'SPM' Susah Payah Mengaji

Gembira sgt hari ni kan pada mereka yg telah berusaha sedaya upaya untuk mendapat yg terbaik. Hasil titik peluh terbalas juga hari ni pada semua yg mengharapkan terbaik. Suka duka tejawab juga kegembiraan di wajah ibubapa paling bermakna apabila anak didik mereka paling berjaya. Tidak lupa gak sekolah juga tumpang glamor kerana anak murid di umumkan terbaik.

Itu lah yg dirasakan semasa mengambil keputusan SPM, aku juga alami zaman tu, semua kawn2 pun dpt merasai situasi itu. Saat paling menggerunkan juga dan saat paling seram sgt pada aku. Tapi hasil usaha berbaloi juga dengan senyuman. Masa tu aku zaman permulaan SPM sistem terbuka diperkenalkan, mcm zaman percubaan lah. Zaman aku saat nak tunggu result tu lah sibuk nak keje nak buat keje sambilan.

Saat tu lah semua nak cubakan yer lah almaklumlah dah bebas katanya, dah dewasa semua keputusan ditangan sendirikan. Aku pun rasa time tu lah nak cari duit semua. Anak-anak sekarang ni pun untung gak semua ada semua leh buat secara online. Zaman aku dulu masih manual lagi hehehehe... Entah lah terpulang pada diri sendiri mcm mana nak bawa diri setelah habis belajar untuk tentukan masa depan anda...

'SPM' Susah Payah Mengaji

2 comments.. read them below or add one

aimaniman aimaniman 23 March, 2011
betul la tu.. walaupun dah lama tinggal zaman tu tapi mama tetap dekat dengannya sbb setiap tahun mama lihat 'anak2' datang dan pergi dengan result yg pelbagai drpd mama.. dan terserah la pada dia orang nak bawa ke mana hala tuju lpas ni kan...