ISetan,

Beli Dan Menang Emas 24K Di Korean Food Fair ISetan KLCC

7:00 PG Mahamahu 18 Comments

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Kembali lagi Korean Food Fair kat mana lagi kalau bukan ISetan KLCC. Kali ini ia membawakan makanan K-Street yang cukup popular dari GwangJang Market. Kalau mereka yang biasa pergi ke Seoul mesti kenal akan pasar ini yang merupakan salah satu pasar Korea yang terkenal dan tertua di sana.

Food fair kali ini korang boleh nampak lebih banyak makanan yang dimasak panas dan terus di depan anda. Korang boleh dapat makanan seperti DakgangJung iaitu Korean Chicken Popcorn, ada juga Yang Nyeon Chicken iaitu Korean Fried Chicken, Dak Kochi iaitu Chicken Skewers juga ada Kkoma Gimbap





Semua disediakan panas dan boleh makan segar-segar. Ada juga dibawakan terus dari Korea iaitu Korean Traditional Snack. Kat sana snack ini cukup popular korang juga diberikan peluang untuk cuba merasa sebelum membeli. Harga juga berpatutan tidak bergitu mahal kira timbang tau. Korang kurang tahu pasal makanan kat sini boleh bertanya dengan pekerja mereka sangat ramah dan membantu.





Selain itu juga ada banyak lagi banyak produk lain yang selalu korang boleh jumpa bila ada Korean Food Fair macam ni. Produk wajib ada biasa Pepero, Binggrae yang selalu kita tahu adalah Susu Pisang, Susu Melon dan juga Susu Strawberry tapi sekarang dah ada pula satu lagi Susu Lychee & Peach. Ni menarik Maha nak cuba beli dan rasa macam mana lah yer. Kemudian ada macam biasa Kimchi yang bentuk mentah atau juga yang dalam perisa Samyang. 




Paling penting kalau korang beli kat sini korang juga berpeluang untuk membawa pulang 24K Gold Plated Turtle Ship atau baucer tunai RM200 dari ISetan. Caranya mudah sangat hanya perlu belanja RM100 dalam satu resit di sini dan korang layak untuk sertai cabutan bertuah dan boleh menang hadiah yang Maha nyatakan tadi. Juga ada pelbagai permainan dan aktiviti yang ada di sini kena tengok pada jadual yang ditentukan.


So korang jangan lupa set tarikh dan juga lokasi :-
Tarikh : 25 Oktober 2019 - 6 November 2019
Masa : 10.00 pagi - 10.00 malam
Lokasi : CF Food Market - ISetan KLCC

Masih sempat lagi ni masih panjang masa boleh lah bawa family hujung minggu ni ker sana dapat beli banyak produk. Ada promo juga kat situ beli 1 percuma 1 untuk barang-barang terpilih, dah jimat kat situ betul tak. Selamat membeli-belah semua.







18 ulasan:

  1. Wah seronoknya! saya belum berkesempatan nak ke food fair ni. sebab sibuk dengan urusan lain. algi satu jarang jugak saya ke klcc. in shaa Allah lepas ni nak pegi lepas tgok maha update pasal ni. :)

    BalasPadam
  2. Kebetulan plak akak memang bercadang nak pi KLCC weekend ni...boleh la akak singgah sini tengok apa yang menarik...kena sediakan duit yang banyak gak ni sebab semua tu fav anak dara akak...thanks Maha for sharing

    BalasPadam
  3. KOREAN food always get me excited all the time. We loved their instant noodles, snacks food & my favourite have to be their sauces.

    BalasPadam
  4. I taknak makan .. nak emas tu je boleh tak? ╋╋ム╋╋ム╋╋ム ╋╋ム╋╋ム╋╋ム ╋╋ム╋╋ム╋╋ム

    BalasPadam
  5. tak berkebetulan pulak turun KL..tapi ya ampunnn banyaknyaaa korean food!!aishhh!!

    BalasPadam
  6. annyeong haseyo! hahah feeling korea terus haaaa....
    jom la pi shopping snek koreaaa. nisa nak beli susu pisang banyak banyakkk.

    BalasPadam
  7. Tak dapat pi Korea, dapat pi KLCC pun jadi la. dapat jugak merasa makanan korea kan. Nak tunggu ke Korea tah bila la pulak. Eh, Maha taknak repeat ke sana ke. kalau nak jom la skali.. hehe

    BalasPadam
  8. Uishhh menarik betul ni..dahlah makanan korea fav sis gak. Sempat lagi nak pergi beli ni

    BalasPadam
  9. Oh siap ada peraduan lagi. Best tuh kalau dapat jongkong emas. Harga emas sekarang melambung tinggi. Yanga korean food tu memang k lovers akan borong punyalah. Kalau mek beli ramen je lah.

    BalasPadam
  10. alamak bestnya! macam-macam makanan korea ada boleh try. Iza dah la mmg fan mkanan korea ni. tapi tak sempat dah nk pergi. Iza balik kl semula hujung bulan 11. huuuu

    BalasPadam
  11. Makan panas2 time tekak tengah tak sedap ni mesti best gila kannnnn. Hadiah cabutan bertuah dia pun balou sgt aihhhh. Mana tahu ada rezeki dpt emas 24k. Bertambah koleksi emas

    BalasPadam
  12. Wah. Byk betul makanan korea sekarang. Mahamahu bila lagi nak ke korea? Ehe. Banyak jgk tu borong dkt street ni. Nanti nk visit jgk la

    BalasPadam
  13. yang suka makanan korea wajib beli ni. selain dpat menikmati makanan sedap, bada peluang menang emas 24k plak tu

    berbaloi baloi!

    BalasPadam
  14. Wah Korean food I like. Terliur lah plak tengok semua makanan Korea ni. Sempat lagi sebelum 6 November kan. Belanja rm100 dapat reward pulak tu

    BalasPadam
  15. Seronoknya kita memang suka gila makanan korea bla tengok teobokki tu terus teringin. Nak pergi sini jauh sangat

    BalasPadam
  16. sedap sangat ni ha makanan korea memang!
    simak artikel kite pula ya
    BAYERN NAIK PERINGKAT?

    BalasPadam
  17. Alamak rindunya makanan koreaa. Sobs. Wow siap boleh menang emas tuu. Siape la yg bertuah dpt tu.

    BalasPadam
  18. Ala.. Ala.. Awat dekat Sgt niiii. Dah la akak jauh nun di Penang ni.. Nak menang emas tu jugak Sambil2 makan makanan Korea tu

    BalasPadam