Jualan Online,

Pengguna ShopeeFood Mendedahkan Restoran Yang Dinilai Terbaik Di Seluruh Malaysia

Selasa, November 29, 2022 Mahamahu 0 Comments

Kepelbagaian budaya Malaysia dalam pelbagai cara telah mempengaruhi rasa dan ramuan anda yang unik. Gabungan perisa Cina, India, Melayu dan Borneo, citarasa anda sentiasa terdetik oleh pelbagai yang mungkin dipadankan oleh tempat lain di bumi.Membawa ShopeeFood meninjau bandar anda untuk mendapatkan masakan lima bintang terbaik seperti yang dinilai oleh pengguna ShopeeFood. Semasa tiga kempen utama terakhirnya, seperti Hari Beli-belah 9.9, Jualan Jenama 10.10 dan Jualan Besar 11.11, ShopeeFood mengumpulkan data tentang trend makanan untuk mengetahui apa yang rakyat Malaysia suka makan. Diukur berdasarkan item yang paling kerap dipesan di aplikasi ShopeeFood, tinjauan itu menunjukkan dua kegemaran yang jelas: hidangan berasaskan nasi dan ayam goreng.

Tidak dinafikan beras merupakan nadi negara ini. Selain daripada banyak sawah padi di seluruh negara, nasi adalah makanan ruji anda, yang digabungkan dalam makanan bayi, makanan ringan, pencuci mulut dan hampir setiap hidangan. Sama ada semangkuk nasi kukus gaya Cina, atau hidangan daun pisang India yang terkenal, dan tidak lupa Nasi Lemak Malaysia kesayangan kita, nasi adalah dalam DNA Malaysia dan rakyatnya.

Walaupun Roti Canai mungkin mendapat tempat teratas dalam tinjauan lima masakan teratas ShopeeFood, hidangan berasaskan nasi dan beberapa bentuk ayam goreng banyak dipaparkan dalam trend makanan anda.

Hidangan ayam terutamanya ayam goreng tidak hairanlah turut mendapat tempat teratas dalam masakan lima bintang terbaik yang terdapat di aplikasi ShopeeFood. Ayam goreng adalah hidangan yang digemari oleh tua dan muda.

Bagi sesetengah orang, ayam goreng adalah hidangan yang dinikmati semasa perhimpunan besar keluarga mingguan atau hanya sebagai makan tengah hari atau makan malam hari bekerja.

Menurut tinjauan pada 2021, rakyat Malaysia adalah pengguna ayam ketiga tertinggi di dunia dengan hampir 50 kilogram ayam yang digunakan setiap tahun, setiap orang. Walaupun ia tidak menghampiri 82.3 kilogram beras yang dimakan rakyat Malaysia setiap tahun, untuk populasi hanya lebih 32 juta orang untuk menjadi pengguna ayam ke-3 tertinggi di dunia menunjukkan betapa rakyat Malaysia menyukai ayam mereka.

Anda juga tidak berat sebelah. Sama ada Ayam Goreng Berempah atau ayam goreng ala Korea terkini, rakyat Malaysia menggemari ayam mereka dalam setiap cara yang mereka boleh mendapatkannya. Hari ini anda mempunyai beratus-ratus gaya ayam yang berbeza di hujung jari anda– sama ada secara peribadi atau dalam talian di ShopeeFood, senarainya tidak berkesudahan.

Apa Kata Trend Pesanan ShopeeFood

Semasa pandemik Covid-19, rakyat Malaysia bergerak ke arah platform penghantaran untuk mendapatkan makanan mereka dengan selamat dan mudah. Memandangkan kemudahan dan pelbagai pilihan makanan yang tersedia di hujung jari mereka, rakyat Malaysia semakin memilih penghantaran makanan dalam talian. Terdapat lebih 2,000 masakan untuk dipilih bergantung pada mood dan citarasa anda untuk hari tersebut.Orang ramai menjadi semakin bergantung dan selesa dengan perkhidmatan digital. Rakyat Malaysia telah menerima pakai penghantaran makanan kerana ia memberikan kemudahan, nilai dan kepelbagaian. Di ShopeeFood kami juga komited untuk membantu lebih ramai peniaga sama ada perusahaan atau wira tempatan untuk mendapat manfaat daripada ekosistem Shopee yang besar dan mengamalkan cara baharu menjalankan perniagaan dan mendapatkan pelanggan baharu,” kata Kwa Yin Leng, Ketua Operasi ShopeeFood Malaysia.

Kami sangat teruja dengan tinjauan ini kerana ia menunjukkan perkara yang paling kami sukai sebagai rakyat Malaysia dalam hal makanan. Semasa tempoh promosi kemuncak kami seperti 9.9, 10.10 dan 11.11, hidangan berasaskan nasi telah meningkat lebih kurang 3x ganda dari segi tempahan berbanding purata hari. Ini menunjukkan rakyat Malaysia bukan sahaja menikmati nasi sebagai makanan ruji tetapi juga berminat untuk memanfaatkan tempoh jualan untuk mendapatkan nilai terbaik untuk tempahan mereka,” tambahnya.

ShopeeFood telah ditubuhkan pada 2021 untuk membantu penggunanya mendapat manfaat daripada pengalaman penghantaran makanan yang mudah dan tanpa kerumitan dengan menyediakan banyak kedai makan, daripada kedai makan popular hingga gerai makanan jalanan tempatan, pada nilai terbaik. Sebagai sebahagian daripada ekosistem Shopee sedia ada yang merangkumi dompet mudah alih ShopeePay, bersama-sama dengan tawaran dan promosi yang menakjubkan sepanjang tahun, rakyat Malaysia mempunyai pengalaman pembayaran dan penghantaran yang selamat dan bermanfaat dengan ShopeeFood.

Pengguna ShopeeFood Nilaikan Restoran Lima Bintang Kegemaran Mereka

ShopeeFood meninjau pilihan penggunanya untuk mengetahui hidangan nasi dan ayam goreng terbaik di Kuala, Lumpur, Putrajaya, Selangor, Pulau Pinang, Johor, Ipoh dan Kota Kinabalu. Walaupun kegemaran sepanjang masa termasuk Nasi Lemak, Bubur Ayam, Nasi Kukus dan ayam goreng - anda mendapati bahawa pengguna menyukai kepelbagaian dalam hal penyediaan seperti Timur Tengah, Korea, Antarabangsa dan Jepun.

Berikut adalah senarai lima restoran terbaik dari seluruh Malaysia yang dipilih oleh pengguna ShopeeFood sebagai tempat terbaik untuk mendapatkan hidangan nasi anda dan pelbagai jenis ayam goreng.

Kuala Lumpur dan Putrajaya

Sama ada Nasi Campur atau masakan Cina, mereka ini tahu ke mana hendak pergi untuk mendapatkan makanan yang enak. Untuk hidangan nasi bertaraf lima bintang terbaik dan bergaya goreng ken, cuma klik pada pautan di bawah dan pengguna ShopeeFood akan tunjukkan jalannya.

Nama Restoran (Diundi lima bintang untuk hidangan nasi)Nama Restoran (Diundi lima bintang untuk hidangan ayam goreng)


Pulau Pinang

Seperti di utara syurga makanan di Pulau Pinang, selain makanan Pulau Pinang yang berbeza, pengguna juga menikmati makanan Timur Tengah seperti Mandi Chicken dan burger ayam goreng berjus.Johor

Orang Johor menggemari ayam goreng tradisional mereka dengan nasi. Selain itu, rakyat Johor memilih sup 'hotpot' untuk dihidangkan bersama nasi mereka, ayam goreng dengan herba dan rempah ratus serta kari dan nasi yang menakjubkan.

Nama Restoran (Diundi lima bintang untuk hidangan nasi)

Kota Kinabalu, Sabah

Masakan Timur Tengah, Jepun dan tempatan – penduduk Sabah yang pelbagai menyukai kepelbagaian dan pilihan utama mereka akan membuatkan anda tidak sabar untuk memilih.


Ipoh, Perak

Terkenal dengan budaya Hakka, kuil gua dan bandar lama kolonial, Ipoh sememangnya terkenal dengan makanannya. Bersama-sama dengan hidangan warisannya, nasi lemak, goreng ayam goreng dan ayam goreng Korea adalah beberapa hidangan yang berjaya menjadi senarai kegemaran Ipoh.

Nama Restoran (Diundi lima bintang untuk hidangan nasi)

Nama Restoran (Diundi lima bintang untuk hidangan ayam goreng)

Selangor

Dan akhirnya, pengguna di Selangor mempunyai sesuatu untuk Asam Pedas dengan nasi, ayam goreng Ayamas kegemaran lama dan kegemaran untuk ayam Korea.

Sudah Lapar? Berikut ialah Jualan Promo 12.12 untuk Anda!

Jualan akhir tahun 12.12 akhirnya tiba! Dapatkan tawaran eksklusif dari pelbagai restoran dan pesan semua makanan kegemaran anda dengan tawaran hebat ini:

● Penghantaran Percuma dengan perbelanjaan min RM0
● Tawaran Super DISKAUN sehingga 50% untuk peniaga terpilih seperti Thong Kee Cafe, Little KL Food Hall, Tea Can Tin, Pop Meals, Kee Nguyen - Vietnam Coffee, Nasi Lemak Saleha dan banyak lagi.
● Jualan Mengejutkan pada RM12 bermula dari 6hb - 12hb Disember 20220 Pandangan: