Cepat, Mudah Dan Lazat Pes dan Sos Segera Dari Ayamas Kitchen

8:00 PG Maha Mahu 29 Comments

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Zaman sekarang ni semua kena cepat nak masak nak cepat segera dan pasti sedap. Itu yang menjadi pilihan utama rakyat Malaysia betul tak. Maha sendiri pun kadang-kadang memang cari pes segera jer nak masak.


Tapi kali ni korang boleh rasa masakan berlauk dengan pes baru yang dikeluarkan oleh Ayamas Kitchen. Terdapat 3 pes istimewa memastikan masakan korang lebih cepat dan sedap iaitu Sos Rendang, Pes Kurma dan Pes Masak Merah




Hari tu Maha dijemput untuk bersama menikmati dan melihat bagaimana pes dan sos ini memudahkan kerja memasak di dapur. Hanya kurang daripada 30minit untuk menjadikan makan malam atau makan tenghari keluarga lebih berselera. 




Lauk yang boleh digunakan dengan pes dan sos ini boleh sahaja daging ayam, daging lembu atau juga makanan laut. Cara yang mereka tunjuk sangat mudah hanya perlu panas kuali masukan pes atau sos tadi dan masukan sedikit air kalau nak lemak tambah santan atau stock ayam sahaja. Lepas tu masak sehingga mendidih dan masukan ayam atau daging tadi. 




Nak lagi meriah boleh tambah dalam lauk tu tomato, kentang atau juga bawang besar supaya lebih nampak meriah dan sedap. Satu pek 100gram ni boleh digunakan untuk daging ayam sebanyak 500gram. Kalau nak lagi pekat masukan dua bungkus pes atau sos ini lagi sedap.


Mana nak dapatkan semua pes ini boleh dapatkan sekarang di kedai-kedai Ayamas seluruh Malaysia pada harga RM2.80 sahaja  bagi pek 100gram. Bagi Maha ni sangat sesuai digunakan bukan sahaja masak kat rumah tapi kalau nak travel luar negara. Ia pasti dijamin Halal dan juga senang nak sedia boleh kat sana tak perlu susah-susah dan ambil masa lama nak masak.


Rindu masakan Malaysia ini lah masanya bawa pes dan sos Ayamas ini bersama anda keluar negara atau pos kepada mereka mudah jer. Maha puasa hati juga rasa memang sedap lepas ni mereka rancang nak keluarkan banyak lagi pes lain untuk memenuhi keperluan makanan rakyat Malaysia yang perlbagai. Selamat mencuba semua.

Maklumat lanjut kedai Ayamas layari :
Laman web : www.kedaiayamas.my








Anda juga suka post ini...

29 ulasan:

  1. wahhh ayamas pun ade rempah ye... boleh try ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena tru akak sebab kadang-kadang suri rumah bekerja tak sempat nak masak boleh guna pes ni...

      Padam
  2. wahh..kena dapatkan utk jadi stok nii utk kemudahan hidup seharian..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul akak memang mudah dan cepat sedap juga harga tak mahal pun...

      Padam
  3. Wah keluaran ayammas yer..mst sedap nie

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang sedap dan mudah sangat harga murah boleh dapat sekarang..

      Padam
  4. Memang memudahkan kerja masak memasak skrg ni..tak payah susah payah nk pikir nak letak bahan2 apa..x renyah dapur..hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul kak nanti kena cuba tapi nak sedap leh tambah lada merah, tomata dan sebagainya..

      Padam
  5. Bagusnya dapat jimat masa. Tambah-tambah kalau orang yang keje syif ni. Nak cari bahan satu-satu memang susah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes betul tu Qiss Tiera tepat sekali..

      Padam
  6. hahah boleh lah ..nanti dalam pantang beli banyak2 senang anak nak masak ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amboi puan bee hehehehe kanak-kanak pun boleh memasak sekarang ni..

      Padam
  7. ada sos mudah beli jer. mudah nak masak. mcm2 ada.. tq bos

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak Raya Haji ni buat rendang pakai jer Sos Rendang ni lagi mudah sedap...

      Padam
  8. Hi bro, pes dan sos macam ni lah kita nak sekarang, memudahkan kita nak masak hehe, by the way good info, we should try this hee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes mesti kena cuba sebab ia sedap dan halal...

      Padam
  9. Weyyyy tak sabar weyy. ruby pergi esok. Nak makan puas-puas. Hahahaha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena makan puas2 Ruby pastu nanti bawa balik untuk kita sikit yer hehehehe..

      Padam
  10. senangnya sekarang ada pes semua ni. haha malas masak lagi taktahu lah :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes betul boleh masak kat rumah jer lebih jimat dan selamat..

      Padam
  11. Mengancam bila tengok gambar nie... Boleh kot beli pes ini then masak dekat rumah. Confirm puan isteri terkejut tgk laki dia pandai masak lauk macam nie he...23x

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes betul tu masa untuk lelaki tunjuk hebat memasak hehehehe..

      Padam
  12. Wah..ni kira affordable...nnt kalau nk travel boleh cari pes ni la...mesti sedap ni kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedap akak memang sesuai untuk orang pergi luar negara nak cari makanan halal. Masak seafood pun boleh..

      Padam
  13. Wow! Bagus la Ayamas dah ada pes macam ni. Senang la. Ena suka jenama dari Ayamas ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam lah kita suka Ayamas halal dan sedap...

      Padam
  14. Lepas ni lebih senang nak masak kalau travel jauh-jauh :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yes terutama luar negar bawa jer pes ni kan...

      Padam
  15. maha, macma best je rencah brand ni...aihhhh,lamanya tak mai blog ni...gambar dia tu haaaaa,letop yakmat!

    BalasPadam