Bila Jadi Andaman Terjun - [Aktiviti]



Tiba sahaja musim cuti sekolah mulalah semua org nak buat kenduri kahwin. Dalam satu hari tu boleh dpt 4 jemputan kahwin sekali gus ayiooo boleh buncit perut mkn sahaja. Tapi betullah kan wajib menghadiri Walimatulurus kalau dpt jemput. Tak mkn pun kata org pergi lah menjengah meraikan saudara kita yg terlah berumah tangga kerana membina masjid ini adalah salah satu sunnah Nabi. So my time tunggu jodoh je huhuhuhuhu....


Gambar hiasan

Tapi ni bukan nak cite pasal jodoh ke apa, cuma nak cite lah blk cuti hujung minggu lepas sebab dpt jemputn kenduri kahwin my neighbor sebelah rumah kahwin. Pergi atas jemputan tapi lain pulak jadinya. Malam hari sebelum esoknya kenduri pelamin tak siap2 lagi sebab mak andam yg nak buat tu tak dpt idea kata nya nak siapkan. So dengan segeranya terus lah khidmat pak andam terjun digunakan sapa lagi kalau bukan my friend Jai and gue huhuhuhuh.. 


Ni lah mak andam yg sebenar heheheh..

Punya lah tak ada persiapan apa2 tiba kena buat pelamin, nasib baik barang semua dah ada malm tu juga lah dengan tungkus-lumus I sebagai asistent membantu my friend kena lah siapkan apa yg mampu and mana yg jadi ajo. Jam menunjukkan 3am baru siap, dengan tak ada apa2 persediaan sempat gak siapkan tidak lah segah mana tapi Alhamdulillah hasilnya cukuplah menjadi penyeri majlis. Dah siap pelamin lak kena buat untuk meja makan beradab sampai lah jam pukul 4am, sambil melayan movie Nyang Rapik yg dipasang oleh pakcik DJ mlm tu huhuhuhu ada juga lah hiburan seram untuk tengan mlm yg dingin tu.



Ni lah pelamin hasil kerja yg tiba2

Akhir nya dengan kudrat yg ada, I sebagai asistent my friend sebagai pak andamnya menyiapkan pelamin serta meja beradab dibantu oleh rakan2 lain yg ado ramai juga dalam 6 org semuanya ayioo mcm nak main futsal lak. So esok nya tuan rumah dengan gembira menyambut lah rombongan pengantin perempuan yg datang jauh dari Pulau Tioman. Majlis berjalan dengan meriah dan jayanya. Alhamdulillah. So ia satu pengalaman lagi untuk I menjadi lebih matang dalam dunia andaman ini wahhhh....




4 comments.. read them below or add one

El-Zaffril El-Zaffril 14 June, 2010
Wah... kau ade bakat... nak booking bleh?
MahaMahu MahaMahu 15 June, 2010
Boleh buat business sapa2 nak buat pelamin Bajet nama nya boleh tempah terus di blog ini ok.. wahhhhh..
alyrds alyrds 16 June, 2010
wah! ni la org ater bidan terjun.... sama kes aku, kenduri kawan aku dan aku sebagai org PA sys. jer..aleh2 dipakse menjadik MC!!!!...dah ler suara serak... terpakse jg...huhu