Fakta-Fakta Menarik Tentang Perfume

Beberapa fakta menarik terhadap perfume yg patut kita tahu sedikit sebanyak untuk di kongsi bersama. Fakta-fakta ni mungkin pernah di dengar di mana2 atau pun pernah kita hadapi sendiri di mana2. Jadi boleh jadi sedikit ilmu untuk kita bersama. So jgn cepat beli perfume kerana harga tapi pastikan kualiti yg terbaik untuk kegunaan lebih lama.


1- Indonesia dikenali sebagai industri refill dimana mereka akan membeli botol original perfumes atau 1st grade botol perfume dan mereka akan refill dengan perfume extract yang lebih murah. Sebab itu harga perfume dari Indonesia murah. Same goes to perfume dari China. 

2- Perfume tidak dikenakan cukai di Malaysia. Ia bukan barang duti free. So hati hati dengan ayat duti free seperti di airport dan langkawi. 

3- Perfume original ada batch number. Perfume imitation tak akan ada. Kalau anda claim beli perfume original reject yang tak ada kotak tu macam mana nak cek batch number. 

4- Kebanyakan perfume designer ada Quality Checker deparment sendiri. So perfume reject memang sangat sikit, dan kalau ada mereka tidak akan dijual kepada 3rd party sebab mereka tidak mahu nama designer mereka rosak. Jangan suka kalau anda dapat beli rejected perfume, ia mungkin perfume refill sebab tu tak ada kotak ada beg baldu saja. 

Kesimpulannya, anda kena biasakan diri anda dengan perfume dan jangan terus membuat kesimpulan. Anda perlu ada ilmu tentang perfumes. Mana nak cari ilmu perfumes? Kena lah berdamping dengan Sephora Perfumes selalu. Untuk maklumat lanjut boleh layari laman sesawang Sephora Perfume


Follow Mah@mahu di sini..

Twitter : @mahamahu
Facebook : mahamahu
Instagram : Mahamahu
Youtube : Mahamahu