Durian Musang King SS2 Petaling Jaya Walaupun Mahal Tetap Ada Standardnya

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Sekarang ni dah start masuk awal musim Durian kerana dah boleh tengok gerai-gerai jual Durian mula banyak ditepi jalan. Tapi tak semua Durian yang dijual tu adalah betul-betul Musang King atau tak kisahlah jenis apa tapi sedap ker.


Tapi kemarin big boss Denaihati Network iaitu tuan Haji Amir ajak Maha pergi makan durian kat lokasi yang cukup popular di KL ni. Mana lagi kat area SS2 Petaling Jaya lah. Maha terus terang tak pernah sampai sana selalu dengar jer orang kat Durian kat sini best dan berkualiti.


Malam kemarin tu Maha yang memang suka Durian ni pergilah turun memenuhi permintaan tuan haji yang dah banyak kali ajak. Nak makan Durian Musang King kot tak akan Maha lepas kan peluang keemasan ni. Kat KL ni tak kisah tengah malam pun orang pergi cari Durian juga macam kat sini.


Masa mula-mula sampai SS2 ni ingat tempat makan Durian ini kecil jer tapi ia luar jangkaan Maha. Bagaikan satu pesta makanan Durian memang cukup besar dan banyak pilihan Durian. Jadi teruja terus ambil gambar orang-orang kat sana bukan sahaja orang Malaysia tau ada mat salleh juga makan Durian kat sini ok.


Yang bestnya kat sini semakin malam semakin ramai orang datang walaupun buah Durian makin kurang tapi tak putus orang datang. Tapi hari yang Maha datang tu harga Durian Musang King cecah RM68 sekilo. Mahal gila tapi adakah berbaloi dengan harga tu untuk kepuasan makan Durian.


Betul lah kata orang kalau dah memang pecinta Durian harga tak jadi masalah janji puas. Memang malam tu puas Maha makan Durian berulas-ulas. Tak tahu berapa biji Maha berjaya habiskan sebab buah Durian tu ada jer atas meja. Korang tengok lah warna Durian Musang King ni sangat cantik dan juga bau sangat pekat.


Rasa buah Durian Musang King bukan lah manis tau bila kita makan sebenarnya ia ada rasa pahit tu yang buatkan ia sedap dan berlemak. Walaupun makan banyak tak muak tapi cepat kenyang kerana hari tu Maha tak makan malam pun hanya makan buah Durian jer sudah cukup kenyang sampai pulang rumah terus tidur jer.



Kat sana makan Durian bersulamkan dengan Air Kelapa Muda atau sapa yang nak jus buah pun ada. Lagi best sebenarnya dapat makan Durian bersama dengan Cendol. Special Raja Cendol ni yang Maha order harganya RM28 satu mangkuk. Perrrhh memang kalau orang kaki Durian ini adalah syurga mereka.


Tak kisahlah harga mahal sikit pun janji apa yang dapat memang puas. Seperti kata tuan Haji Amir lah beliau dah pergi banyak tempat makan Durian tapi tak boleh lawan yang ada di SS2 PJ ni katanya. Sebab tu beliau selalu berulang makan kat sini dan lagi syoknya beliau tak pernah lupa kawan-kawan kat Facebook. Pada korang nak join makan-makan Durian ni rajin-rajin lah jengah Facebook tuan Haji Amir ok.


Maha nak ucapkan terima kasih sekali lagi pada tuan haji kerana jemput Maha makan Durian kat sini kalau nak pergi sendiri tak tahu bila agaknya. Dapat juga merasa Durian Musang King yang selalu orang kata terbaik tu. Terima kasih juga kat otai-otai lain yang ada pada malam tu seperti Shakiddo, Abang Hensem, Melastik Bintang dan yang lain tu maaf baru kenal. Terima kasih sangat-sangat tuan haji dan pada korang yang ada tempat makan Durian lagi best dari sini boleh rekmenkan nanti mana tahu boleh terjah sana pulakkan.






{ 8 comments.. read them below or add one }

Cik Ash Cik Ash 06 April, 2017
kalau suami tengok harus terliur
Maha Mahu Maha Mahu 06 April, 2017
Jangan salahkan saya akak hehehehe
reezluv reezluv 06 April, 2017
memang puas gile dapat makan gitu..fuh
Maha Mahu Maha Mahu 06 April, 2017
Yes hantu Durian memang ini lah syurga mereka hehehehe best..
Cerita Ita Cerita Ita 07 April, 2017
bestnya.... kita yang jauh ni cuma mampu tengok je la...
Mat Jo Mat Jo 09 April, 2017
RM68 sekilo, huhuhu, belum sampai level matjo lagi nak makan musang king, makan durian kampung pun jadi la, :)
Maha Mahu Maha Mahu 02 May, 2017
Tak apa nanti ada masa jalan2 KL leh datang..
Maha Mahu Maha Mahu 02 May, 2017
Hehehe ni kalau nak murah kena ambil yang bufet Durian ada juga kar sini...