'Tamarind Apple Boi' Mengancam Dalam Kemasaman

Hehehehe nak kongsi resepi tapi bukan makanan hari ni tapi minuman. Simple dan paling mudah disediakan tapi cukup mengancam selera makan hehehehe.. Tamarind Apple Boi atau Air Epal Asamboi dalam bahasa melayu, pasti membuka selara ketika menjamu makan mlm hari ni nak cuba jom try..

Bahannya cukup simple...

2 Biji Epal hijau (dipotong kecil)
2 Biji Asamboi
3 Sudu gula
Air masak

Penyediaannya lagi cukup senang masukan bahan2 epal, gula dan air kedalam blander buah dan blande sehingga hancur keseluruhan bahan tadi. Selepas itu, tapiskan semua hasil blander tadi kedalam jag air. Masukan pulak buah asamboi tadi dan gaul sehingga sebati untuk kesedapan yg lebih masukan air batu. Pasti menambat selera anda cubalah ok...

{ 13 comments.. read them below or add one }

LadyComot LadyComot 11 April, 2011
wo mest menyengat masam kan...
Kak Sam Kak Sam 12 April, 2011
Errmmm sedapnya. Biasa minum apple kasturi kat SC. Mesti rasanya lebih kurang kan.
Jejaka Desa Jejaka Desa 12 April, 2011
masam campur masam.Jadi masemm la ni....Hmmmm
zalizalu zalizalu 12 April, 2011
uiik? nampak cam sedap.. nk try laa
il ya na il ya na 12 April, 2011
mantap, skrg tengah panas plus sedang berpuasa. kecur
sabrina sabrina 12 April, 2011
nmpk cm sedap..nk try la!!
thanx..:))
Cik Z@i Pen@nG Cik Z@i Pen@nG 12 April, 2011
rasa macam makan kat secret recipe la plak
Cik Z@i Pen@nG Cik Z@i Pen@nG 12 April, 2011
rasa macam makan kat secret recipe la plak
toyolkiut toyolkiut 12 April, 2011
oh..
br kali ptama dngr ni..
terliur la pula, cm sedap je..
HAJAR hasan HAJAR hasan 12 April, 2011
sedapnya~ lalalala. nk cket! ;)
nur ikhyar dee nur ikhyar dee 14 April, 2011
uish telan ayaq liur dah nie...