Demeises,

'1000 Tahun' Taruhan Baru Dari Kumpulan Demeises

7:00 PG Mahamahu 24 Comments

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan seklian. Siapa tak kenal kumpulan dari negara seberang Demeises yang dulu popular dengan lagu 'Dengarlah Bintang Hatiku' kini kembali semula dengan single terbaru mereka. Mempertaruhkan konsep sama lagu terbaru mereka bertajuk '1000 Tahun' kini telah ada muzik video rasmi di Youtube.



Tonton video muzik rasmi di sini :- 




Lirik Penuh Lagu 1000 Tahun:-


Begitu lama ku pendam di dalam hati
Jadi rahsia perjalanan cintaku padamu
Hatiku tetap tak bisa tepiskan dirimu
Walaupun semuanya kini telah berubah
Diriku dengan cintaku
Dan kau pun bahagia dengan cintamu

*1000 tahun tak akan cukup
Tak akan bisa menebus kesalahan ku padamu
Tak mungkin kini kita kan bersama lagi
Setelah dahulu aku pergi meninggalkan luka dihatimu

Maafmu saja sudah cukup untukku
Walau harus rela tak bisa saling memiliki
Aku sedar kesalahanku
Tak bisa tegar pertahankan cintaku
Ooo…

Ulang *
Ohhh 

1000 tahun…
Ohh 1000 tahun 
Tak akan bisa menebus kesalahan ku padamu
Tak mungkin kini kita kan bersama lagi
Setelah dahulu aku pergi meninggalkan luka dihatimu

Ulang *
Ohhh.. 
Meninggalkan luka di hatimu
Ohhh…

Korang juga boleh tonton video cover lagu ini yang Maha buat kat Channel Youtube Mahamahu hehehe. Harap jangan kecam sebab Maha cuba walaupun suara kelongkang wakakaka. Korang juga boleh aktifkan nada pemanggil lagu terbaru dari Demeises ini di sini :-

1000 Tahun (Demeises)»»
Maxis CallerRingtones -- Dial *131*615980# tekan Call/Hantar
DiGi CallerTunes -- Dial *233*1350714# tekan Hantar/Call
Celcom CallMeTones -- Dial *323*313555# tekan Call/Hantar
U Mobile ColourTones -- Taip CRM 8498649 dan hantar ke 28383

Chorus»»
Maxis CallerRingtones -- Dial *131*615981# tekan Call/Hantar
DiGi CallerTunes -- Dial *233*1350715# tekan Hantar/Call
Celcom CallMeTones -- Dial *323*313556# tekan Call/Hantar
U Mobile ColourTones -- Taip CRM 8498650 dan hantar ke 28383

Verse»»
Maxis CallerRingtones -- Dial *131*615982# tekan Call/Hantar
DiGi CallerTunes -- Dial *233*1350716# tekan Hantar/Call
Celcom CallMeTones -- Dial *323*313557# tekan Call/Hantar
U Mobile ColourTones -- Taip CRM 8498651 dan hantar ke 28383

Terbitan : Insictech Musicland Sdn Bhd
Album : Demeises - 1000 Tahun    

Maklumat lanjut info lagu dan detail boleh layari :- 

Online Music Store: http://www.i-musicland.com/

Dapatkan lagu terbaru ini di semua platform digital yang ada :-

Spotify: https://open.spotify.com/album/56JO2QQfK53RHDj7dZEnwu






24 ulasan:

  1. Amboiii Maha promo bintang seberang ya pak?. Lagu2 kumpulan seberang ni sebenarnya lebih tersentuh di hati. Tak tahu kenapa. Suka juga dengar lagu mereka ni. Dulu boleh dengar Sheila On 7 jugak. Hehe...

    BalasPadam
  2. Sedap juga telinga mendengar. Mendayu uolssss. First time dengar pasal kumpulan Demeises ni. Boleh saing kumpulan seberang yang lain.

    BalasPadam
  3. hey apesal iols tak kenal pun siapa ni? hahahaah mujur mahamahu perkenalkan kalau tak mesti tertanya siapa. not bad lagu dia. sedap dengar!

    BalasPadam
  4. selalunya lagu dari sseberang sememangnya ada pemipeminat tersendiri..akak pun suka lagu2 penyanyi diorang especially Judika..heheh..best la lagu ni ..ulang2 akak dengar

    BalasPadam
  5. wa macam best nya lagu dia orang. I love spotify because it always have nice playlist. Now I hope they extend my free trial only hahaha

    BalasPadam
  6. Honestly tak pernah terdengar band ini. Namun selepas main lagu mereka, wow...betul-betul not bad lar. Patutlar dapat recommendation. :)

    BalasPadam
  7. lagu2 dr seberang ni best2..kdg2 tktau dr band mana tapi biasa berkumandangan di corong2 radio...band ni pernh dgr gk..apa dh tajuk die lagu femes sebelum ni..lupa sudah hehe

    BalasPadam
  8. Lagu baru la.... Sure meletup ni...
    Demesis ni ramai peminat kat Malaysia, lagi lagi lepas meletup dulu dgn lagi Dengarlah Bintang Hatiku

    BalasPadam
  9. I am not familiar with this group. But their songs sound good. Need to follow them after this.

    BalasPadam
  10. Kak xpernah kumpulan no,dah dgr suara maha nyanyi dah ok..haaa..dah jd penyanyi plk

    BalasPadam
  11. adoi wakkkkkkkkk.. kite suka betul dengan de'meises ni.. kadang-kadang kalau kering idea nak menaip, pusing-pusing jugak lagu dorang kat youtube.. hee~ ketagih..

    BalasPadam
  12. Not bad juga lagu terbaru Demeises ni. Lagu lama hit Dwngarlah bintang Hwtiku tu pu saya suka tau .Tak pernah jemu dengar banyak kali .Kebanyakan lagu dari seberang memang best best. Tak pernah tak best .Nanti nak layan lagu ni di youtube Maha pulak

    BalasPadam
  13. Mula-mula tertanya juga, siapa Demeises ni. Lepas dengar lagu Dengarlah Bintang Hatiku baru ingat balik hehe. Sedap juga lagu terbaru ni. Tak sabar sangat dalam bercinta, tersalah pilih orang.. kan dah menyesal akhirnya kikiki

    www.maisarahsidi.com

    BalasPadam
  14. Hahaha. .Kenapa kita tak peenah tau pasl group ni. .Tapi lepas dengae lagu baru tau. .Sedap sangat lagu dia. .Suara dia ok.. Boleh dengar banyak kali lagu diaorg ni. .

    BalasPadam
  15. wahhh memang best pun lagu diorang....tak lama lagi ni mesti trending....tapi lagu Dengarlah Bintang Hati tu memang best..cuma tak berapa nak ingat sangat nama group diorang...ni lagi dah gaya ala kpop lagilah tak cam...ahahahaha

    BalasPadam
  16. Lagu dan lirik dia memang best.. Kali pertama dengar dah tertawan. Terbaiklah Demeisis

    BalasPadam
  17. hahaha the name of the song reminds me of Christina Peri's - A thousand years.... hahahhaa anyway good that you like it!

    How to deal with markets ups and downs?

    BalasPadam
  18. Bukan dulu pernah ada lagu 1000 tahun ke? Lupa penyanyinya siapa.

    BalasPadam
  19. So far tk pernah dengar lgi pasal group ni. tpi dah dengar, and rasanya lirik dia macam mendalam. bnyk feeling ni. haha

    BalasPadam
  20. woooo the lyric seem meaningful and nice song....

    BalasPadam
  21. Sebelum ni tak kenal pun kumpulan ni. Best la lagu dorang

    BalasPadam
  22. tak kenal tapi nak kena cari nih lagu ni!!macam ramai komen best jerk lagu nih..haha

    BalasPadam
  23. Adui demeisis ada lagu baru la😍😍😍

    BalasPadam
  24. Sedap jugak lagu diaorg ni tapi tak pernah dengar pjlak nama kumpulan ni ke sbb akak ni oldskool hhee

    BalasPadam