Wanita Pembunuh Paling Ganas...

Firstly terima kasih kepada my friend juga seorang blogger yg kenal rapat. Dialah yg bagi tiket movie ini kerana beliau tidak dpt hadir hari tu untuk tayangan perdana filem ini di Malaysia. Terima kasih kepada Kifly Mally dan juga Nuffnang yg bagi tiket free ini kepada blogger2 tergar mcm beliau. Aku belum tahap dewalah lagi untuk berblog. Mungkin rezeki Kifly lah sebab setiap movie yg ada di nuffnang mesti beliau dapat ayat apalah yg digunakan.


So terus kepada riview filem ini yg aku tgk hari rabu lepas 2 hari sebelum tayangan sepenuhnya diseluruh panggung kat Malaysia. Filem ini kalau dari segi seramnya memang cukup dan aku boleh bagi 6 daripada 10. Seram bukan sebab hantu, tapi seram dari segi pembunuhan yg dibuat. Cerita ini sebenarnye mengisahkan pembunuhan bersiri yg berlaku sejak bertahun2 dulu dan kini kembali semula di sebuah pekan kecil ini.

Nak jadi cerita filem ini kisah balas dedam dan juga iri hati kepada seorang yg dah berjaya dalam hidupnya dan kerana kejayaan itu maka pembunuh ini rasa tidak dihargai dan tidak berguna. Sebab tulah beliau merancang semua pembunuhan ini. Pembunuhnya cukup kejam kalau korang tgk tak sangka beliau ada pembunuh utama tapi kalau tgk pada cari beliau membunuh sungguh tragis dan memang geram rasa nak bunuh balk jer pembunuh tu. Nasib ia cuma sebuah movie hehehehe...


Tapi best lah dalam keseraman jalan cerita pembunuhan tetap ada terap unsur humor yg menghiburkan dan spontan. Sekali tgk mcm cerita sceary movie tapi tak sama kerana cite ini lebih kejam. Memang tak sesuai untuk tontonan bawah 18 tahun kerana kekejaman cara pembunuhan itu. Ikut aku bagi 7 bintang daripada 10 menarik dan semua best lah tapi tiada apa kebaikan yg boleh diterapkan dari cerita ini, cuma untuk hiburan semata-mata. Kalau nak g tgk boleh pergi dengan kawn2 jng lah bawa awek mesti serik tgk dawah yg byk.....





   

{ 10 comments.. read them below or add one }

pijacomel pijacomel 15 April, 2011
Wah...Mesti tengok nih...Tengok preview kat tv...Macam seram gila je!!!
yanie yanie 15 April, 2011
owh...kejam ke? xjadi nk tgk. cm cuak je
echaRierie echaRierie 15 April, 2011
la..igt nk tgk tp kejam sgt ea?
takot la pula..
haha~
nukilanaffiza... nukilanaffiza... 15 April, 2011
wah...dah kuar scream4 ek...dulu memang layan screa1-3....memang thrilled movie...

thanks lawat blog...
Amiera Hilton Amiera Hilton 15 April, 2011
suke cite cmni tp slalu terkejut. boleh lemah jantung dlm wayang tu. hehe
Ina Ina 15 April, 2011
ok gak citer nih..
budak kampung budak kampung 15 April, 2011
errr....nak tgk ke xnak ehhh...urmmm...aku tak suke tengfok citer2 kejam ni....lagi2 citer anak sepak mak...grrrrrr...eh ade kaitan ke

kalau x malas,singgahla
antara pageview dan follower,mane korang pilih
iklan barangan pelik dan separa lucah
buffered earning pertamaku
gadis mencuri menggunakan kemaluan,ciss
KiFli si Dolce KiFli si Dolce 16 April, 2011
datang terjah budak2 kat sini hahaha :)
tokei-mdigital tokei-mdigital 18 April, 2011
wah entri ini pun dah seram belum tgk ceritanya lagi....wah kena download ni....