Rahsia Gambar Makanan Lebih Real Dan Jelas Waktu Siang Atau Malam

8:00 PG Maha Mahu 28 Comments

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Satu Maha nak kongsi rahsia dengan korang semua kenapa gambar makanan kat blog Maha ni nampak lebih real dan sedap. Pastinya menggunakan kamera yang cantik betul tak tapi tak ramai orang tahu yang sebenarnya hanya menggunakan kamera telefon jer dah cukup. 

Gambar sekadar hiasan

Betul sekarang kerana teknologi kamera dalam telefon pintar dah setanding kamera canggih yang ada kat pasaran. Cuma sekarang ni skill dan cara kita nak ambil gambar tu bagaimana nak pastikan ia nampak lebih real dan menarik. Kalau dua tu korang garapkan pasti hasil satu seni fotografi yang terbaik. 


Sekarang ni Maha pergi mana-mana makan untuk review atau untuk suka-suka pun akan bawa telefon pinta sebagai backup. Seperti sekarang ni Maha ambil gambar menggunakan telefon Neffos X1. Salah satu yang memberikan kepuasan dalam hasil gambar pada pencahayaan yang terbaik.



Gambar Makanan Lebih Realistik Dan Fantastik 

 

Telefon ini dilengkapi dengan kamera belakang 13MP yang dikuasakan oleh sensor Sony IMX258 untuk kualiti imej yang luar biasa. Ia juga mempunyai autofokus fasa pengesanan tahap 0.2s untuk pastikan korang tidak akan terlepas sebarang saat yang bermakna. Kemudian kamera depan pula 5MP untuk selfie lebih jelas.

Gambar waktu siang



Korang kalau tak percaya boleh tengok beberapa gambar yang Maha ambil ini adalah daripada hasil menggunakan kamera telefon Neffos X1. Tengok sendiri gambar makanan yang menggiurkan dan juga gambar dalam waktu siang dan malam nampak lebih jelas. Puas hati juga menggunakan phone ni.

Gambar waktu malam



Selain daripada gambar biasa dalam phone ni juga tersedia beberapa fungsi tambahan untuk video kita seperti Panorama, Slow-motion dan Time-lapse. Semua ini bagikan kesan yang berlainan kepada video yang nak diambil. 



Telefone kalau nak fungsi applikasi yang lancar dan selesa digunakan mesti datang dengan 3MB RAM baru lah kuasa lebih betul tak. Saiz yang juga jauh lebih nipis ni sebenarnya sangat muat untuk pegang ditapak tangan tidak terlalu besar dan tidak kecil untuk skrin saiz 5.5inch FHD.

Harga Jauh Lebih Murah Dengan Promosi Merdeka 



Untung rakyat Malaysia kerana sekarang bersamaan dengan promosi kemerdekaan 60 tahun Malaysia Neffos menawarkan promosi Merdeka yang diadakan di semua kedai Neffos di seluruh negara sehingga 30 September 2017. Nikmati diskaun sehingga RM100 dengan pembelian Neffos X1 atau X1 Max apabila korang membeli di Lazada.my:

A. Neffos X1 Max - RM 899.00 (sebelumnya RM 999.00)

B. Neffos X1 - RM 599.00 (sebelumnya RM 699.00)

Di samping itu, menikmati rebat RM100 pertukaran dengan mana-mana telefon lama (mana-mana jenama / keadaan) untuk mana-mana model Neffos X1 & X1 Max di mana-mana kedai Neffos di seluruh negara. Pelanggan yang membeli mana-mana telefon pintar siri X hanya memerlukan tambahan RM1 untuk penggantian LCD dalam tempoh 12 bulan dari tarikh pembelian bernilai sehingga RM369.00!

Kalau sapa-sapa dah jatuh hati dengan telefon ini untuk dapatkan maklumat lanjut, layari:






Anda juga suka post ini...

28 ulasan:

  1. dah lama jatuh hati kat neffos ni, sejak tengok mentor hahaa. sha dah la suka ambik gambar makanan hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita pun mula suka phone ni hehehe...

      Padam
  2. Cantik n tetang kan gambar2 yg ditangkap dr phone ni. Sis pun suka dgn kualiti kamera kat phone ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan kualiti ni boleh tahan menarik..

      Padam
  3. Wow wow wow neffos makin famous..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Famou lama dah ni hehehe...

      Padam
  4. Sharp jugaaaaa. Nice nice!

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak boleh lawan pic food hunter hehehehe...

      Padam
  5. Oh...patut la cantik gambar...guna neffos rupanya....sharp la gambar dia..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita guna yang murah2 jer .....

      Padam
  6. wah... inilah rahsianya ya! Cantik-cantik gambar abang sampai jadi lapar tak pasal-pasal! hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wakakakaka tapi tak secantik gambar percutian orang di sana hehehe...

      Padam
  7. no wonderlah menarik tertarik output gambarnyaa..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena banyak belajat lagi ni hehehe...

      Padam
  8. Menarik jugak gambar pakai handfone neffos ni . Tapi CCL baru je beli handphone baru . Hehhe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sekarang orang ada dua phone hehehe....

      Padam
  9. wowwwwwww,murah jugak henfon dia tu eh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Murah dan cantik kita suka....

      Padam
  10. waah lawa jugak ya kamera neffos ni. memandangkan hanset tgh buat hal ni, boleh dah ni survey2 hanset lain hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes salah satu pilihan yang bagus....

      Padam
  11. Wahhh tak sangka kan...
    No wonder pajura pun suka selpie ngn neffos

    BalasPadam
  12. impress jugak ngan camera phone ni, saya guna x1max... edit guna snapseed sket, memang meletup gambo.... jadi soalan nye, siang ke malam yg okay? hehee

    BalasPadam
  13. Wowwww menarik juga, nie rasa xsabar nak guna Neffos X1

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak tunggu contest jer nanti...

      Padam
  14. Baru dapat tahu mengenainya, tq

    BalasPadam