Bufet Krismas,

Tema A La Fete Sambutan Krismas Dan Perayaan Tahun Baru Di Le Meridien Putrajaya

Selasa, Disember 05, 2023 Mahamahu 0 Comments

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga kepada rakan-rakan yang dikasihi sekalian. Kali ni untuk memeriahkan lagi dan meraikan Hari Natal serta Tahun Baharu Maha bawa kepada korang bufet untuk krismas di Le Meridien Putrajaya pulak. Untung orang dekat Putrajaya dah ada banyak lokasi makan sedap-sedap cuti hujung tahun ni. Tak perlu nak keluar negara pun meriah. Siap dengan dekorasi krismas yang cantik-cantik sekarang ni.Sesuai dengan maksud La Fete, masa Krismas dan Sambutan Tahun Baru di Le Meridien Putrajaya sememangnya akan menjadi pesta dan jamuan yang unik untuk dinikmati pada musim perayaan yang akan datang.  Seperti biasa diketuai oleh Chef Liou dan pasukan akan membuka selera korang dengan bufet gastronomi yang mereka sajikan setiap tahun untuk memberi keceriaan kepada semua tetamu yang datang makan di sini.

Bagi Bufer Makan Malam pada malam Krismas iaitu 24 Disember 2023 dan Makan Malam Bufet Malam Tahun Baru pada 31 Disember 2023, nantikan hidangan yang mewah lain biasa dengan Grand Fresh Seafood Mountain on Ice dengan anak udang galah, ketam salji, tiram segar, yabbies' dan banyak lagi.  Pada nota Krismas yang sebenar, nikmati Pie Strip Turki Krismas, Rak Kambing Panggang Krismas dan Ayam Gergasi Panggang diikuti dengan kaunter pencuci mulut yang meriah dengan keseluruhan manisan dan kek serta buah-buahan, Log Yule Krismas, Puding, Stollen, Gingerbread dan seumpamanya.  

Melengkapkan pilihan yang sangat baik ini adalah masakan kegemaran semua orang di bufet dari kaunter Jepun. Ada juga Sashimi dan Pulau Sushi, pilihan Westerm, Bahagian masakan tempatan dan masakan Cina, serta Sudut masakan India, salad segar dan pembuka selera serta pelbagai aiskrim dan bubur. Sambil merasai hidangan bufet yang hebat ini, nikmati semangat Krismas yang bersama penyanyi pada Malam Krismas dan Hari Krismas.

Sebaliknya, untuk Bufer Makan Malam Tahun Baru pula, akan ada persembahan pelbagai band untuk menghiburkan semasa korang menjamu selera.  Sambutan bermula dari jam 3.00 petang di mana semua tetamu bilik boleh menikmati Welcome High-Tea dengan minuman Evian Mocktail dan hiburan lain sementara korang menunggu Bufet Makan Malam bermula pada jam 6.30 petang hingga 10.00 malam.

Tahun ini Le Meridien Putrajaya bekerjasama dengan jenama minuman Evian membawakan kepada semua tetamu air Evian Sparkling untuk menghilangkan dahaga korang semasa bufet.  Korang juga akan menikmati Mocktail istimewa yang dicipta bersama Evian pada hari bufet istimewa iaitu Makan Malam Bufet Malam Krismas, Makan Tengah Hari Bufet Hari Krismas dan Makan Malam Bufet Malam Tahun Baru.

Bufet Makan Malam Krismas berharga RM258 nett bagi setiap orang dewasa dan RM129 nett bagi setiap kanak-kanak (5-12 tahun).  Manakala Bufet Makan Malam Tahun Baru berharga RM288 nett bagi setiap orang dewasa dan RM144 nett bagi setiap kanak-kanak (5 - 12 tahun).Jadikan hujung tahun yang santai dan indah untuk akhirkan tahun baharu dan sambut hari Natal dengan meriah di Le Meridien Putrajaya. Pelbagai hidangan istimewa menanti korang bersama dengan keluarga atau insan tersayang. 0 Pandangan: