Kentucky Town,

KFC Malaysia Sambutan 50 Tahun Di ‘KENTUCKY TOWN’ Yang Menarik

Selasa, Julai 04, 2023 Mahamahu 1 Comments

KFC dengan bangganya mengumumkan pembukaan besar 'Kentucky Town' di Malaysia, menandakan jubli emasnya di negara ini. Pengalaman yang mengasyikkan ini menjanjikan peminat dan pengikut peluang yang luar biasa untuk terlibat dengan jenama ikonik seperti tidak pernah berlaku sebelum ini.Terletak di ruang Blue Concourse Sunway Pyramid, Kentucky Town akan memikat hati pengunjung selama tujuh hari keseronokan, bermula dari 4 Julai 2023 hingga 10 Julai 2023. Untuk memulakan perayaan, hari pertama Kentucky Town akan menjadi hidangan eksklusif untuk KFC berdaftar pengguna aplikasi. Setiap hari dari jam 10 pagi hingga 10 malam para hadirin akan dibawa ke dunia keajaiban, penuh dengan tarikan mendebarkan, pengalaman menjamu selera yang unik, pertunjukan landasan yang menggembirakan, cabutan bertuah dan banyak lagi.

Sejak penubuhannya pada 1973 di Jalan Tuanku Abdul Rahman, KFC telah berkembang menjadi rangkaian 770 restoran di seluruh negara di seluruh Malaysia. Sebagai penghormatan kepada perjalanan lima puluh tahunnya dan hubungan kekal yang dikongsi dengan pelanggan setianya, Kentucky Town direka berdasarkan tema persahabatan, menawarkan pelbagai pengalaman yang ingin dikongsi. Segala-galanya daripada Terowong Persahabatan ke Tab Persahabatan dan Pengalaman Makan Wedges telah direka bentuk untuk menyelami pelawat dalam semangat setiakawan.

KFC adalah jenama yang ditenun ke dalam fabrik Malaysia dan telah menjadi sebahagian daripadanya selama lima dekad. Kami sangat berterima kasih kepada semua pelanggan kami dari generasi ke generasi kerana membenarkan kami masuk ke dalam kehidupan mereka, itulah sebabnya kami ingin meraikan ulang tahun istimewa ini bersama mereka”, kata Premnath Unnikrishnan, Ketua Pegawai Pemasaran KFC Malaysia.

Menjelajah ke Kentucky Town, pengunjung akan berpeluang eksklusif untuk menikmati hidangan istimewa masa terhad yang tidak pernah terdapat di Malaysia. Hidangan lazat seperti drumette lada hantu, bungkus kertas cheesy Korea, ais krim api Zinger dan batang wafel dengan taburan Kit Kat, hanyalah sebahagian daripada banyak tawaran yang akan menggoda selera dan meninggalkan kesan yang berkekalan.Satu bahagian penting dalam pelancaran perbandaran itu ialah pembukaan kerjasama KFC dengan jenama pakaian jalanan terkenal Malaysia, Pestle and Mortar, bersama artis komik yang dihormati Ujang, untuk mencipta barangan eksklusif memperingati tahun ke-50 KFC di Malaysia. Kedua-dua jenama melambangkan semangat Malaysia dalam cara unik mereka, bergema dengan orang ramai dari semua lapisan masyarakat dan generasi, sama seperti KFC sendiri.

Unnikrishnan turut berkongsi kegembiraannya mengenai kerjasama itu, dengan menyatakan, "Gaya tersendiri Pestle and Mortar digabungkan dengan karya seni ikonik Ujang menghasilkan barangan yang bukan sahaja mencerminkan trend semasa tetapi juga mempamerkan identiti Malaysia. Koleksi pakaian jalanan bukan sahaja menarik secara visual tetapi juga selesa, menjadikannya lebih daripada sekadar barang koleksi."

Pengalaman yang tidak dapat dilupakan berada di tengah-tengah Bandar Kentucky, dengan setiap aspek disusun dengan teliti untuk meninggalkan kesan yang berkekalan kepada pelawat. KFC menyasarkan untuk mencipta memori berkekalan yang akan menarik mereka untuk kembali, berkali-kali, untuk pengalaman makan luar biasa yang terkenal dengan jenama itu,” katanya.

Pelancaran Kentucky Town hanyalah permulaan kepada siri acara yang diadakan untuk meraikan Jubli Emas KFC di Malaysia. Peminat dan pengikut boleh terus mengetahui berita dan perkembangan terkini melalui laman Facebook dan Instagram KFC Malaysia, serta laman web khusus mereka di https://kentuckytown.kfc.com.my/#home.1 ulasan:

  1. haritu baru jee beli KFC, tengok-tengok juga apa offer menarik. boleh tebus tiket percumaa tau kalau beli set music tuuu

    BalasPadam