Tahun Baru Rumah Baru....


Alhamdulillah kita telah selamat sambut tahun baru dah lebih kurang 2 minggu kan. Apa azam baru korang. apa cadangan baru korang untuk tahun baru ni.. Semua ada azam baru dan semangat barukan mcm aku sendiri blog pun dan baru. And satu lagi huhuh pastinya rumah baru.. Bukan rumah aku rumah mak ayah aku hehehehe.. Memang lama dah impian mak aku untuk mencantikkan rumah yg sedia ada. Ye lah setiap org mesti nak rumah yg selesa dan cantik untuk di didiami.. So sempena tahun baru yg dtg baru2 ni aku dan adik beradik lain telah plan nak cantikkan lagi rumah kat kg. Rumah pusaka tu akan jadi tempat dimana kami adik beradik jumpa dengan mak dan ayah bila rindu. So nak juga rumah tu cantik dan juga selesa untuk kami semua adik beradik.

Keadaan rumah semasa process mengecat
 
 
So bermula lah part by part untuk mencantikkan rumah pusaka tu. Pergi kedai beli cat untuk cat baru dan juga pegi kedai jubin untuk memansang jubin baru heheheheheh.. So proses mengecat siap dengan jayanya dan juga siap buat art lagi kat dinding untuk nampak cantik hehehe, DIY ni lebih senang dan lebih puas hati kan. So selepas 2 minggu bertungkus lumus akhirnya siap juga apa yg dirancang oleh kami. Nak tgk hasilnya taraaaa kat bawah ni ok.....

Keadaan rumah selepas siap dan hasilnya..





   

{ 7 comments.. read them below or add one }

Dim Benihana Dim Benihana 12 January, 2011
rajinnya...
memang kalo DIY lagi puas hati...
cerita ceriti.... cerita ceriti.... 12 January, 2011
salam... Selamat meduduki rmh baru yer....
julien hakym julien hakym 12 January, 2011
bagusnya..adik-beradik kerjasama..apa yg penting..kerjasama! :-)
::FAIZ FARISH:: ::FAIZ FARISH:: 12 January, 2011
yg efek kotak 4 segi putih kat dinding tu nice
atie atie 12 January, 2011
2 thumbs up!!.cANTIK!
Mohd Shahrul Hafizi Mohd Shahrul Hafizi 13 January, 2011
Bilik tidur aku pun warna coklat tapi dark brown. Smart!
fara feroza fara feroza 13 January, 2011
pandainya cat umah..kemas...:)