Asam Pedas Sejati Melaka WOWWWW!!.....

Hari minggu masa untuk jalan2 cari makan, mencuba segala makanan yg sedap2 dan hebat2 serata Malaysia tapi bukan lah pergi jauh2 pun kat area KL jer. Kali ni ada selera lak nak makan asam pedas dari negeri Melaka memang cukup mengancam dan juga menyelerakan. Pastinya tak pergi ke Melaka kat Kg Pandan ni pun ado tapi tak sempat nak snap pic depan kedai lapo sgt hehehe.. Kalau korang nak pergi cuba boleh berdekatan dengan Satay Station Kg Pandan sebelah jer.. Ada tulis kedai Asam Pedas Sejati Melaka kalau tak silap..
Yg pasti kat sini style boleh pilih ikan apa nak masuk dalam masakan asam pedas ini. Ada ikan tongkol, ikan kembung, ikan pari, ikan merah ada bahagian ekor, isi dan kepala paling sedap lah hehehe.. dan mcm2 lagi ikan. Selain itu juga, makanan nya didatangkan bersama dengan telur dadar serta ulam2 bersama sambal belancan dan telur masin. Wow memang terangkat dan sungguh sedap menyelerakan makan tghari kat situ best lah. Dengan panas terik dan juga kepedasan rasa sejati asam pedas dari Melaka memang cukup sedap.
Harga jng risau mengikut harga pasaran sekrang so tak adalah mahal dan mampu untuk dimakan oleh semua rakyat Malaysia. Kedai agak simple tapi tenang mudah untuk dicari dan sedikit lusuh tu jer hehehehe. Kita org makan berempat semua rakan blogger termasuk saya, Aizoul, Cimolifestyle and DdFabulous.




   

{ 20 comments.. read them below or add one }

Anisa Hang Tuah Anisa Hang Tuah 10 May, 2011
nakk!!!kat sini tade asam pedaa

:(
a!n n!a a!n n!a 10 May, 2011
datang la melaka,baru pure asam pedas.
a!n leh masak kn..
meh2 datang melaka..
hehehe =D
LUTFI SYAFIQ LUTFI SYAFIQ 10 May, 2011
mmg terbaikkk! tak diet la aku cmni!
Bro Azqar Bro Azqar 10 May, 2011
fuuhh terliurrnyew negok!!!! ... heheheeee
CWL wanie LovelA CWL wanie LovelA 10 May, 2011
kita igt cuma ada sahabat sejaty rupanya asam [edah pon ade ek..hehhe folow u
z o u l z o u l 10 May, 2011
aok tngkap gambo koi tgh mlahap tu...mnakutkan
Darkbatman Darkbatman 10 May, 2011
warghhhhhhhhhhhhh mcm best!
biha a.k.a PETOM biha a.k.a PETOM 10 May, 2011
wahhh, terliur tengok, hehe
pikah W pikah W 10 May, 2011
i luv everythingss about melake..

meh try asam pedas power kat mlake!! perghhh,, terangkat beb!!
riffzam riffzam 10 May, 2011
wah!asam pedas!terbaik lah.terliur. hehe. :)
Rozuan Ismail Rozuan Ismail 10 May, 2011
pergh.tgk muka sorang2 pandang asam pedas melaka,stim je.haha
Epix's Daniel Epix's Daniel 10 May, 2011
Asam Pedas.... Terbaiklah..
Epix's Daniel Epix's Daniel 10 May, 2011
Asam Pedas.... Terbaiklah..
sha sha 10 May, 2011
belum pernah rasa asam pedas Melaka. Sb sha ni org Utara.. lain makanannya..

Nak cuba jugak la one fine day.. hihi~
nur dhiya' aida nur dhiya' aida 11 May, 2011
gle merah oren kaler die . memang tgk je dah tawu kompem pedas habis T_T
segelen air pon xckup agaknye (:
EnY YuSniZaR EnY YuSniZaR 11 May, 2011
Salam ziarah dan follow..

Teringin nak rasa asampedas melaka... mesti sedap..
Epal Hirata Epal Hirata 11 May, 2011
asam pedas masak sndr lg terangkat..ehekk..
tpxleh lawan mak pny asam pedas la..
mmg 2,3kali menambah
fRaMe+LenSeS fRaMe+LenSeS 11 May, 2011
nampak sedap.. wahhh.. nasib baru makan semalam. kalaut ak terliur nadh. jhihih