Merasai Suasana Makan Yang Romantik di Asmara Penchala

Salam sejahtera kepada semua rakan2 dan juga pembaca blog Mah@mahu sekalin, terus lah untuk komen membina dan juga nasihat berguna anda. Kalau nak date mesti nak cari tempat makan yg romantik dan di limpahi cahaya bulan dengan suasana yang tenang. Tak perlu pergi jauh di Kuala Lumpur juga ada lokasi makan yang sungguh sesuai untuk pasangan suami isteri atau mereka yang bercouple.


Nama pun dah romantik Asmara Penchala adalah sebuah lagi destinasi makan yg akan Mah@mahu perkenalkan kepada anda semua. First time pergi tempat makan yg sungguh tenang sgt bila melangkah kaki masuk. Dengan reka bentuk batuan seakan berada di Bali memang memukau. Suasana kg walaupun di tengah2 Kuala Lumpur masih terasa kenyamanannya. Asmara Penchala terletak di Kg Sungai Penchala Damansara Kuala Lumpur.
 

Nak cari tak susah kalau dah sampai ker 1Utama atau The Curve ia berada di seberang jalan ken 'U' turn dan masuk ke kiri Kg Sungai Penchala, terus sampai jumpa signboard Asmara Penchala. Dengan pintu gerbang dan juga gong anda di sambut penuh romantik. Makan mlm memang sesuai kerana ada beberapa gazebo yg di bina khas oleh pemilik restoran untuk "candle light dinner" berdua-duaan.



Makan kat Asmara Penchala juga cukup hebat dengan gaya persembahan dan juga rasa yg sesuai untuk pasangan romantik. Berkonsepkan masakan Melayu tradisional keutamaan di restoran ini adalah Asam Pedas Asmara yg menjadi main dish untuk di cuba. Ada menu Asam Pedas Asmara Ikan Tenggiri dan juga Asam Pedas Asmara Daging untuk anda pilih.

 

Asam Pedas Asmara Ikan Tenggiri
 


Kat bawah ni Mah@mahu sempat snap pic beberapa menu utama yg ada di Asmara Penchala untuk anda pilih dan nikmati bersama pasangan anda.



Asmara Daging Masala

Asmara Butter Prawn
Asmara Nasi Goreng Cina

Asmara Nasi Goreng India

Asmara Nasi Goreng Kampung

Grill Salmon Asmara
Kalau datang bersama keluarga juga boleh nikmati makanan dengan ruang yg luas ada di sana. Ada yg "open air" dan juga ruang beraircond untuk anda. Dalam Asmara Penchala juga di serikan dengan deruan air pancut dan juga hiasan pokok yg tenang dan cantik. Mah@mahu masuk kat situ pun terpegun dan rasa mcm tak nak blk jer nak makan lagi.



Kalau nak buat tempahan untuk date atau dinner bersama tersayang boleh layari laman web Asmara Penchala. Kawasan yg luas ini pun boleh di gunakan untuk mengadakan majlis perkahwinan atau juga sambutan beramai-ramai. Ini kerana kawan dalam Asmara Penchala ini boleh memuatkan lebih kurang 1000 org dalam satu masa. 

Maklumat lanjut
Waktu operasi 3.00ptg - 12.00mlm
Asmara Pencala
Lot 2933, Jalan Sungai Penchala, 
Kampung Sungai Penchala, 
60000 Kuala Lumpur, Malaysia
info@asmarapenchala.com
03-7726 0964 / 016-2621 500
https://www.facebook.com/asmarapenchala


*Dapatkan hidangan hebat dan tawaran menarik khas untuk anda pembaca blog Mah@mahu. Layari laman web MyDeal sekarang.