Flavorista,

FLAVORISTA Cara Mudah Menyediakan Masakan Tanpa Menjejaskan Ketulenan

7:00 PG Mahamahu 35 Comments

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Korang pernah dengan tentang produk FLAVORISTA? Maha sendiri baru tahu tentang satu produk Easy-to-Cook ini. Selalunya yang banyak ada kat pasaran dalam bentuk pes atau cecair tapi kali ini mereka hasilkan dalam bentuk serbuk pracampur. Lagi sangat mudah nak digunakan tidak ada masalah nak simpan atau nak bawa kemana-mana.

Maha hari tu pergi ke majlis pelancaran produk ini yang telah mula dijual kepada pengguna untuk masak didapur sendiri. Sebelum ini produk ni cukup popular dikalangan peniaga dan juga pemilik restoran. Cara paling cepat nak menghasilkan masakan tradisi Malaysia tapi dalam masa sama masih mengekekalkan kualiti dan juga ketulenan rasanya. Mereka sangat tekankan tentang rasa agar ia sepertimana masak menggunakan bahan asli.


Itu lah yang dikatakan oleh Pengarah Urusan Flavorista (M) Sdn. Bhd. En Norhisham Baharin bahawa zaman sekarang teknologi makanan telah membuktikan tiada yang mustahil menghasilkan produk menggunakan bahan semulajadi dalam bentuk serbuk tapi tiada bahan kimia dan selamat. Turut hadir sama semasa majlis pelancaran produk FLAVORISTA ini adalah YM Tengku Daud Shah Bin Tengku Adnan, Director of TADMANSORI Holdings Sdn Bhd & isteri serta YM Tengku Datin Balqish Rahayu Binti Tengku Adnan. 
En Norhisham Baharin Pengarah Urusan Flavorista (M) Sdn. Bhd.

Maha pun terpegun dengan kata-kata beliau seorang anak muda yang cukup berinspirasi tinggi dalam dunia F&B ini. Rasa macam nak keluarkan produk makanan sendiri lak bila dengar beliau becakap wakakaka Maha ni pandai makan jer hehehe... 

Mereka telah menghasilkan lebih 100 serbuk pelbagai masakan tapi buat masa awal ini mereka memperkenalkan 6 jenis sahaja untuk kegunaan peminat masakan Malaysia. Enam jenis serbuk tersebut adalah Masak Kicap, Masak Merah, Asam Pedas, Sambal Tumis, Perapan BBQ dan juga Masak Kung Pao



Korang boleh dapatkan semua produk ini di pasaraya besar seperti Giant, Econsave dan 99 Speedmart. Produk ini mendapat pensijilan GMP, HALAL dari JAKIM dan juga HACCP. So memang kita yakin bahawa ia adalah produk yang terjamin. Mudah lepas ni walau pun travel jauh ke luar negara nak nikmati masakan tradisi hanya gunakan produk ini sahaja. 



Harga pula sangat berpatutan student mampu untuk beli hanya RM4.00 hingga ke RM5.00 untuk satu pek sahaja. Jadi lepas ni tiada alasan untuk tidak pandai memasak. Korang juga mampu untuk jadi chef tau. Produk ni juga telah mencatat Malaysian Book of Records iaitu 30 resipi dimasak dalam masa 30 minit oleh seorang tukang masak sahaja. So apa macam berani tak nak cuba. Boleh dapatkan produk ni sekarang kerana bulan puasa sangat berguna terutama waktu sahur ok.

Pertanyaan dan juga pembelian secara dalam talian boleh lakukan di sini:






35 ulasan:

  1. satu paket tuh untuk sekali masak ke cam ne? wah makin rajinlah aku masak kalau ade menda2 cam ni ek

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Padam
  2. Wah.. nampak macam sedap je semua jenis masakan tu.. mudah sangat la nak masak untuk berbuka puasa kalau time-time bz sangat kan.. petik jari je dah boleh siap hidangan..cewah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Padam
  3. mahaaaaaa, nak semua set ni senang zul nak prepare sahur dan buka puasa, dah bosan makan telur dengan kicap je. Boleh lah makan sedap-sedap puasa ni kalau dapat semua set ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Padam
  4. Mudah kalau ada paste cam ni, mwnyenangkan mak2 nak masak terutama time malas nak cari macam2 bahan. Nak cuba lah nanti brand ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Padam
  5. Hah bila ade paste mcm ni sennag kerja memasak.. Hahaha.. Bukan malas tapi kadg tak swmpat.. Busy sana aini.. Ni lagi puasa.. Kang ade yg terlewat.. Pki pes ni mudah.. Campak je.. Siap

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Padam
  6. Senangnya masak kalau ada paste macam ini. Saya pun mesti rajin masak kalau ada benda macam ini mudahkan kerja saya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Padam
  7. Panjangnya tajuk entri hahahhaha. Apapun aku mmg suka produk macam ni. Senang dan praktikal nak masak bila bila jer

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Padam
  8. Oh yes. Rawlins nak try la please sebab sejenis yang tak kenal rempah ratus maka adanya pes sebegini memang memudahkan insan yang hanya pandai makan seperti Rawlins. Insan pandai masak macam MM takyah berangan nak guna pes gini ye.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Padam
  9. Nampak sedap dan menarik untuk dicuba. Lagi mudah dan pantas nak sediakan makanan. Bolehlah beli buat stok kat rumah kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Padam
  10. Maha, kite nak beli jugak lah untuk puasa ni. Bulan puasa kali ni banyak betul dugaan. Satu family sakit. Prepareation untuk berbuka pun banyak ke laut. Ada reestock barang-barang makanan untuk emergency je. Kalau ada pes macam ni senang cite nak masak untuk berbuka

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Padam
  11. wahh senanglah lepas ni nak masak..terutama pada traveler tu kan boleh bw merata2..ni bulan puasa ni..should have all lah..senang nak masak apa hari2..hahah..dan juga senang kerja mak2 ni
    ok nak p giant nak borong semua

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Padam
  12. Tak pernah lagi cuba produk Flavorista ni. Sesuai juga untuk bawa travel oversea kan? Tak payah cari bahan-bahan. Pakai perencah ni terus.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Padam
  13. wahhhhh mudahnya nak masak camni memang dah takder alasan sungguh tak pandai masak , kalau kreatif boleh gabuung2kan pes yang ada tu dan cipta resepi yang baru dan best...tapi nantilah nak cari dan cuba

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Padam
  14. wahhh baguslah anak muda tempatan inovasikan perencah makanan tradisional dalam bentuk serbuk. tak sabar rasanya kita nak cuba masak gunakan flavorista. harga dia pon sangat murah. sesuai utk student mcm kita

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Padam
  15. I dah try hari tu, sedap masak guna perencah flavourista ni. Its in powder form so easy to keep, carry and also cook.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Padam
  16. Wah bagus betul Flavorista ni, sekarang nak masak pun senang, tak payah nak siap-siapkan banyak benda. bagus produk ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Padam
  17. Bagusnya asa paste gini. Sangat memudahkan urusan masak memasak. Nak nak bulan puasa mmg busy sokmo. Ada gini senang cepat laaa masak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam and Hi ! Salam Ramadhan dari Flavorista. Kami mengeluarkan 6 jenis produk berbentuk serbuk pelbagai perisa. Jika berminat, boleh WhatsApp di talian kami untuk order 0124426012 atau layari ke laman web kami di www.flavorista.com.my untuk maklumat lanjut - Rita

      Padam
  18. saya suka produk makanan macam ni untuk dibawa ketika bercuti di luar negara. 3 hari je dah rindu asam pedas dan sambal tumis.

    BalasPadam