Wanita Pembunuh Paling Ganas...

11:58 PTG Maha Mahu 10 Comments

Firstly terima kasih kepada my friend juga seorang blogger yg kenal rapat. Dialah yg bagi tiket movie ini kerana beliau tidak dpt hadir hari tu untuk tayangan perdana filem ini di Malaysia. Terima kasih kepada Kifly Mally dan juga Nuffnang yg bagi tiket free ini kepada blogger2 tergar mcm beliau. Aku belum tahap dewalah lagi untuk berblog. Mungkin rezeki Kifly lah sebab setiap movie yg ada di nuffnang mesti beliau dapat ayat apalah yg digunakan.


So terus kepada riview filem ini yg aku tgk hari rabu lepas 2 hari sebelum tayangan sepenuhnya diseluruh panggung kat Malaysia. Filem ini kalau dari segi seramnya memang cukup dan aku boleh bagi 6 daripada 10. Seram bukan sebab hantu, tapi seram dari segi pembunuhan yg dibuat. Cerita ini sebenarnye mengisahkan pembunuhan bersiri yg berlaku sejak bertahun2 dulu dan kini kembali semula di sebuah pekan kecil ini.

Nak jadi cerita filem ini kisah balas dedam dan juga iri hati kepada seorang yg dah berjaya dalam hidupnya dan kerana kejayaan itu maka pembunuh ini rasa tidak dihargai dan tidak berguna. Sebab tulah beliau merancang semua pembunuhan ini. Pembunuhnya cukup kejam kalau korang tgk tak sangka beliau ada pembunuh utama tapi kalau tgk pada cari beliau membunuh sungguh tragis dan memang geram rasa nak bunuh balk jer pembunuh tu. Nasib ia cuma sebuah movie hehehehe...


Tapi best lah dalam keseraman jalan cerita pembunuhan tetap ada terap unsur humor yg menghiburkan dan spontan. Sekali tgk mcm cerita sceary movie tapi tak sama kerana cite ini lebih kejam. Memang tak sesuai untuk tontonan bawah 18 tahun kerana kekejaman cara pembunuhan itu. Ikut aku bagi 7 bintang daripada 10 menarik dan semua best lah tapi tiada apa kebaikan yg boleh diterapkan dari cerita ini, cuma untuk hiburan semata-mata. Kalau nak g tgk boleh pergi dengan kawn2 jng lah bawa awek mesti serik tgk dawah yg byk.....





   

Anda juga suka post ini...

10 ulasan:

  1. Tanpa Nama15 April, 2011

    Wah...Mesti tengok nih...Tengok preview kat tv...Macam seram gila je!!!

    BalasPadam
  2. owh...kejam ke? xjadi nk tgk. cm cuak je

    BalasPadam
  3. la..igt nk tgk tp kejam sgt ea?
    takot la pula..
    haha~

    BalasPadam
  4. wah...dah kuar scream4 ek...dulu memang layan screa1-3....memang thrilled movie...

    thanks lawat blog...

    BalasPadam
  5. suke cite cmni tp slalu terkejut. boleh lemah jantung dlm wayang tu. hehe

    BalasPadam
  6. ok gak citer nih..

    BalasPadam
  7. errr....nak tgk ke xnak ehhh...urmmm...aku tak suke tengfok citer2 kejam ni....lagi2 citer anak sepak mak...grrrrrr...eh ade kaitan ke

    kalau x malas,singgahla
    antara pageview dan follower,mane korang pilih
    iklan barangan pelik dan separa lucah
    buffered earning pertamaku
    gadis mencuri menggunakan kemaluan,ciss

    BalasPadam
  8. datang terjah budak2 kat sini hahaha :)

    BalasPadam
  9. wah entri ini pun dah seram belum tgk ceritanya lagi....wah kena download ni....

    BalasPadam