10 Gambar Tadom Hill Resorts Yang Orang Tidak Ketahui Dari Dekat

8:00 PG Maha Mahu 36 Comments

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Tadom Hill Resorts cukup popular sangat pernah tular pada satu masa kerana keunikan dan tempat baru dibuka. Hingga kini Tadom Hill masih menjadi tempat tumpuan orang KL yang nak mencari kelainan dan ketenangan jauh dari kesesakan. Hanya 45 minit memandu dari KL ke kawasan ini.


Masih mengekalkan reka bentuk menggunakan buluh untuk mengekalkan ekosistem di kawasan bukit batu kapur dan juga tasik buatan manusia. Sebelum ini ia adalah kawasan ladang kelapa sawit milik penduduk orang asli Banting dan kini dijadikan sebagai pusat rekriasi yang jauh lebih baik dan menguntungkan.



Kalau nak datang untuk aktiviti seharian kat sini boleh seperti main ATV, berkayak, flying fox, hill walk, sukan rakyat dan banyak lagi. Kalau yang nak datang tido kat sana pun boleh mereka ada sediakan penginapan tapak perkhemahan, chelat, bamboo hut, astana ninik dan hammock spheres. Beberapa gambar terbaru untuk korang tengok keadaan di Tadom Hill.




Jangan risau kalau menginap kat sini yang style khemah tu ada bilik air yang sangat banyak. Kemudahan surau yang besar dan juga kawasan untuk makan iaitu cafe yang buka mengikut waktu tak perlu nak pergi jauh. Tapi kalau nak keluar bandar yang paling dekat adalah bandar Sepang atau Nilai.













Anda juga suka post ini...

36 ulasan:

  1. Meanrik la Tadom hill ni...ntah bila akak nak pi sini lepak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Chill2 jer sambil rehat minda hehehe...

      Padam
  2. cantiknya tempat ni. selalu nampak orang bergambar kat tempat segi tiga tu ๐Ÿ˜‚

    BalasPadam
    Balasan
    1. cantik tapi ramai sangat orang hehehehe...

      Padam
  3. Memang menarik suasana di Tadom Hill Resorts ni. Saya pun belum pernah sampai

    BalasPadam
  4. Saya dik x jauh pon tapi x penah gi.. adehhh.. cam gayat je

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada tempat yang boleh duduk2 tak perlu panjat2 hehehe..

      Padam
  5. Menarik! Akan pergi next time. Toiletnya bersih tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Toilet ok tapi kalau dah ramai faham2 jer..

      Padam
  6. sekarang dah cantikkk.. aira pergi dulu waktu awal2 masih dalam proses pembaikan lagi..

    BalasPadam
  7. mungkin akan buat family trip kat situ, thanks for the info!

    BalasPadam
  8. Flying fox pun ada? Wah. Hujung tahun ni kalau ada rezeki nak pergi sana๐Ÿ˜

    BalasPadam
  9. menarik ni... ada aktvt outdoor.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Macam-macma aktiviti sukan pun ada macam bola tanpa, ping pong

      Padam
  10. BESTNYA WAK, KITA NI BILA LA NAK SAMPAI TADOM TU HAAAAAAA....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala awak kita sekali jer sampai awak nanti berkali-kali leh sampai ehhhh...

      Padam
  11. Cantiknya view kat sini. Even selalu datang Banting, tak pernah lagi jejak kaki kat sini.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Banting rumah sapa tu ehhhh tak pernah ajak pun g sana..

      Padam
  12. baru tahu ada tmpt menarik cmni... ada rezeki boleh singgah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kat pahang ada juga banyak tempat menarik..

      Padam
  13. Tak pernah pergi ke sini... cantik dan bersih tempatnya....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti bro buat trip kita nak join tau..

      Padam
  14. ya allah best nye...kalau bw anak2 kcil sesuai tak..utk family..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Anak kecil tak digalakan kawasan bertasik bahaya dan hutan banyak nyamuk.

      Padam
  15. dulu penah pegi skali time baru baru bukak.. now dah banyak perubahan dah.. klo team building ok la kot ..klo nak bawak anak2 akak mcm tak sesuai rasanya.. tp klo ade ekon no hal..hehehe.. #demand plak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes team building mereka sediakan semua modul untuk kita..

      Padam
  16. best kalau buat trip dgn kawan2 ni

    BalasPadam
  17. Cantik tempat ni. Tapi sayang, belum kesampaian nak datang sini..kecewa =__='

    BalasPadam
    Balasan
    1. In Sha Allah tempat ni tak akan tutup mungkin akan berubah jer lah hehehehe..

      Padam
  18. Cantiknya tempat ni!!! Wowww!!!! Nanti nak pergi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ruby nak pergi kita nak ikut ok hehehehe...

      Padam