Makan Pelik2 - Kopi Durian Dan Kit Kat Hijau

Salam sejahtera kepada semua pembaca blog Mah@mahu dan juga kepada rakan2 sekalian. Mah@mahu tak pelik kalau kat Malaysia ni ramai orgnya yg mati akibat byk makan. Memang kita beruntung kerana kita hidup dalam negara yang aman dan kaya dengan makanan yang sedap2. Bukan kita sahaja malah pelancong luar pun mengatakan bahawa negara kita paling meriah makanan.

Masa jalan2 kat mall Mah@mahu sibuk lah cari barang2 nak shopping, sambil belek2 tu terjumpa lah satu minuman yg popular kat Malaysia ni. Minuman kopi 3 in 1 memang cukup popular kat Malaysia. Selalu kita biasa rasa Kopi Tongkat Ali atau Kopi Gengseng yg popular, tapi kali ni Mah@mahu jumpa kopi dengan perisa durian. Percaya atau tak minum air kopi tapi rasa durian?


Kalau korang tgk sendiri kat kotak yg Mah@mahu sempat snap ni memang cukup pelik. Dah lah kopi tu kuat and pekat rasanya ni di tambah lagi dengan perisa durian. Tak pening ker kalau minum, Mah@mahu minum kopi pekat atau kopi tongkat ali pun dah berpinar-pinar. Ni kan pula kopi dengan durian, mungkin sebab rakyat Malaysia ni kreatif dan inovatif makan lahirlah product2 baru mcm ni kat pasaran.

Tu satu hal lak pasal durian ngan kopi, kali ni pulak Mah@mahu nak tunjuk tentang satu makanan yg cukup popular juga kat Malaysia ni. Bila sebut Kit Kat semua org tahu rasa dan juga rupa yg sama. Penuh krim di mana batang snak di selaputi coklat pekat sesua makan di waktu rehat dan waktu santai2.


Tapi kali ni Mah@mahu di berikan satu Kit Kat yg berwarna hijau. Bukan perisa pandan tau tapi memang sedap dan berkrim. Kit Kat ini kawn2 Mah@mahu beli masa dia bercuti kat Jepun, Kit Kat warna hijau. Tapi layan gak makan Kit Kat hijau ni kenapa tak sampai Malaysia yer. Mah@mahu nak tunjuk bahawa negara kita ni kaya dengan makanan yg pelik2 dan sebab tu kita negara yg paling tinggi obesiti oppsss mcm carut diri sendiri jer wakakakkaa...