Tahun Baru Rumah Baru....

8:30 PG Maha Mahu 7 Comments


Alhamdulillah kita telah selamat sambut tahun baru dah lebih kurang 2 minggu kan. Apa azam baru korang. apa cadangan baru korang untuk tahun baru ni.. Semua ada azam baru dan semangat barukan mcm aku sendiri blog pun dan baru. And satu lagi huhuh pastinya rumah baru.. Bukan rumah aku rumah mak ayah aku hehehehe.. Memang lama dah impian mak aku untuk mencantikkan rumah yg sedia ada. Ye lah setiap org mesti nak rumah yg selesa dan cantik untuk di didiami.. So sempena tahun baru yg dtg baru2 ni aku dan adik beradik lain telah plan nak cantikkan lagi rumah kat kg. Rumah pusaka tu akan jadi tempat dimana kami adik beradik jumpa dengan mak dan ayah bila rindu. So nak juga rumah tu cantik dan juga selesa untuk kami semua adik beradik.

Keadaan rumah semasa process mengecat
 
 
So bermula lah part by part untuk mencantikkan rumah pusaka tu. Pergi kedai beli cat untuk cat baru dan juga pegi kedai jubin untuk memansang jubin baru heheheheheh.. So proses mengecat siap dengan jayanya dan juga siap buat art lagi kat dinding untuk nampak cantik hehehe, DIY ni lebih senang dan lebih puas hati kan. So selepas 2 minggu bertungkus lumus akhirnya siap juga apa yg dirancang oleh kami. Nak tgk hasilnya taraaaa kat bawah ni ok.....

Keadaan rumah selepas siap dan hasilnya..





   

Anda juga suka post ini...

7 ulasan:

  1. rajinnya...
    memang kalo DIY lagi puas hati...

    BalasPadam
  2. salam... Selamat meduduki rmh baru yer....

    BalasPadam
  3. bagusnya..adik-beradik kerjasama..apa yg penting..kerjasama! :-)

    BalasPadam
  4. yg efek kotak 4 segi putih kat dinding tu nice

    BalasPadam
  5. 2 thumbs up!!.cANTIK!

    BalasPadam
  6. Bilik tidur aku pun warna coklat tapi dark brown. Smart!

    BalasPadam
  7. pandainya cat umah..kemas...:)

    BalasPadam