Restoran Pla Pla Seafood Sediakan Makanan Laut Masakan Thai

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Jom kali ni kita makan masakan Thai yang menyediakan hidangan makanan laut pulak. Restoran Pla Pla Seafood terletak di Equine Seri Kembangan. Restoran ni kalau sapa selalu pergi AEON Seri Kembangan ia dekat jer kalau nak lagi senang boleh waze.


Maha datang sini sebab tiba hari tu nak makan masakan Thai jadi cari punya cari jumpa lah restoran ni. Sebab tengok ramai orang selalu datang sini jadi teruslah datang sini. Kat sini macam restoran lain duduk dan ada pekerja akan datang ambil order dengan menu-menu yang disediakan.



Tengok menu banyak tapi time Maha datang tu mungkin awal sangat kot banyak makanan yang tak ada. Ikan pun ada ikan Siakap jer ikan lain tak ada lagi jadi teruslah order Ikan Siakap Masam Manis. Lepas tu macm biasa akan order Tom Yam Campur sebab ni restoran Thai kena cuba wajib ni.

Ikan Siakap Masam Manis

Tom Yam Campur

Sayur lak Maha order Kailan Ikan Masin tu jer yang suka hehehe. Kemudian tambah lagi Kerabu Sotong dan juga Daging Masak Kunyit memang menyegat. Nak lengkap lagi makan malam ni Maha order Telur Bistik simple tapi puas makan.

Kailan Ikan Masin

Kerabu Sotong

Daging Masak Kunyit

Kawan Maha pula tambah lagi Sup Ekor sebab dia tak makan Tom Yam kerana tak makan pedas katanya. Minuman pula macam biasa lah kat restoran Thai mesti order air buah baru kena dengan makanan yang pedas dan panas.

Telur Bistik

Sup Ekor

Kalau yang nak makan santai-santai korang boleh order Keropok Leko kat sini sedap juga keropoknya hanya RM2.00 jer satu pinggan tu. Puas lah makan malam kat restoran ni harga pun boleh tahan tak lah mahal Maha makan semua ni hanya RM100 sahaja termasuk air untuk 3 orang. Korang rasa ok ker atau tak harga tu.

Keropok Leko

Menurut laman Facebook restoran ni mereka enerima tempahan untuk majlis harijadi, anniversary dan apa-apa lagi majlis dengan budget yang minimun. Mereka akan sedaikan pakej katering dan juga dekorasi yang pasti membuat majlis kenangan terindah korang. So mungkin ni salah satu restoran yang korang boleh masukan dalam list boleh pergi ok. Selamat mencuba.

Alamat : Lot 17G, Jalan Equine 1A, Persiaran Dr. George Lim Ah Soo, Seri Kembangan

Ranking Mahamahu :-
Kesedapan : 3.5/5
Harga : 4/5





4 comments.. read them below or add one

luqman zakaria luqman zakaria 18 October, 2016
nasib baik dah kenyang..hehe
Maha Mahu Maha Mahu 18 October, 2016
Hehehe ni untuk makan malam ni mana tahu lapo balik wakakaka...
Maha Mahu Maha Mahu 18 October, 2016
Hehehe yang review kat sini sedap2 semua huhuhuhu...