2012 Tahunku Yang Kacak

Salam semua rakan2 dan juga pembaca blog Mah@mahu moga sihat adn gembira selalu hendaknya. Tahun 2012 bakal melabuhkan tirai kurang dari 20 hari lagi. Tak sngka tak sempat nak habiskan cita2 untuk tahun 2012 ni. Tapi kali ni nak buat entry berkaitan dengan perkara terbaik yg pernah Mah@mahu lakukan dalam tahun 2012 ini. Mcm review lah apa yg terbaik pernah terjadi kat dalam hidup Mah@mahu untuk tahun 2012 ni. Tak semua yg terbaik Mah@mahu pilih kerana ia adalah yg terbaik daripada yg terbaik hehehehe.....


First sekali Mah@mahu nak cite masa dpt jadi juri jemputan untuk sebuah porgram tv realiti terhebat tahun ni. Apa lagi kalau bukan Masterchef Malaysia musim ke 2. Sungguh terkejur bila Mah@mahu dpt tahu jadi salah seorang daripada peserta yg menang kuiz anjuran Murai dan juga Saus Heinz ABC. Masa tu mereka kata kena shooting utk masuk tv dan juga jadi juri jemputan. Memang time tu bangga sgt2 lah dpt jadi juri kepada peserta Masterchef walaupun tak dpt masuk program tu. Nak tgk pic leh [klik sini] segala ada dalam tu termasuk lah pic Chef Jo, Chef Zubir dan Chef Adhu. Kalau semua tgk video kat bawah ni, mesti ada yg marah kami kan sebab kami lah chef kegemaran ramai Ammar tersingkir pada mlm tu hehehehe...


Kerana ia pengalaman masuk tv dalam program Masterchef maka Mah@mahu sempat rakam lagi program tu semasa ia di tayangkan di tv. Bangga kejap mana taknya masuk program popular and jadi juri lak. Lepas tu barulah tiba2 dpt call and sms dari kawn2 yg dah lama tak contact kata Mah@mahu dpt masuk tv hehehe. Sebelum tu tahun lepas Mah@mahu pernah menyertai satu program tv juga yg di sebut Maggi Rumah Terbuka iaitu program amal sambil memasak. Tu pun masuk tv gak tv3 hehehe....


Tak habis kat situ Mah@mahu dpt lagi jemputan untuk sebuah program tv kat Astro gak. Tapi kali ni tak masuk tv lah cuma dpt sertai cabaran yg di sediakan sepertimana dalam tv tu nanti. Program Fear Factor Selebrity Malaysia. Buat pertama kali akan di siarkan hujung tahun ni iaitu 29 Disember 2012 dan akan berlangsung setiap hari Sabtu jam 9 mlm di Astro Ria. Ni pun best ada cabaran yg perlu kami ni blogger2 hadapi untuk sampai ke penamat.


Bersama rakan2 blogger lain pun yg sungguh menggembirakan sepanjang  program itu di adakan di pekarangan Sunway Piramid. Bestnya masa tu kena bermain dengan cacing, katak dan ular huhuhu sapa tak kuat memang akan tewas. Tapi tak rezeki Mah@mahu untuk menang hari tu hehehe... Kalau nak tgk gambar dan tahu apa lagi cabaran kami buat [klik sini]. Ada gak selebriti yg sama2 turut menjayakan program Fear Factor Selebriti Malaysia turun memeriahkan majlis nak tahu sapa like page FB Fear Factor Malaysia.


Itu lah antara perkara paling best pernah berlaku untuk tahun 2012 ni pada Mah@mahu. Sapa sangka dan sapa menduga dengan rajin berblog dan juga berkongsi idea kat sini kita leh kenali ramai lagi yg lebih otai dari kita kongsi tips2 kan. Rakan2 lain pun rajin2 lah aktif kan diri berblog ini ok tak rugi pun untung adalah. Moga ia menjadi kenangan palin indah dalam hidup Mah@mahu ok...







0 comment... add one now