Cepat, Mudah Dan Lazat Pes dan Sos Segera Dari Ayamas Kitchen

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Zaman sekarang ni semua kena cepat nak masak nak cepat segera dan pasti sedap. Itu yang menjadi pilihan utama rakyat Malaysia betul tak. Maha sendiri pun kadang-kadang memang cari pes segera jer nak masak.


Tapi kali ni korang boleh rasa masakan berlauk dengan pes baru yang dikeluarkan oleh Ayamas Kitchen. Terdapat 3 pes istimewa memastikan masakan korang lebih cepat dan sedap iaitu Sos Rendang, Pes Kurma dan Pes Masak Merah




Hari tu Maha dijemput untuk bersama menikmati dan melihat bagaimana pes dan sos ini memudahkan kerja memasak di dapur. Hanya kurang daripada 30minit untuk menjadikan makan malam atau makan tenghari keluarga lebih berselera. 




Lauk yang boleh digunakan dengan pes dan sos ini boleh sahaja daging ayam, daging lembu atau juga makanan laut. Cara yang mereka tunjuk sangat mudah hanya perlu panas kuali masukan pes atau sos tadi dan masukan sedikit air kalau nak lemak tambah santan atau stock ayam sahaja. Lepas tu masak sehingga mendidih dan masukan ayam atau daging tadi. 




Nak lagi meriah boleh tambah dalam lauk tu tomato, kentang atau juga bawang besar supaya lebih nampak meriah dan sedap. Satu pek 100gram ni boleh digunakan untuk daging ayam sebanyak 500gram. Kalau nak lagi pekat masukan dua bungkus pes atau sos ini lagi sedap.


Mana nak dapatkan semua pes ini boleh dapatkan sekarang di kedai-kedai Ayamas seluruh Malaysia pada harga RM2.80 sahaja  bagi pek 100gram. Bagi Maha ni sangat sesuai digunakan bukan sahaja masak kat rumah tapi kalau nak travel luar negara. Ia pasti dijamin Halal dan juga senang nak sedia boleh kat sana tak perlu susah-susah dan ambil masa lama nak masak.


Rindu masakan Malaysia ini lah masanya bawa pes dan sos Ayamas ini bersama anda keluar negara atau pos kepada mereka mudah jer. Maha puasa hati juga rasa memang sedap lepas ni mereka rancang nak keluarkan banyak lagi pes lain untuk memenuhi keperluan makanan rakyat Malaysia yang perlbagai. Selamat mencuba semua.

Maklumat lanjut kedai Ayamas layari :
Laman web : www.kedaiayamas.my








{ 29 comments.. read them below or add one }

Ummi Zarra Ummi Zarra 24 August, 2017
wahhh ayamas pun ade rempah ye... boleh try ni.
Fuzy Hamid Fuzy Hamid 24 August, 2017
wahh..kena dapatkan utk jadi stok nii utk kemudahan hidup seharian..hehe
Maha Mahu Maha Mahu 24 August, 2017
Kena tru akak sebab kadang-kadang suri rumah bekerja tak sempat nak masak boleh guna pes ni...
Maha Mahu Maha Mahu 24 August, 2017
Betul akak memang mudah dan cepat sedap juga harga tak mahal pun...
PERMATABIRU PERMATABIRU 24 August, 2017
Wah keluaran ayammas yer..mst sedap nie
Hanny Abdullah Hanny Abdullah 24 August, 2017
Memang memudahkan kerja masak memasak skrg ni..tak payah susah payah nk pikir nak letak bahan2 apa..x renyah dapur..hehehe
Qiss Tiera Qiss Tiera 24 August, 2017
Bagusnya dapat jimat masa. Tambah-tambah kalau orang yang keje syif ni. Nak cari bahan satu-satu memang susah.
puanbee puanbee 24 August, 2017
hahah boleh lah ..nanti dalam pantang beli banyak2 senang anak nak masak ...
Nur Misnan Nur Misnan 24 August, 2017
ada sos mudah beli jer. mudah nak masak. mcm2 ada.. tq bos
Maha Mahu Maha Mahu 25 August, 2017
Memang sedap dan mudah sangat harga murah boleh dapat sekarang..
Maha Mahu Maha Mahu 25 August, 2017
Betul kak nanti kena cuba tapi nak sedap leh tambah lada merah, tomata dan sebagainya..
Maha Mahu Maha Mahu 25 August, 2017
Yes betul tu Qiss Tiera tepat sekali..
Maha Mahu Maha Mahu 25 August, 2017
Amboi puan bee hehehehe kanak-kanak pun boleh memasak sekarang ni..
Maha Mahu Maha Mahu 25 August, 2017
Nak Raya Haji ni buat rendang pakai jer Sos Rendang ni lagi mudah sedap...
shasha yacob shasha yacob 25 August, 2017
Hi bro, pes dan sos macam ni lah kita nak sekarang, memudahkan kita nak masak hehe, by the way good info, we should try this hee
rubydotmy rubydotmy 25 August, 2017
Weyyyy tak sabar weyy. ruby pergi esok. Nak makan puas-puas. Hahahaha.
Shafyqah Azry Shafyqah Azry 25 August, 2017
senangnya sekarang ada pes semua ni. haha malas masak lagi taktahu lah :p
Bro Framestone Bro Framestone 25 August, 2017
Mengancam bila tengok gambar nie... Boleh kot beli pes ini then masak dekat rumah. Confirm puan isteri terkejut tgk laki dia pandai masak lauk macam nie he...23x
alia farhan Said alia farhan Said 25 August, 2017
Wah..ni kira affordable...nnt kalau nk travel boleh cari pes ni la...mesti sedap ni kan
Maha Mahu Maha Mahu 25 August, 2017
Yes mesti kena cuba sebab ia sedap dan halal...
Maha Mahu Maha Mahu 25 August, 2017
Kena makan puas2 Ruby pastu nanti bawa balik untuk kita sikit yer hehehehe..
Maha Mahu Maha Mahu 25 August, 2017
Yes betul boleh masak kat rumah jer lebih jimat dan selamat..
Maha Mahu Maha Mahu 25 August, 2017
Yes betul tu masa untuk lelaki tunjuk hebat memasak hehehehe..
Maha Mahu Maha Mahu 25 August, 2017
Sedap akak memang sesuai untuk orang pergi luar negara nak cari makanan halal. Masak seafood pun boleh..
I N A  A I N A A I N A A I N A A 25 August, 2017
Wow! Bagus la Ayamas dah ada pes macam ni. Senang la. Ena suka jenama dari Ayamas ni.
Auni Afeeqa Auni Afeeqa 26 August, 2017
Lepas ni lebih senang nak masak kalau travel jauh-jauh :)
Maha Mahu Maha Mahu 26 August, 2017
Salam lah kita suka Ayamas halal dan sedap...
Maha Mahu Maha Mahu 26 August, 2017
yes terutama luar negar bawa jer pes ni kan...
Mek Onie Mek Onie 26 August, 2017
maha, macma best je rencah brand ni...aihhhh,lamanya tak mai blog ni...gambar dia tu haaaaa,letop yakmat!