Nak Jadi Ejen Jual Famos Cookies Boleh Tambah Pendapatan Sampingan

Salam sejahtere kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Lama tak update blog ni rehat jer semenjak daripada sibuk raya hari tu sampai ker hari ni tak putus-putus jemputan rumah terbuka. Lemau macam lemaunya kuih raya hehehe. Tapi hari ni nak share peluang kepada suri rumah atau mereka yang nak buat business kecil-kecilan.


Famos Cookies yang cukup viral dan popular tu masih mencari kepada sapa-sapa usahawan yang mahu menjadi ejen jualan produk cookies mereka. Tak kisah lah anda suri rumah ker atau juga pemilik restoran atau butik pengantin boleh menjadi ejen mereka. Ini sebab cookies ini boleh dijadikan sebagai cenderamata, hamper juga goodies bag kepada tetamu.


Ye lah sebelum ni orang ingat bila jual cookies ni jer untuk beli nak makan sendiri. Tapi sebenarnya ia dah jadi lebih daripada biskut untuk makan sambil tonton tv. Tapi ia dah boleh jadi sebagai pemberian bermakna di hari bahagia anda.


Contoh pengantin yang nak buat goodies bag untuk tetamu cookies macam ni dah mula menjadi trend. Sebab Famos Cookies ini boleh disediakan dalam bekas botol yang kecil dan comel macam ni. Pastu boleh tampal sticker dan dihias dengan reben atau bunga pasti menarik. Pulak tu nampak exclusive dan mewah pada harga berpatutan.


Kalau nak letak dalam hamper juga sangat sesuai sebab selalu orang bagi makanan ringan yang tak tahu sedap atau tidak bukan. Jadi ambil Famos Cookies ni masuk sekali dalam hamper korang memang sesuai. Ada dalam pelbagai saiz botol yang cantik dan sesuai jadi hamper.


 


Tu belum masuk part rasa biskut ni kalau ikut pada penghayatan dan rasa yang Maha dan makan habis 3 botol memang sedap. Ini kerana ia adalah biskut home made yang menggunakan Beryl's Chocolate dan gula perang sebagai bahan utama mereka yang menjadikan biskut ini rasa sihat dan tidak terlalu manis.

Jangan risau cookies ini di datangkan dengan 4 rasa unik iaitu :-
1) Classic Choco Chips
2) Peanut Choco Chips (Dengan kacang tanah panggang)
3) Coconut Choco Chips (Dengan kelapa panggang)
4) Seeds Choco Chips

Bagi memastikan biskut ni terus menjadi pilihan ramai mereka juga telah melancarkan 2 lagi rasa baru iaitu Double Choco Chips yang menggunakan Dark Chocolate dan juga RV Choco Chips ini sangat istimewa iaitu menggunakan base Red Velvet. Jadi ia pasti akan menjadi kegilaan ramai pecinta coklat dan juga Red Velvet.


Harga sangat berpatutan ini harga untuk beli makan-makan kat rumah sahaja iaitu RM19.00 untuk botol 240gram dan RM25.00 untuk botol 310gram yang ni khas sempena musim perayaan sahaja. Tapi yang botol Maha peggang tu botol panjang berat 240gram. Cantik kan nampak botol pun menarik senang nak bawa mana-mana dan boleh makan bila-bila masa.

Pada yang nak jadi ejen tu harga korang lain lah dan ada tawaran istimewa. Nak tahu lebih lanjut korang boleh pergi ker Facebook atau Intagram mereka. jadi tunggu apa lagi peluang nak jana pendapatan tambahan sempena dengan kos sara hidup yang semakin meningkat ni. Jom kita cuba. Selamat mencuba semua.

Pertanyaan dan maklumat lanjut layari :
Email : thefamoskitchen@gmail.com
Whatsapp : 012-7746433 / 016-6416433 (Pn Zeta)











1 comment... add one now

zaza iman zaza iman 25 July, 2017
sedap nya tgk cookies ni..buat hamper2 hadiah pun boleh