Anak Gembira Ibubapa Bahagia Sambut Hari Jadi Di D Aura Cafe

7:00 PG Maha Mahu 20 Comments

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Hari yang paling dinantikan oleh kanak-kanak adalah menyambut hari jadi mereka. Tapi hari itu jugalah hari yang merungsingkan hati ibubapa sebab nak bagikan yang terbaik betul tak. Almaklumlah setahun sekali nak sambut hari jadi anak dan nak pastikan dia gembira.


Maha sendiri pun waktu kecil-kecil dulu teringat lagi masa firstime buat sambutan hari jadi masa usia 10 tahun. Masa tu mak ayah beli kek besar lepas tu ramai kawan-kawan datang dan dapat hadiah banyak seronok sangat. Zaman sekarang tak main lah nak celebrate kat rumah mesti nak tempat yang mewah dan segalanya tersedia. Ia sangat memudahkan ibubapa untuk membuat persediaan sambut hari jadi anak. 




Macam kawan Maha ni sambut hari jadi anaknya kat D Aura Cafe yang terletak di Seri Kembangan. Katanya kat sini senang sebab semua pakej mereka dah sediakan dan tak perlu nak pening kepala mak bapak nak fikir. Semua ada seperti :-

1) RM33.00 Sewa Baju PRINCESS COSTUME+CROWN+GROOMING

2) RM33.00 Seorang SET MEAL untuk Dewasa

3) RM22.00 Seorang SET MEAL untuk Kanak-kanak

4) Kek Hari Jadi 
- RM11.00 cake slice 
- RM33.00 tiny cake 
- RM66.00 regular cake 
- RM99.00 large cake

5) RM99.00 Dekorasi meja





Semua ni dah cukup untuk buatkan sambutan hari jadi anak anda lebih bermakna dan meriah. Tak perlu penat-penat nak fikir dan pergi beli semua mereka sediakan. Kalau nak tambah lite hi tea buffet pun boleh nak banyakkan makanan. Kafe ini buka setiap hari dari pukul 1.00 tengah hari sehingga 11.00 malam jadi korang boleh plan bila masa nak buat sambutan siang atau malam. Kafe ini mampu memuatkan lebih kurang 50 orang dalam satu masa. 




Selain itu juga, mereke bagi PERCUMA video termasuk gambar untuk jadikan memori indah bila anak dah besar nanti dan juga background lagu hari jadi. Korang boleh tonton video kat atas ni memang sangat meriah hari jadi anak anda nanti. Masa Maha datang hari tu pun best rasa nak jadi kanak-kanak semula tak perlu nak fikir masalah dan bergembira sahaja serta makan sepuasnya.

Tempahan atau juga pertanyaan pakej hari jadi ini whatsapp jer:







Anda juga suka post ini...

20 ulasan:

  1. Mudah kan maha.Tempah je semua.Tak yah sibuk fikir itu ini hehehe.semua dah siap.Tinggal datang dan sambut je hahaa

    BalasPadam
  2. D Aura cafe mmg best dan menarik. Sesuai sgt nk adakan birthday party. Makanan pon not bad. Harap ad liveband lah sbb kt sini mmg selalu provide liveband. Feeling je . Kan Maha? hehehe

    BalasPadam
  3. seronoknya dapat buat majlis birthday dekat luar biasa buat dekat rumah je. makanan dia pun nampak sedap

    BalasPadam
  4. bila sambut harijadi..ank2 la seronok...wah kt sini siap ada pakej costume lg...tp costume utk princess je la ye...kalo boy mcm nk tema superhero tkde ke??

    BalasPadam
  5. ALhamdulillah dapat sambut makan harijadi di cafe yang best ni dengan anak anak semua. Rezeki kesihatan dan masa berkualiti dengan keluarga

    BalasPadam
  6. meriah bila dapat sambut besday seisi keluarga..bestnya kat sini ada macam pakej ada..siap ada costume ditawarkan..mmg unik

    BalasPadam
  7. Bestnya. Aneeq dah 3 tahun tapi setakat ni pernah sambut birthday die seklai je masa 2 tahun hari tu. Tu pun buat dekat rumah je ajak adik beradik. nanti nak jugak cuba buat macam dekat kedai macam ni. Seronok pulak tengok

    BalasPadam
  8. Eh siap ada sewa baju princess + grooming untuk anak-anak .Mesti dorang lagi suka lagi girls kan . Senang nak buat b'day party anak sebab semua lengkap .

    BalasPadam
  9. Sesekali kita raikan hari jadi anak anak sebagai kenangan untuk kita imbau di masa depan. Gambar tu bila dah besar nanti mesti rindu

    BalasPadam
  10. sekali sekali sambut birthday kan, boleh juga buat kat tempat begini. dekorasinya pun menarik. baju princess tu comel.. anak perempuan memang suka sangat la kan hehe

    www.maisarahsidi.com

    BalasPadam
  11. Alhamdulillah, senang hati kita bila anak anak sihat dan membesar dengan gembira. Semoga anak anak tuan jadi orang soleh dan solehah

    BalasPadam
  12. Birthday party pun dah ada pakej sekarang ni. Sediakan duit sahaja. Ye la kalau rumah kecil tak sesuai pulak nak buat party kat ruymah kan. Lebih baik buat dekat sini, rumah pun tak bersepah.

    BalasPadam
  13. Meriah kalau macam ni..senang kan, tinggal bayar semau dah siap..pergh siap costume tu..mesti budak-budak suka..tempat pun best

    BalasPadam
  14. Pernah sekali buat birthday anak..fuh dia punya pening kepala dah macam nak buat kenduri.haha..anak2 mmg seronok, makpak mmg penat haha.kalau ada servis mcm ni memang best.

    BalasPadam
  15. Semua kanak-kanak dah jadi prince dan princess dalam harijadi yang begitu hebat ni. Mesti seronok sekali.

    BalasPadam
  16. Masa kecik2 dlu mmg x ada peluang sambut birthday..x pernah buat pun. So bila ada ank2 mmg ada buat jugaklah..kdg2 kat umah n kdg2 kat luar..anak2 happy kita pun happy kan

    BalasPadam
  17. At present, do not play to celebrate that the house should be a luxurious place, and everything is accessible, it's very easy for parents to prepare for the children's birthday.

    BalasPadam
  18. Bestkan sambut majlis birthday kat Sino,happening sangat sbb kak dah pernah dtg kat sini

    BalasPadam
  19. hey comelnya mereka. siap ada sewaBaju PRINCESS COSTUME lagi tu. menarik sangat pakej macam ni maha. budak-budaklah paling bahagia. iye dok?

    BalasPadam
  20. D Aura Cafe ini memang sangat versatile dengan tema dan menyediakan pakej2 sambutan hari lahir dan perkahwinan yg menarik.. AM penah mkn menu makan malam di sini.. memang sedap sgt..

    BalasPadam