger. Good job En Maha.

    BalasPadam
  10. Fuh terbaik madi! Senang orang nak tengok senarai tmpt berbuka puasa nanti kalau buat macam ni. Paling murah rm33.90 tu... taoi sedap ke tak la tu kan.. makanan pulak banyak ke dok.

    BalasPadam
  11. Banyak betul pilihan berbuka puasa kat lembah klang ni kan..anyara dan ngan tak.je nak pergi..ada yang paling murah betul tu ha...geram je nak booking

    BalasPadam
  12. wow,,,banyak tempat2 menarik untk berbuka puasa nanti... tapi jauh2 plak dgn johor ni.. hehe... tp takpe nak save entri ni awal2 utk rujukan akan dtg supaya senang nak survey2 nanti kan..

    BalasPadam
  13. Oh my so many places to go to. Kena plan 1 for each day ni. Firstly to target all those in Klang Valley and maybe some in Melaka, gives me a good excuse to get out of town during this puasa month.

    BalasPadam
  14. Wahhh suka-suka entri ni bookmark terus sebab senang nak pi jjcm bufet ramadhan dan snang nak share dengan kawan-kawan sebab dekat jer dengan kawasan Bonde ni...thanks maha share

    BalasPadam
  15. Woww terbaiklah sifu listkan camgini, senang orang nak mencari tempat berbuka di seluruh Malaysia.
    Nanti nak plan kat mana dalam list ni sis akan terjah dulu..kalau ada budget lah..hehehe

    BalasPadam
  16. Terbaik lah... sennag org nak cr lokasi berbuka yg sesuai dgn budget dan kawasan. Ada murah ada yang mahal.jena ikut budget la ye

    BalasPadam
  17. Thanks Maha sebab sudi sharing list hotel yang buat buffet Ramadhan. Nanti nak kemana2 boleh rujuk je list sifu makanan kite ni. Of course lah semua sedap kan? Harga pun ada yang berbaloi. Nanti boleh la usha2 dulu

    BalasPadam
  18. Wah baguslah Mahu mahu compile kan dan buat list macam ni. Boleh je refer ini kalau nak makan kat mana-mana. Senang sangat siap ada harga lagi tu, Terbaik!

    BalasPadam
  19. Oky lepas nie tinggal refer pada blog maha sahaja. Mudah semuanya ada. Thanks Maha sbb permudahkan kami utk cari tempat berbuka. Eh link blog kita pon ada lah. Terharu rasanya !!!

    BalasPadam
  20. wow twerbaik ni portal food no malaysia ni..baguslah buat macam ni senang nak buat carian nanti..akan ku rekomen kat kawan2 untuk rujuk page ni hehehe

    BalasPadam
  21. Wow, you have list down all the buffet place in Malaysia. Is a good directory that can be shares with my Muslim friends. Can also propose to my company to Buka Puasa at the place near to us and offer affordable price.

    BalasPadam
  22. Best! can compare price and i am going to Restoran On The Table TTDI Kuala Lumpur with my friends next week. The rpice is reasonable only RM39.90 net and food wise also good.

    BalasPadam