PARAMORE Live In KL Pulak! - [Hiburan]


Dalam Sebulan ni kita di sogok dengan kebanjiran artis2 dari luar negara yg mahu membuat konsert di negara kita. Minggu lepas sahaja tak habis lagi kehangatan Adam Lambert yg ditentang keras kedatangannya ke negara kita. Minggu ni pula kita disajikan lagi dengan kedatangan sebuah kumpulan dari barat Paramore. Kumpulan yg terdiri dari 5 anak muda ini  telah ditubuhkan pada tahun 2004 yg membawa konsep pop-punk. Pernah memenangi beberapa ketegori di Grammy Award dan juga MTV Award. Konsert yg bakal berlangsung mlm ni di Stadium Nasional Bukit Jalil akan menjadi satu lagi sejarah dalm dunia hiburan tanahair. Itu sedikit penerangan pasal kumpulan ini dan konsert mereka di Malaysia


Satu persoalan,  kenapa mereka minat untuk buat konsert kat Malaysia ni? Adakah kerena negara kita yg bebas untuk berkarya atau kerana bidang hiburan tanahair kita ini ketandusan artis2 yg hebat. Entah lah susah nak di rungkai tentang kehendak mereka. Tapi pasti kedatangan mereka adalah kerana tajaan hebat dari company2 besar negara kita. Sebelum ni Adam Lambert di bawah khas oleh penyedia talian hebat dinegara kita iaitu DiGi, dan sebuah lagi company penyedia talian di negara kita yg baru naik and bertapak telah berani membawa artis hebat dari luar negara ini dtg sapa lagi kalau bukan Tune Talk


Seolah2 ia satu persaingan hebat untuk menunjukkan sapa lagi sponser paling besar untuk artis luar negara di medan sendiri. Itu aku tak kisah lah dia org punya duit yg untung sapa artis luar negara juga artis kita telan air liur jer lah nak buat konsert kat negara sendiri pun tajaan sesen tak dpt sian artis tempatan. Tapi yg pasti kedatangan mereka sedikit sebanyak akan memperluaskan lagi promosi pelancongan negara kita dan juga memberi peluang kepada peminat tempatan yg sebelum ini hanya mendengar muzik meraka dari radio and CD ,kini boleh menyaksikan kehebatan artis kegemaran mereka ini beraksi secara live. Tahniah kepada penaja2 besar untuk konsert2 di Malaysia ini.


2 comments.. read them below or add one

Shukjessa Shukjessa 19 October, 2010
tapi aku rasa konsert Paramore ok la juga sebab imej diorg ni bersih (bersih dari segi drugs, masalah jantina, minuman keras dan lain-lain la so far) compare to Adam Lambert.

Paramore pun takde masalah sgt dengan dress code di Malaysia sebab tak pernah lagi tengok Hayley pakai baju yg seksi nak mampus. Paling jelita pun dia pakai dress sampai lutut pastu pakai legging feveret dia.

tp tu la, sedih sebab tak dapat gi tengok. tp kalau dpt pun, aku mana tahan pun nak berasak2 camtu. Tunggu je la kot2 ade jual dvd ke haha
The Sharkox The Sharkox 19 October, 2010
apa barang layan paramore..layan maher zain la..
Maher zain rawksss!!

haha
The Sharkox: Pergi toilet perempuan kejap..