Brownies,

Jenama Monstr Bermula Dengan Suka Makan Brownies Kini Menjadi Empayar

7:00 PG Mahamahu 22 Comments

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Ramai usahawan yang berjaya sekarang ini adalah bermula dengan minat dan juga suka kepada sesuatu seperti memasak akhirnya membuka perniagaan kedai makan. Ada juga yang minat makan akhirnya menjadi blogger makan eehhh macam kenal jer wakakaka. Semua bermula daripada apa yang kita cinta maka ia akan berhasil. 

Begitu juga dengan satu jenama ini kalau sebut sahaja nama Brownies Moster ramai peminat dan pecinta dessert akan kenal jenama ini. Pada  masa mula pembukaan mereka tahun 2017 hanya fokus kepada pengeluaran Brownies sahaja, tapi kini mereka telah mengembangkan lagi produk keluaran mereka kepada Kookies, Chocojar dan juga Rocky Road. Itu lah yang kita namakan sebagai usahawan kerana sentiasa mencari idea baru untuk lebih maju. 

Baru-baru ini mereka telah mengadakan majlis pelancaran logo baru, nama baru dan juga packaging baru. Sebelum ini ramai kenali sebagai Monster Brownies dan ditukar kepada yang lebih universal dan mudah untuk di ingati iaitu 'Monstr'. Kalau korang dapat tengok logo baru ini lebih menarik dengan ikon monster ceria dan juga warna yang lebih berani dan sesuai untuk semua golongan. Motor mereka juga comel sangat 'Bringing Chewy Gooey To Yooey' cute bunyinya. 


Pn Nurul Fatin Binti Mohamed Pengasas Monstr

En Muhammad Khairul Bin Mohamed Ali Pengasas Bersama Monstr

Hari tu dapatlah kenal dengan lebih dekat pengasas Monstr ini iaitu Pn Nurul Fatin Binti Mohamed dan juga suami beliau pengasas bersama iaitu En Muhammad Khairul Bin Mohamed Ali. Dapat jugalah korek sikit-sikit kisah jatuh bangun bagaimana mula-mulanya tercetus idea untuk buka perniagaan ini. 

Rupa Terbaru Produk Monstr 


Maha ada sebut tadi ada banyak produk makanan keluaran Monstr dengan rupa baru seperti :
1) Brownies Monstr Senior Pack - RM18
2) Brownies Monstr Junior Pack - RM10
3) The Kookies Monstr Maxi - RM18
4) The Kookies Monstr Mini - RM10
5) Rocky Road Monstr - RM16
6) Kookrunch Chocojar Mini Monstr - RM17

Brownies Monstr Junior Pack - RM10

Rocky Road Monstr - RM16

Kookrunch Chocojar Mini Monstr - RM17
The Kookies Monstr Mini - RM10

Semua produk mereka ini Maha dan rasa dan boleh katakan semuanya sedap dan pasti menjadi kegilaan remaja-remaja zaman sekarang. Paling yang Maha suka adalah The Kookies Monstr dan juga Chocojar kerana ada biskut yang rangup rangup dan juga banyak coklat didalamnya. Kalau satu botol besar tu sekali hadap sahaja dengan secawan teh panas memang terangkat gilerrrr.

Jadi Sebahagian Keluarga Monstr 


Selain itu juga, mereka masih membuka peluang kepada remaja terutama Gen Z sekarang ini yang suka kepada sosial media untuk menggunakan platform yang ada itu kearah yang lebih menguntungkan. Ye lah daripada korang hanya buat video atau upload gambar menarik secara langsung korang dah mencipta pengikut setia korang dan guna peluang ini untuk menjadi stokis atau ejen kepada produk Monstr ini. 

Macam mana nak menjadi ejen kepada Monstr ini ada dua pakej:
1) Buddies (minimum pembelian produk RM250)
2) Comrade (minimum pembelian produk RM700)

Memang korang nampak macam banyaknya nak kena beli tapi produk yang dibeli ini ada harga istimewa kepada ejen dan korang boleh jual pada harga pasaran kepada pelanggan korang. Di situ nanti korang boleh dapat keuntungan dia punya kalkulator senang makin tinggi minimum purchase makin murah harga dan untung yang korang dapat pun makin tinggi. Maha tak pandai sangat sebab tak masuk kelas mereka lagi hehehe.


Tak apa kata pengasas Monstr mereka akan memberi bimbingan dan tunjur ajar bagaimana untuk menjadi ejen yang berjaya. Korang boleh tengok ini baru separuh ejen yang datang pada majlis perasmian hari tu dan kebanyakkannya berusia semuda 16 tahun pun ada. Sebab produk makanan snak macam ni memang orang akan dapat setiap masa bila habis beli.


Selain daripada biskut dan juga brownies ini meraka juga ada mengeluarkan Kek Buah. Tapi cuma  production akan aktif ketika bulan Ramadhan sahaja dan jualan ketika ketika boleh mencecah ratusan ribu tringgit atas sambutan yang amat menggalakkan. Ini kerana mereka telah membuat Kek Buah ini sejak daripada tahun 2012 lagi sehingga sekarang dan trend itu memang menjadi tumpuan.

So sekarang ini peluang dah ada nak ubah hidup dan juga nak jana pendapatan sendiri melalui program seperti ini. Cuma tepuk dada tanya hati kalau betul berminat boleh sertai sebahagian daripada keluarga Monstr ini. Maha pun macam minat lak nak join jadi ejen kat area Pahang hehehe. Dah habis berbalang-balang produk mereka kalau nak oder melalui ejen dan juga mereka sediakan khidmat COD seluruh Malaysia. Korang dah cuba semua biskut ini nanti komen kat sini ok.

Sebarang pertanyaan produk dan juga ejen Monstr ini boleh hubungi :
Talian : +60102261806






22 ulasan:

  1. Balasan
    1. Memang sedap bro buat kudapan time menonton atau buat goodie kepada tetamu

      Padam
  2. Brownies pun dah dikomersialkan. Comel la logo dia dan nama dia....Monstr. Peminat Brownies kena try la Monstr ni...

    BalasPadam
  3. Ni bukan macam sedap lagi, memang sedap ni, baca dri atas, nengok gambar je dah tertelan-telan ayaq liur...
    Tak sangka kan brownies pun boleh jadi kukis..biasa makan kek je..nak cubalah!

    BalasPadam
  4. Yummy sungguh kelihatan cookies nie. Nanti share sikit dengan Rawlins ye sebab nak makan time afternoon tea dengan kengkawan

    BalasPadam
  5. Favourite LeYa coklat-coklat ni. Aha! Sedapnya lahai... Nak jugakkkk... Jom la pergi beli.. Hehe..

    BalasPadam
  6. sedapnya tengok brownies dengan kokojar dia! Memang pekat dan padu coklat dia. Nampak mahal tapi for sure berbaloi bila makan.

    BalasPadam
  7. Wow!!!!!! Awesome! Good brownies lovers. Packaging Dia pun comel.

    BalasPadam
  8. Congrats to team monster cookies. Really love to see their packaging and ya one day if terjumpa huda beli dan rasa ok. Sebab huda minat juga brownies ni. Aduh dah makan susah nak berhenti oi haha

    BalasPadam
  9. kita tak pernah cuba lagi wak. nampak menyelerakan. btw kita suka sangat pakaging dia. wow sangat

    BalasPadam
  10. tak pernah cuba lagi. nampak sedap. bolehlah try order nanti. thanks ya sebab share :)

    BalasPadam
  11. Tak silap macam pernah cuba..tapi di mana ya..ummm.
    Tengok gambor pun dah buat sis terlioq..aduhhhh bak mai sikit..:)

    BalasPadam
  12. Ok.. Harga dia not bad.. Xla mahal sgt mcm sstgh produk tu kan... Semoga makin murah rezeki depa2 ni.. Amin

    BalasPadam
  13. Packaging dia nampak menarik. Boleh go international sangat dah ni.

    BalasPadam
  14. Ala sedapnya. Nak nak coklat memnag favourite. Sedap nampak cookies dan brownies tuh. Harga pun not bad kan

    BalasPadam
  15. Terasa kelaparan plak tengok brownies dia. Macam nak cuba je nanti

    BalasPadam
  16. Tak pernha makan lagi brownies biskut ni.. Memng teringin.. Wah ad emacam-macam juga.. Tahniah atas penjenamaan baru

    BalasPadam
  17. Comel laaa logo dan packaging dia. Menarik. Tahniah buat team Monstr. Moga terus maju jaya!

    BalasPadam
  18. Hehe dah tau la raya nanti nak beli kek buah dan cookies brownies kat mana..i pernah makan cookies diaorg memang sedap

    BalasPadam
  19. tahniah team monster mesti sedap la cookies dan kek dia ni sampai begitu sekali hebat jualan mereka

    BalasPadam
  20. Uisshhh dah makin lebarkan sayap la.. Nama monster ni mmg buat org yg makan brownies ni jadi monster sbb mengadap je.. Hahaa

    BalasPadam
  21. terima kasih infonya sangat berguna dan bermanfaat
    PAKET DATA GRATIS

    BalasPadam