Minuman,

Minuman Sparkling vida Vitamin C Semasa Pandemik Untuk Menguatkan Sistem Imun

7:00 PG Mahamahu 18 Comments

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga kepada semua rakan-rakan sekalian. Musim pandemik yang makin tidak nampak tanda untuk surut ni membuatkan kita rasa bimbang juga kalau selalu keluar dan terdedah dengannya secara langsung. Tambahan bagi mereka yang berisiko tinggi kurang pelindungan dan sistem imun yang makin lemah. Jadi ramai orang sekarang peka untuk mengambil apa sahaja makanan atau minuman yang ada vitamin C tinggi untuk menguatkan sistem imun badan.



Maha sendiri pun kalau ada minuman yang sihat dan juga kaya dengan Vitamin C ini mesti nak ambil. Sekarang ni ada pula satu produk minuman baru keluaran DyDo Drinco Malaysia Sdn Bhd dengar cerita mengandungi 1000mg vitamin C. Minuman vida Vitamin C sparkling sedia untuk diminum pertama di Malaysia mendapat pengesahan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan juga mendapat penganugerahan Healthier Choice Malaysia and Singapore. Serta minuman ini mendapat pengiktirafan Halal daripada Jakim.




Satu minuman sparkling yang diformulasikan menggunakan R&D dan kepakaran negara Jepun. Ia diktiraf di peringkat antarabangsa sebagai ‘Your Immunity Shield’, minuman sparkling vida Vitamin C diperkaya dengan 1000mg Vitamin C dan tawaran utamanya adalah untuk keperluan kepada minuman Vitamin C dalam format sedia untuk diminum yang penuh dengan nutrien dan manfaat kesihatan yang penting untuk kesihatan dan kesejahteraan badan semasa musim pandemik ini.



Minuman ni sesuai untuk semua peringkat usia kerana ia kurang gula dan juga ia menguatkan sistem imun, mengurangkan risiko penyakit jantung dan mencegah kekurangan zat besi di dalam badan kita serta mencerah dan menyerikan kulit kerana manfaat antioksidan. Makin ramai lah peminat minuman vida Vitamin C ni sebab kita boleh minum bila-bila masa dan dimana sahaja mudah kerana ia sedia untuk diminum terus tak perlu bancuh.




Minuman sparkling vida Vitamin C didatangkan dalam dua perisa menyegarkan iaitu vida Vitamin C Lemon Sparkling dan vida Vitamin C Orange Sparkling dengan khasiat dan vitamin dari 18 lemon dan 19 biji oren. Korang boleh dapatkan di mana-mana kedai sebaneka, petrol station dan juga membeli atas talian dengan tin bersiaz 325ml

En. Takeshi Suma, Ketua Pegawai Eksekutif, DyDo Drinco Malaysia Sdn Bhd

Hanna Delisha Pelakon dan Penyanyi Popular


Baru-baru ni pula vida Vitamin C telah melantik duta baru mereka iaitu Hanna Delisha yang merupakan seorang pelakon dan penyanyi yang aktif dan rancak. Manis dapat jumpa Hanna yang sekarang telah bertudung sepenuhnya. Kena dengan produk ini beliau seorang yang tetap sopan dan lembut serta tetap aktif melakukan kerja. Sesi pengenalan duta ini telah di adakan pada 16 Disember 2020 di Tokyo Street Level 6 Pavilion Kuala Lumpur. 

Dapatkan info lanjut di laman sosial :-






18 ulasan:

  1. ingatkan dato sri vida pamoga punya product

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe nama jer hampir sama orang tak sama hehehe

      Padam
  2. kat rumah memang ada vitamin C sejak husband jadi contact rapat memang kami berjaga-jaga. nampk sedap je sparkling vitamin C ni, yang penting halal dan diiktiraf kkm

    BalasPadam
  3. tadi kita tengok kat IG sekarang ni bca kat blog pulak sebab nak tau kat mana boleh cari.. menarik je rupanya.. tq dik!

    BalasPadam
  4. Dah lama tak amik vitamin C. Musim pendemik mmg kn jaga kesihatan. Btw tak suka sgt sparkling.

    BalasPadam
  5. cantiknya hannah delisha bila bertudung ni! Sopan je, sesuai la jadi duta Vida C. Bagus lah kurang gula, boleh minum banyak kali

    BalasPadam
  6. Vitamin C ni memang penting untuk bantu boost immune sistem kita, dan untuk our skin juga

    BalasPadam
  7. Cam best je minuman vitamin c macam ni. Bukan apa kdg2 ada masa malas nak consume jenis pil tu

    BalasPadam
  8. Suka akak dengan minuman kesihatan macam ni. Mudahkan urusan pengambilan vitamin C.Dan vitamin C ni memang penting untuk sistem imun badan kita.

    BalasPadam
  9. minuman vit c dalm tin senang la consume. boleh je bawak kalau keluar and minum masa travel ke..haha best2 terus minum je jimat masa

    BalasPadam
  10. Vitamin C ni memang penting untuk tubuh badan kita. Waaahhhh...dah ade "Ready to drink" la.. Best dan mudah ye sekarang ni.

    BalasPadam
  11. Baru semalam anak sedara duk bising2 nak vitamin C. bagus utk halang corona katanya. Boleh la beli yg ni. Makcik dia pun leh tumpang sekaki minum 😅

    BalasPadam
  12. love this innovation! it's good to know that there are many ways we can increase our vitamin c intake besides taking pills.

    BalasPadam
  13. Saya pun ingatkan Dato Seri Vida punya produk. Bagus ni, sebagai alternatif kepada supplement berbentuk pil.

    BalasPadam
  14. Nak cari nak cari! Sis suka jenis air gini, mudah nak minum, togakkk jee..kalau di Johor dah ada tak ek?

    BalasPadam
  15. Senangkan bila ada beverage that come with Vitamin C macam ni.. Less waiting time macam previously.. ni terus boleh grab and go...

    BalasPadam
  16. Cantiknya Hannah Delisha berhijab. Manis sopan je wajah dia. Hehehehe. Ruby belom pernah cuba minuman ni. Nanti nak cari dekat 7-eleven. Menarik juga ni. Hehehe.

    BalasPadam
  17. kita suka air sparkling vida nie. sedap dan tak manis sangat. just nicelah. selalu nak pergi travel mana2 mesti ekna ada satu dua botol dlm beg

    BalasPadam