Asam Pedas Sejati Melaka WOWWWW!!.....

12:00 PTG Maha Mahu 20 Comments

Hari minggu masa untuk jalan2 cari makan, mencuba segala makanan yg sedap2 dan hebat2 serata Malaysia tapi bukan lah pergi jauh2 pun kat area KL jer. Kali ni ada selera lak nak makan asam pedas dari negeri Melaka memang cukup mengancam dan juga menyelerakan. Pastinya tak pergi ke Melaka kat Kg Pandan ni pun ado tapi tak sempat nak snap pic depan kedai lapo sgt hehehe.. Kalau korang nak pergi cuba boleh berdekatan dengan Satay Station Kg Pandan sebelah jer.. Ada tulis kedai Asam Pedas Sejati Melaka kalau tak silap..
Yg pasti kat sini style boleh pilih ikan apa nak masuk dalam masakan asam pedas ini. Ada ikan tongkol, ikan kembung, ikan pari, ikan merah ada bahagian ekor, isi dan kepala paling sedap lah hehehe.. dan mcm2 lagi ikan. Selain itu juga, makanan nya didatangkan bersama dengan telur dadar serta ulam2 bersama sambal belancan dan telur masin. Wow memang terangkat dan sungguh sedap menyelerakan makan tghari kat situ best lah. Dengan panas terik dan juga kepedasan rasa sejati asam pedas dari Melaka memang cukup sedap.
Harga jng risau mengikut harga pasaran sekrang so tak adalah mahal dan mampu untuk dimakan oleh semua rakyat Malaysia. Kedai agak simple tapi tenang mudah untuk dicari dan sedikit lusuh tu jer hehehehe. Kita org makan berempat semua rakan blogger termasuk saya, Aizoul, Cimolifestyle and DdFabulous.




   

Anda juga suka post ini...

20 ulasan:

  1. nakk!!!kat sini tade asam pedaa

    :(

    BalasPadam
  2. datang la melaka,baru pure asam pedas.
    a!n leh masak kn..
    meh2 datang melaka..
    hehehe =D

    BalasPadam
  3. mmg terbaikkk! tak diet la aku cmni!

    BalasPadam
  4. fuuhh terliurrnyew negok!!!! ... heheheeee

    BalasPadam
  5. kita igt cuma ada sahabat sejaty rupanya asam [edah pon ade ek..hehhe folow u

    BalasPadam
  6. aok tngkap gambo koi tgh mlahap tu...mnakutkan

    BalasPadam
  7. warghhhhhhhhhhhhh mcm best!

    BalasPadam
  8. wahhh, terliur tengok, hehe

    BalasPadam
  9. i luv everythingss about melake..

    meh try asam pedas power kat mlake!! perghhh,, terangkat beb!!

    BalasPadam
  10. wah!asam pedas!terbaik lah.terliur. hehe. :)

    BalasPadam
  11. pergh.tgk muka sorang2 pandang asam pedas melaka,stim je.haha

    BalasPadam
  12. Asam Pedas.... Terbaiklah..

    BalasPadam
  13. Asam Pedas.... Terbaiklah..

    BalasPadam
  14. belum pernah rasa asam pedas Melaka. Sb sha ni org Utara.. lain makanannya..

    Nak cuba jugak la one fine day.. hihi~

    BalasPadam
  15. Tanpa Nama11 Mei, 2011

    gle merah oren kaler die . memang tgk je dah tawu kompem pedas habis T_T
    segelen air pon xckup agaknye (:

    BalasPadam
  16. Salam ziarah dan follow..

    Teringin nak rasa asampedas melaka... mesti sedap..

    BalasPadam
  17. asam pedas masak sndr lg terangkat..ehekk..
    tpxleh lawan mak pny asam pedas la..
    mmg 2,3kali menambah

    BalasPadam
  18. nampak sedap.. wahhh.. nasib baru makan semalam. kalaut ak terliur nadh. jhihih

    BalasPadam