Hidup Lebih Mudah Dengan RHBNow Mobile Banking Segala Dihujung Jari

Hidup Lebih Mudah Dengan RHB Now Mobile Banking Segala Dihujung Jari - Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan2 sekalian. Korang semua mesti suka gunakan banking mobilekan. Kenapa? Kerana ia memudahkan dan paling senang boleh buat apa2 transaksi bila2 masa dan di mana sahaja janji ada internet Data dan juga ada phone sendiri. Itu tujuannya mereka menghasilkan Mobile Banking.


RHB juga telah menambah baik mobile banking mereka agar pengguna mendapat beberapa kebaikan yang lebih daripada penggunaannya. Baru2 ini mereka telah melancarkan penambah baikan RHBNow Mobile Banking bagi semua pengguna di Malaysia. 10 kelebihan yang baru pada RHBNow Mobile Banking yang baru :-

  1. Kesenangan
  2. Tidak perlu pergi ke cawangan
  3. Tidak perlu menggunakan "Pusat Panggilan"
  4. Periksa jika saya mempunyai dana yang mencukupi
  5. Boleh melakukan perbankan bila-bila masa, di mana sahaja
  6. Lebih mudah daripada menggunakan komputer
  7. Ia menjimatkan masa saya
  8. Ia meletakkan saya dalam kawalan
  9. Pastikan tab kewangan saya
  10. Memberi saya tawaran eksklusif

So apa lagi yang korang nak tahu pasal Apps ini. Maha boleh lah kongsi serba sedikit kerana Maha merupakan pemilik akaun simpanan dengan RHB dan juga menggunakan applikasi ini di telefon bimbit. Apps RHB Now ini kini boleh dimuaturun secara percuma di Apps Store dan Google Play. Kalau layari apps ni korang akan rasa cukup selesa dan mudah kerana ia jelas dan fungsi2 yang lebih nyata.


Tengok pada muka hadapan apps mobile ini sahaja kat situ korang dan dapat short cut key untuk 8 transaksi yang kerap anda gunakan :-

  1. My Accounts  - Mudah untuk buat semakan baki
  2. Funs Transfer - Buat transaksi pemindahan wang
  3. BillPay - Buat pembayaran bill2 pilihan anda
  4. Prepaid Services - Buat pembelian prepaid telephone 
  5. RHB Pay Anyone - Menghantar wang kepada sesiapa melalui nombor telefon bimbit mereka, e-mel atau Facebook
  6. Lifestyle Privilages - Nikmati tawaran yang terbaik dalam satu App
  7. My Favs - Simpan urus niaga yang berjaya anda dalam halaman 'My Favs'
  8. Other Service - Layan diri atau mendapatkan bantuan dengan cepat

Tu antara muka depan yang diperbaharui untuk memudahkan capaian korang terus kepada apa yang korang kehendaki dalam apps ini. Apps yang baru ini juga memberikan transaksi lebih pendek dan cepat seperti contoh untuk Pemindahan Wang. Applikasi yang lama dulu memerlukan korang untuk mengklik sebanyak 8 langkah baru satu2 pemindahan itu berjaya. Tapi dengan RHBNow Mobile Banking baru ini hanya memerlukan 6 langkah segala selesai dalam sekejap sahaja.


Korang mesti tertanya2kan macam mana pula fungsi RHB Pay Anyone yang menggunakan no tel., email atau Facebook seseorang untuk mengirim wang.
Macam ni caranya korang hanya perlu kenal pasti siapa yang hendak dihantar wang tersebur dan juga berapa jumlahnya. Kemudian kita akan hantar kepada meraka Mobile No. dan Passcode. Dalam masa 1 hingga 3 hari wang yang kita kirim tu sampai kepada penerima dan boleh diambil melalui akaun mereka. Korang boleh tengok step yang disediakan seperti sebelum ini mudah bukan.


Paling baru adalah Lifestyle Privileges. Yang ini pula macam Maha terang tadi kat atas ia adalah tawaran beli belah secara dalam satu apps. Antara kelebihan dan keistimewaan fungsi Lifestyle Privileges ini adalah:- 

  • Lifestyle Privileges adalah eksklusif untuk pelanggan RHB sahaja.
  • Anda boleh membeli serta-merta ditolak dari akaun CASA anda.
  • Barang-barang yang akan dihantar terus ke rumah anda. 
  • Fuss bebas ditelefon bimbit anda. Ia adalah lebih cepat daripada pergi dalam talian untuk laman web membeli-belah.
  • Dapatkan keperluan harian anda dengan RHB Lifestyle Privileges.
  • Beli untuk diri sendiri atau menghantar sebagai hadiah kepada keluarga dan rakan-rakan.

Barang ini pun bagus juga dan berkualiti. Jadi tak perlu nak beli belah kat luar lagi semua dihujung jari sahaja. Kemudian ada banyak lagi lah perubahan dan penambah baikan yang dilakukan oleh pihak RHB bagi memastikan apps ini mesra pengguna dan lebih selamat. Kalau nak lebih tahu boleh tonton video yang disediakan ini atau pergi ke Facebook mereka.



Maklumat lanjut layari :
Facebook : www.facebook.com/RHBGroup












0 comment... add one now