'Tamarind Apple Boi' Mengancam Dalam Kemasaman

9:05 PTG Maha Mahu 13 Comments

Hehehehe nak kongsi resepi tapi bukan makanan hari ni tapi minuman. Simple dan paling mudah disediakan tapi cukup mengancam selera makan hehehehe.. Tamarind Apple Boi atau Air Epal Asamboi dalam bahasa melayu, pasti membuka selara ketika menjamu makan mlm hari ni nak cuba jom try..

Bahannya cukup simple...

2 Biji Epal hijau (dipotong kecil)
2 Biji Asamboi
3 Sudu gula
Air masak

Penyediaannya lagi cukup senang masukan bahan2 epal, gula dan air kedalam blander buah dan blande sehingga hancur keseluruhan bahan tadi. Selepas itu, tapiskan semua hasil blander tadi kedalam jag air. Masukan pulak buah asamboi tadi dan gaul sehingga sebati untuk kesedapan yg lebih masukan air batu. Pasti menambat selera anda cubalah ok...

Anda juga suka post ini...

13 ulasan:

  1. wo mest menyengat masam kan...

    BalasPadam
  2. Errmmm sedapnya. Biasa minum apple kasturi kat SC. Mesti rasanya lebih kurang kan.

    BalasPadam
  3. masam campur masam.Jadi masemm la ni....Hmmmm

    BalasPadam
  4. uiik? nampak cam sedap.. nk try laa

    BalasPadam
  5. mantap, skrg tengah panas plus sedang berpuasa. kecur

    BalasPadam
  6. nmpk cm sedap..nk try la!!
    thanx..:))

    BalasPadam
  7. rasa macam makan kat secret recipe la plak

    BalasPadam
  8. rasa macam makan kat secret recipe la plak

    BalasPadam
  9. oh..
    br kali ptama dngr ni..
    terliur la pula, cm sedap je..

    BalasPadam
  10. sedapnya~ lalalala. nk cket! ;)

    BalasPadam
  11. uish telan ayaq liur dah nie...

    BalasPadam