Kisah Kek Pelangi di Port Dickson

Salam semua pembaca blog Mahamahu sekalian. Hari tu ada buat status kat Fb Mahamahu nak cari Kek Pelangi. Ramai bagi bantuan dan juga pendapat terima kasih sgt2. Mahamahu terharu rasa kepada kawn2 semua. Kalau nak baca boleh pergi facebook Mahamahu and ada lagi status tu. Kat mana tempat nak cari Kek Pelangi. Dah habis search semua kat mr Google nak cari tempat.


Cite nya mcm ni kawan serumah Mahamahu nak celebrate birthday dia. Plan nak celebrate kat Port Dickson bersam beberapa org kawn lagi. Mereka semua dah sedia kat sana dan persiapan semua dah sedia. Mahamahu and housemate ni kat KL mencarilah serata pelusuk nak dapatkan Kek Pelangi ni. memang susah sgt, last sekali pergi juga ker KulCats Cafe area Taman Tun Dr Ismail.

 

Kat situ lah last sekali dpt jumpa Kek Pelangi ni. Kalau search kat google semua org kata kena buat tempahan 2 3 hari sebelum event baru leh dpt. Tapi Mahamahu dah tak sempat mlm sehari sebelum baru pergi cari memang tak dpt lah Kek Pelangi yg nak tempah. So sampai kat KulCats Cafe beli lah Kek Pelangi yg dalam size comel ni.



 
Dapat jer Kek Pelangi ni petang dan terus shoot ke Port Dickson dengan laju nya. Memang agak laju gak nak sampai Port Dickson sebab ada kawn dah standby kat sana dengan BBQ. Thanks to Abg Wan atas transportation untuk mlm tu. Sampai kat Port Dickson pukul 7 dan sampai jer terus start BBQ sebab tak nak sampai mlm sgt. Terima kasih pada En Syafiq dan Cik Raihan kerana menyediakan BBQ dan Sandwich yg sedap untuk mlm tu.




 
Mlm tu kita org BBq sampai pukul 10 mlm dan siap mandi manda lagi kat tepi pantai Port Dickson tu mlm2. Kerja gila lah dia org ni mandi pantai malam2 dengan gelap nya heheh tapi seronok sebab dpt spend time bersama kawn2 yg hari2 bias sibuk dengan urusan kerja masing2. Ni jelah time dpt bersama2 untuk bergembira. Tapi apa pun thanks pada semua yg menjayakan sambutan hari jadi Mr Haikal yg telah masuk usia 24 waaaaa dah tua hehehe.