Coca-Cola,

SUBWAY Mengajak Rakyat Malaysia Untuk Sertai Kempen 'Discover And Pay Forward' RAMADAN Ini

12:38 PTG Mahamahu 2 Comments

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga kepada rakan-rakan sekalian. Subway Malaysia melancarkan kempen pemberian komuniti "Discover and Pay Forward" untuk bulan Ramadan, dan akan menyumbangkan 7000 makanan kepada barisan hadapan, para gelandangan dan orang miskin untuk setiap sandwic Subway yang dibeli bernula dari 11 Mei hingga 23 Mei 2020.


Subway Malaysia Country Director En Samad Shariff berkata inisiatif pemberian untuk masyarakat, dengan kerjasama Coca-Cola adalah yang terbaru dalam satu siri aktiviti untuk menyokong mereka yang paling teruk terkesan impak krisis Covid-19.

Di Subway kami berkomitmen untuk menyediakan pilihan makanan yang enak dan berkhasiat untuk semua rakyat Malaysia. Sesuai dengan janji ini, kami akan menyumbangkan hingga 7000 makanan Subway kepada mereka di komuniti kami yang telah terjejas teruk dengan wabak Covid-19 ketika ini dan kepada barisan hadapan yang memerangi penyebaran virus di Malaysia," kata Encik Shariff.

Kempen ini bersempena dengan pelancaran menu Subway Malaysia yang disegarkan dengan 12 ramuan dan rasa serba baru yang mendorong setiap rakyat Malaysia untuk "menemui semula apa yang anda gemari" di Subway tetapi juga berperanan dalam membantu barisan hadapan kami dan mereka yang memerlukan.

"Dalam semangat Ramadan, kempen baru kami mengundang para tetamu untuk menemui semula apa yang mereka sukai tentang Subway sambil membantu kami memberikan kembali kepada komuniti kami yang memerlukan, selama ini memberi. Untuk setiap sandwic Subway yang dibeli, kami akan menyediakan makanan untuk mereka yang memerlukan. Tujuan kami adalah untuk menyumbangkan ribuan makanan pada waktunya untuk menyebarkan sedikit perayaan untuk Hari Raya,” kata Encik Shariff lagi.

Sejak penguatkuasaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) pada 18 Mac, Subway Malaysia telah menyediakan lebih dari seribu makanan Subway kepada barisan hadapan di Hospital Sungai Buloh, para pelajar yang kehilangan tempat tinggal dan terkandas di Universiti Tun Abdul Razak (UNIRAZAK) dan masyarakat kurang bernasib baik melalui badan bukan kerajaan, Yellow House KL.

Menu segar Subway Malaysia mencipta keseimbangan yang hebat antara kegemaran klasik Subway terkenal dengan kombinasi rasa baru, seperti Bulgogi Chicken dengan keju mozzarella, Breaded Chicken Cutlet dengan sos Mayo Pedas dan Smoky Chicken dengan sos Lada Panas.

Di samping itu, menu baru termasuk keju yang lazat seperti keju cheddar dan keju mozzarella, tiga sos baru - mayo pedas, lada pedas dan keju; sayur campur, cili flakes dan bahan tambahan seperti Avocado dan cendawan cincang. Sebilangan besar makaroni & keju juga disediakan sebagai iringan sempurna bagi mereka yang menginginkan sesuatu yang sedikit lebih merosot dari makanan mereka.

Untuk mengekang penyebaran Covid-19 lebih efektif, Subway Malaysia memastikan kesihatan dan keselamatan semua pekerja dan tetamunya dengan prosedur kesihatan, keselamatan, dan kebersihan tambahan yang sudah ketat.

Rakyat Malaysia boleh mengambil bahagian dalam kempen "Discover and Pay Forward" Subway Malaysia dari 11 Mei hingga 23 Mei 2020 dan merasai menu baru yang menggembirakan melalui makanan dari semua restoran Subway atau melalui penghantaran melalui Foodpanda dan GrabFood. Untuk maklumat lebih lanjut, layari https://subwayisfresh.com.my/.2 ulasan: