12 Februari 2013

Salam 1 Malaysia semua rakan2 dan juga pembaca terutama kepada pembaca cina ada ker ehehehe harap2 ada nak wish Happy Chines New Year. Walaupun dah lepas berapa2 hari tapi masih di raiakan oleh seluruh dunia dan kita kat Malaysia masih cuti hehehe. Tu yg best and bertuahnya rakyat Malaysia ni semua ada dan semua dapat rasa. Mcm tu juga makanan yg ada kat Malaysia paling byk dan tak tahu nak makan apa...


So mlm minggu plan nak pergi makan Celop-Celop kat Downtown Cheras. Memang selalu makan kat situ kalau nak makan celop-celop. Dah lah pilihan byk dan juga kuah yg sedap. Sapa tak tahu celop-celop tu apa? Hehehe ia adalah sejenis makanan yg di masak celop dalam sup dan kemudian di makan dengan kuah. Ada byk bahan boleh pilih ada bahan mentah dan juga ada bahan sayur2 untuk di celop hehehe...



Best time dah nak tengah malam a round 10 hingga 12 mlm pergi sana memang syok. Kalau time cuti and hari minggu meriah org sebab kat sanakan kawasan tumpuan org ramai nak beli barang downtown. Setiap hari ramai jer tambah2 lak kalau hari nak dekat2 dengan perayaan terutama Hari Raya memang ramai gila.

 


Ok blk pada makanan celop-celop tadi. Satu batang makanan untuk di celop tu harga RM1 dan kalau pilih byk so akan di kira mengikut berapa batang. Korang leh makan makanan lain ada kat sana gak. Ada Nasi Lemak, Laksa, Keropok leko, Nasi campur dan mcm2 lagi makanan. Patut lah org Malaysia ni sihat2 kan bola mlm jer makan tak ingat hehehehe... Tapi tu lah hakikat hidup bertuah kat Malaysiakan.

 


Nanti kita pergi makan sama2 kat sana ok boleh kan kawn2.. Kalau ada tempat makan yg best dan menarik kawn2 leh cadang kat Mah@mahu. Nanti Mah@mahu pergi sana ajak anda sekali kita makan sama2 ok. Pastu leh masuk blog hehehehehe.. Selamat berblog...





Tagged: , , ,

Blog Bicara Makan © 2014 | Powered by Blogger | Blogger Template by Mahamahu
\
Web Analytics