1 Juta Berebut-rebutlah

Hari minggu yg tenang dan merehatkan minda penuh bermakna. Seronok gak hari ni duduk rumah layan tv kejap sambil melayan perasaan bersama teman2. So sambil tgk tv layan gak lah blog ni dan buat gak blogwalking. Kena gigih gak nak naik kena berusaha keras nak capai 1 Juta. Wah terkejut kan tghhari minggu bagi satu berita panas.

Mana tak tekejut ye lah semua blogger hari ni akan bertambah semangat nak berblog dan menjadikan blog mereka lebih ramai pengunjung. Yer lah terbaca berita muka depan dah papar blogger boleh cecah 1 Juta. Wow memang nangis, kalau dpt 1 Ribu pun dah gembira ni kan lak 1 Juta. Tak sangkakan menda boleh jadi mcm tu tapi tak mustahillah semua tu kerana sebelum ni pun kita dah ada usahawan internet jutawan.

So lepas ni kena lebih berkerja keras dan juga tidak putus asa untuk memastikan blog anda teru maju dan menjadi keuntungan kepada anda juga. Sebagai pendapatan sampingan pun ok lah tak adalah sebagai kerjaya tetap huhuhu. Tapi kalau dah rasa nak tumpu kepada berblog sepenuh masa tu boleh jer kan. Cuma satu jer lah kalau berblog tu biar betul dan guna saluran yg betullah. Maksud aku jng guna cara kotor nak cepat kaya mcm yg berlaku sekrang ni blog guna "CBOX" yg salah.

Entah tak mahu tuduh2 and salahkan sapa2 tapi tu lah pendapat masing2 dan cara masing2 kan. Bak kata org kalau buat cara betul akan dapt perkara yg betul tapi kalau guna cara yg salah dan pasti akan dapat hasil yg tetap salah tak akan senang betul tak. Mcm kata seorang ustaz semasa aku dengar ceramah sebelum solat Jumaat yg lepas. Beliau ada sebut berbunyi begini "Rezeki sebenarnya yg dtg mencari kita bukan kita cari rezeki, tapi kenapa kita susah nak dpt rezeki tu kerana jalan kita mencari rezeki tu salah maka rezeki tu tak dtg kepada kita". Sama2 lah kita renungkan dan juga selamat berblog.





   
1 Juta Berebut-rebutlah

6 comments.. read them below or add one

NOOR FATIN NOOR FATIN 23 January, 2011
marilah kita berblogging secara sihat. hehe :)
Nadira Nasarauddin Nadira Nasarauddin 24 January, 2011
jom kita sahut cabaran 1juta :)
LiFe KaMi LiFe KaMi 24 January, 2011
semoga kita dimurah kan rezeki dari Nya..:)
Darkbatman Darkbatman 24 January, 2011
stuju bro ngan kata2 ustaz 2..berulang kali aku baca.. xde yg mustahil bro..dpt riban 2 insyaAllah blh tp kene la usaha dengan lebih..jgn mudah putus asa.
zerotech zerotech 25 January, 2011
bestnya kalau dapat 1 juta..