Cawangan Baharu,

Nikmati Stik Premium Mampu Milik Dan Pengalaman Makan Di Cawangan Baharu NY Steak Shack Setapak Central

Isnin, Ogos 07, 2023 Mahamahu 0 Comments

Rasai kelazatan menu stik, burger, shake dan banyak lagi di NY Steak Shack untuk pengalaman menjamu selera yang tidak dapat dilupakan, diinspirasikan gaya hidup urban kota New York. Buat 50 pelanggan yang terawal, anda bakal mendapatkan tawaran percuma dari Restoran NY Steak Shack Setapak Central.Jenama tempatan NY Steak Shack mengumumkan pembukaan cawangan terbaharunya di pusat beli-belah Setapak Central, menawarkan lebih banyak peluang buat rakyat Malaysia untuk menikmati pelbagai menu yang menampilkan stik sizzling, burger dan shake yang lazat. Ini merupakan cawangan ketiga sejak pembukaan pertamanya di IOI City Mall Putrajaya pada 2014 dan yang kedua di AEON Mall Shah Alam pada 2016, di mana kedua-dua cawangan telah mendapat pengiktirafan persijilan Halal yang disahkan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).Berpegangkan visinya untuk menawarkan stik dengan harga berpatutan dan lazat buat rakyat Malaysia dalam suasana yang selesa, NY Steak Shack mengambil inspirasi dari bandar New York City (NYC) yang popular dengan pengalaman menjamu selera yang pantas dan kasual; sebuah kelaziman di kota itu.  Ia bertujuan untuk menghidupkan rasa dan suasana NYC dalam hidangan dan persekitaran yang ditawarkan. Usaha ini terbukti membuahkan hasil apabila NY Steak Shack berjaya mendapat tempat di hati rakyat Malaysia, selama bertahun-tahun tidak mengira peringkat umur. Pembukaan cawangan Setapak Central melakar sebuah lagi pencapaian dalam sejarah perkembangan jenama tersebut, sekaligus mengukuhkan komitmennya untuk menyajikan hidangan berkualiti buat pelanggannya yang dihargai. “Kami teruja untuk meluaskan operasi di Lembah Klang dengan cawangan baharu di Setapak Central, di mana kami boleh terus menawarkan rakyat Malaysia pengalaman kedai stik yang tidak dapat dilupakan pada harga berpatutan seperti yang kami tawarkan di dua cawangan kami yang lain,” kata Daniel Chan Lek Seong, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Revenue Valley Sdn Bhd, syarikat induk NY Steak Shack.Cawangan Setapak Central NY Steak Shack berkeluasan 2,170 kaki persegi, menyediakan tempat duduk yang mencukupi untuk pelanggan menikmati hidangan kami dengan selesa. Restoran ini mencerminkan konsep moden yang diberikan nafas baharu dengan rekaan dalaman dan hiasannya, mengambil inspirasi daripada kemeriahan bandar New York City. Suasana yang mengalu-alukan menjadikannya destinasi yang ideal untuk sesi ‘lepak’ santai, meluangkan masa bersama keluarga, dan menyambut hari istimewa.

Crispy Chicken Burger with Lemak Chili Api Sauce (handheld)


Di sini, pelanggan boleh menikmati sensasi popular NY Steak Shack yang hangat dipanggang dengan sempurna, seperti Sizzling Ribeye, Sizzling NY Striploin, Sizzling Southwest Chicken dan Sizzling Australian Lamb Leg, setiap satu dihidangkan dengan pilihan dua hidangan sampingan dan sos. Tetapi hidangan di NY Steak Shack tidak sempurna tanpa hidangan pemula seperti Trio App, yang menampilkan pembuka selera yang paling popular iaitu daging ‘tender’ ayam, bebola daging lembu, cendawan dan bawang yang dihidangkan dengan Cajun honey mustard dan sos bistro yang dibuat sendiri. Manakala penggemar burger pasti ingin mencuba Smokehouse Burger, kepingan daging lembu panggang 110gm yang disempurnakan dengan keju cheddar dan daging lembu tumis, bawang karamel dan kepingan cili dihidang bersama kentang goreng. 

Crispy Chicken Burger with Lemak Chili Api Sauce (Sizzling)


Apa yang membezakan pengalaman menjamu selera yang unik ini ialah burger ini boleh dipesan dengan gaya klasik atau gaya sizzling. Sementara itu, peminat pasta pula boleh menikmati Creamy Salsa Pasta atau Seafood Olio Pasta yang menjadi kegemaran klasik. Bukan peminat daging? Anda boleh memesan Seafood Platter yang menampilkan gabungan ikan, udang dan sotong calamari yang dihidangkan bersama salad, kentang goreng dan sos tartar. Jangan lupa untuk memadankan hidangan anda dengan pelbagai jenis shake NY Steak Shack yang pekat dan lazat dengan pelbagai pilihan perisa - Karamel, Mentega Kacang, Pisang, Oreo, Strawberi, Vanila, Coklat dan Red Velvet.

Sizzling Lemak Chili Api with Rice


Apa yang membuatkan hidangan di NY Steak Shack lebih mengujakan ialah harganya yang berpatutan! Harga bermula daripada RM49.90 untuk 200gm stik, RM23.90 untuk hidangan ayam, RM31.90 untuk burger, RM25.90 untuk pasta, dan RM15.90 untuk shake. Anda juga boleh menyertai keahlian NY Steak Shack Bite & Bites secara percuma untuk mendapatkan mata setiap kali anda menjamu selera di sana dan nikmati hidangan istimewa sebagai ganjaran.

Sizzling Spicy Salsa Pasta Chicken

 
Sempena pembukaan cawangan baharu NY Steak Shack di Setapak Central, 50 pelanggan pertama berpeluang menikmati hidangan istimewa iaitu Loaded Black Pepper Chicken Rice, yang bernilai RM21.90 secara percuma. Promosi ini khas untuk setiap pesanan air minuman yang dibuat (Tertakluk kepada Terma & Syarat). Hidangan ini menampilkan ayam salai berisi lembut dan dipotong kecil-kecil, dicurah dengan sos lada hitam popular NY Steak Shack dan dihidang di atas nasi labu yang lembut - hidangan yang wajib dicuba!

Sizzling Spicy Salsa Ribeye


Selain itu, jika anda berminat untuk menceburi bisnes makanan, NY Steak Shack menjemput pengusaha restoran yang baru menapak naik untuk meneroka program francaisnya. Terbuka kepada usahawan yang berdedikasi dan bersemangat, bakal pemegang francais boleh memanfaatkan reputasi jenama NY Steak Shack® yang kukuh, model perniagaan yang terbukti berkesan, dan sistem sokongan yang komprehensif. Selain itu, bakal pemegang francais akan turut memegang komitment jenama ini untuk memberikan perkhidmatan pelanggan yang luar biasa dan makanan berkualiti. Untuk maklumat lanjut, layari nysteakshack.com/franchise atau e-mel franchise@nysteakshack.com.
Kunjungi cawangan terbaharu NY Steak Shack di Setapak Central Mall untuk menikmati stik yang lazat pada harga berpatutan, disajikan dengan servis yang hebat dan suasana yang mesra! Ikuti perkembangan terkini tentang tawaran terbaharu, promosi dan banyak lagi di laman web rasmi NY Steak Shack di www.nysteakshack.com atau akaun Instagram @nysteakshack.
 
#nysteakshack #NYSS0 Pandangan: