Kurang Minyak Tidak Semestinya Kurang Rasa

Kurang Minyak Tidak Semestinya Kurang Rasa - Salam sejahtera kepada semua pembaca blog makan Mahamahu dan juga rakan2 sekalian. Salah satu minat Mahamahu selain daripada berblog adalah memasak, cuma Mahamahu tak berapa pandai masak tidak menggunakan minyak. Tapi kini Mahamahu baru belajar mcm mana nak memasak tapi kurang minyak dan masih  mengekalkan kesedapan rasa makanan tersebut.


Tak susah pun untuk kita kekalkan kesihatan dalam makan hanya dengan menggunakan Philips AirFryer. Mahamhu baru tahu and baru belajar cara nak kurangkan lemak atau minyak sehingga 80% dalam masakan anda. Dengan Rapid Air Teknologi, Philips Airfryer juga mengalir minyak yang berlebihan dan lemak daripada makanan anda semasa memasak, jadi makanan seperti ayam mengandungi kurang lemak dalam Philips Airfryer berbanding dengan memasaknya di dalam ketuhar.



Wow hebat tak bila kita masak sebenarnya kita juga menjaga bukan sahaja kesihatan badan malah juga menjaga kualiti masakan kita agar lebih sihat dan lebih sedap. Mahamahu rasa teruja untuk menggunakan Philips AirFryer ini untuk memasak. Bukan sahaja masak goreng2 malah mcm2 lagi Philips AirFyer ini boleh buat seperti panggang, grill, gratinate, caramelize dan juga bakar


Lagi untuk kepada anda yg memang pandai masak atau yg memang suka memasak Philips memberi peluang kepada anda untuk menyertai pertandingan Philips Home Living "Ultimate Cook-Off". Anda boleh memenangi hadiah bernilai lebih daripada RM8,000. Wow memang banyak mcm mana nak masuk ada cara mudah sahaja buat anda yg memang kaki masak di rumah.
  1. Mesti like Facebook page Philips Home Living Malaysia
  2. Hantarkan maklumat anda dan juga resepi masakan anda sendiri di Ultimate Cook-Off
  3. Kongsikan resepi yg telah di hantar dengan rakan2 Facebook, Twitter dan Google Circle dengan menggunakan #PhilipsMYAirFryer

So lepas tu nanti 10 org pemenang akan di pilih oleh Philips untuk menyertai pertandingan peringkat akhir iaitu Ultimate Cook-Off yg akan di adakan pada 28 June 2013 yang bertempat di AEON Big Subang Jaya. Di situ lah nanti 10 resepi yg bertuah akan di gandingkan dengan 10 org blogger untuk memasak resepi yg telah di pilih. Wow anda akan jadi seorang chef bila masak di hadapan org ramai dengan resepi anda sendiri. Pertandingan bermula dari 28 Mei 2014 hingga 22 June 2014 untuk anda menghantar resepi yg enak2.


Jom kita cuba dan Mahamahu juga telah menghantar penyertaan cari lah resepi Salad With Mango khas daripada Mahamahu buat anda semua. Lepas tu nanti undi lah Mahamahu ok mana tahu menjadi resepi pilihan untuk di pertandingkan di Ultimate Cook-off nanti hehehe. Tak rugi cubakan Mahamahu tahu ramai kat luar sana pandai memasak dan memang ada bakat memasak tidak kira lelaki atau perempuan anda memang hebat. Jom kita memasak.....








0 comment... add one now