Jika Anda Seorang #FoodPorn

Salam semua rakan2 dan pembaca blog Mah@mahu yg di sayangi sekalian. Pernah dengarkan istilah gila makan, gila bola dan byk lagi gila. Tapi pernah dgr istilah gila bergambar terutama gambar2 yg berkaitan dengan makanan. Itu yg sudah menjadi trand kepada pengguna media social untuk mengambil gambar makan dan mengupdate dalam facebok atau twitter. Sehingga keluar satu istilah di panggil #FoodPorn.

Contoh #FoodPorn
Sehingga dalam satu akhbar telah keluar menyatakan bahawa mereka yg suka mengupdate gambar makan dalam laman social dikatakan mempunyai masalah mental. Sampai mcm tu sekali penangan kepada peminat makan kat dunia ni kan. Tapi apa kisah bagi pengusaha tempat makana itu adalah sebahagian daripada promosi mereka secara tidak langsung kan. Bagi mereka yg minat ambil gambar makanan ini juga ia sebagai satu hobi yg sihat.


Ada untungnya kepada mereka yg suka ambil gambar makanan ni, bukan setakat boleh buat hobi tapi boleh mendatangkan pendapatan. Tak besar pun tapi boleh lah sikit2 membantu, sebab itu Foto Foodies telah menjadikan minat untuk mengambil gambar makanan ini sebagai satu platform kepada pengguna lain. Melalui tagline Snap-Share-DiscoveryFoto Foodies adalah satu applikasi baru yg di bangunkan untuk mereka yg minat mengambil gambar makanan dan  boleh terus di upload dalam Foto Foodies. Satu Appliksi yg mudah dan ringkas untuk digunakan. 



Foto Foodies ni boleh di perolehi di dalam telephone pintar anda tak kira yg menggunakan Android atau juga iOS. Mudah jer nak guna cuma muat turun dan install dalam handphone anda, anda boleh daftar menggunakan email atau juga facebook akaun. lepas tu terus boleh guna dengan ambil gambar makanan dan lepas tu masukkan tempat makanan tersebut dan sudah boleh dapat point. Maka kalau anda dapat kumpul point yg tinggi anda boleh layak untuk masuk cabutan bertuah dan boleh menang baucer makanan. 

 


Sebab tu Mah@mahu cakap kalau anda suka ambil gambar makanan jgn biarkan sahaja gambar itu sebagai kenangan. Masuk dalam applikasi Foto Foodies dan nanti anda akan dapt hadiah. So untungkan mereka yg minat ambil gambar makanan. Bukan sahaja orang boleh like malah boleh bagi komen lagi kat situ. Selain itu juga mereka boleh jadikan sebagai discovery untuk mencari makanan yg enak2. Boleh jadi sebagai penduan org lain juga kan untung sebenarnya ada minat ambil gambar ni tapi pastikan gambar yg ambil tu cantik.


Korang boleh tgk sendiri gambar2 yg telah di upload dalam Foto Foodies ni kat dalam applikasi hanphone atau boleh juga layari laman sesawang mereka. Layari Foto Foodies sekarang untuk kumpul point dan cara untuk layakan anda mendapat voucher makanan. Mah@mahu pun dah masuk and daftar kat Foto Foodies sebab byk gambar makan yg ambil upload dalam blog ni. Gunalah ia sebagai media baru dalam dunia makanan di Malaysia.