Hari Raya,

Hidangan Juadah Hari Raya Di Rumah Dibawakan Oleh Putrajaya Marriott Hotel

7:00 PG Mahamahu 1 Comments

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga kepada semua rakan-rakan sekalian. Esok kita dah bakal berhari raya dengan normal baharu dimana raya tak boleh semeriah dulu dan berkumpul ramai-ramai lagi. Paling sedih menyentuh hari tak boleh balik raya ke kampung. Sepanjang hidup Maha tak pernah lagi rak beraya dengan keluarga kat kampung. Tahun ini lah baru pertama kali kena beraya seorang diri dan jauh dari mak ayah.
Tapi walaupun jauh tetap kena Kita Raya Kita. Menyambut hari kemenangan sebulan berpuasa dengan hari raya penuh gembira. Cuma tu lah tengah fikir untuk juadah pagi raya nak masak apa yer. Takut tak jadi lak kalau masak rendang yang susah-susah tu. Selalu bangun pagi raya tengok semua juadah dah siap mak masakkan. Kali ni harapkan makanan order online sahaja.

Tak perlu risau kerpada Putrajaya Marriott Hotel memperkenalkan hidangan juadah raya tahun ini. Pelbagai juadah disediakan bagi menikmati raya #dudukrumah. Hari Raya Aidilfitri bagaikan tidak lengkap tanpa hidangan kegemaran Maha. Kali ini Putrajaya Marriott Hotel sedia menyajikan aneka pilihan juadah raya yang akan membuatkan hari kita lebih riang dan gembira.

Maha tengok pun banyak pilihan juadah mengikut selera dan juga bajet korang.

Kombo A - RM200 nett (4 orang)
- Ayam Golek
- Nasi Beriani
- Kari Kambing Madras
- Satay - Ayam atau Daging Lembu
- Masak Lemak Sayur Lodeh bersama Nasi Impit

Kombo B - RM200 nett (4 orang)
- Kambing Golek 
- Lemang bersama Rendang Ayam
- Daging Salai Masak Lemak Cili Api dan Nasi Putih
- Satay - Ayam atau Daging Lembu
- Masak Lemak Sayur Lodeh bersama Nasi Impit

Kombo A - RM500 nett (8 orang)
- Ayam Golek
- Nasi Beriani
- Kari Kambing Madras
- Satay - Ayam atau Daging Lembu
- Masak Lemak Sayur Lodeh bersama Nasi Impit 
- Mee Rebus Stulang Laut
- Piza Naan Margherita atau Piza Ayam Hawaiian

Kombo B - RM500 nett (8 orang)
- Lemang bersama Rendang Daging
- Kambing Golek
- Daging Salai Masak Lemak Cili Padi dan Nasi Putih
- Satay - Ayam atau Daging Lembu
- Roti John
- Mee Kari Wak Lan
- Serawa Durian bersama Pulut atau Roti

Banyak tu pilihan menu yang korang boleh pilih memang meriah juadah pagi raya. Maha sendiri dah cuba kebanyakkan menu mereka sangat memenuhi selera terasa asli masakan tradisional Melayu. Kalau korang tak tahu nak masak apa pagi raya boleh order online yang bermula 24 May hingga 20 June 2020. Sebulan tu mereka buka promo ni dan juga ada perkhidmatan penghantaran terus kerumah tak perlu risau nak keluar.

Apa lagi jom lah cuba. Maha nak ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin pada semua pembaca blog Maha dan moga raya ini walaupun berjauhan kita tetap ingat pada yang tersayang. Selamat mencuba semua ok.

Tempahan dan pertanyaan lanjut hubungi :
Tel : 03-8949 8888
Whatsapp : 012-393 0172







1 ulasan:

  1. hah menu raya pn bole order dr hotel ye..kerlas musim PKP ni kan..selamat hari raya madi

    BalasPadam