Hadiah,

Design Sendiri Hadiah Untuk Tersayang Dengan Printcious Mudah Dan Cepat

7:00 PG Mahamahu 33 Comments

Salam sejahtera kepada semua pembaca blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Dulu-dulu kita selalu susah nak pilih hadiah untuk diberikan kepada insan tersayang tak kisahlah hadiah harijadi atau pun juga hadiah untuk perkahwinan. Kadang-kadang tu takut kerana hadiah tu sama dengan orang lain. Ye lah sebab beli kat kedai jadi memang semua serupa jer.

Maha juga pernah alami situasi begini terutama nak hadiahkan pemberian kepada kawan untuk majlis perkahwinan mereka. Tapi sekarang Maha tak perlu bimbang lagi kerana Maha boleh cetuskan ilham dan juga idea dengan kreativiti sendiri untuk dijadikan hadiah yang sangat bermakna.

Macam contoh korang boleh tengok yang Maha design ini cantik tak? Ini Maha reka sendiri design tu di laman Printcious. Kat situ sangat mudah dimana korang boleh design ikut templet yang disediakan dengan pelbagai produk yang menarik serta terkini.

Maha hari tu telah design sendiri Cushions Sparkling atau juga orang panggil Magic Cushions. Sebab apa magik kerana ia ada dua lapis yang berbeza iaitu lapis pertama tu berwarna kilat dan juga kalau di sapu sebaliknya akan keluar design yang korang nak. Menarik tak korang boleh letak apa sahaja gambar yang korang suka kat cushion ni.

Maha rasa kalau pasangan yang baru kahwin memang sesuai korang berikan hadiah perkahwinan mereka dengan cushion istimewa ini. Korang letak gambar pasangan pengantin tu nanti akan jadi kenangan paling bermakna kerana ia adalah sentuhan peribadi korang istimewa untuk mereka tanda kita masih ingat pada kawan baik kita.

Korang juga boleh design t-shirts seperti Mana yang Maha pakai ni nampak exclusive tak ada nama Mahamahu kat situ. Kat web tu mereka ada pelbagi saiz t-shirts yang sesuai mengikut saiz dari orang dewasa hingga ker kanak-kanak. Dari segi kain pula mereka menggunakan 100% Cotton yang lembut dan selesa untuk dipakai.

Design yang korang buat itu pula dijamin tidak mudah tanggal kalau dibasuh dalam mesih sekali pun. T-shirts macam ni sangat sesuai untuk korang buat hadiah harijadi kepada kawan-kawan atau juga buat anak buah mesti mereka suka. Letak lah kata semangat atau juga design yang lebih trending mesti mereka tambah sayang kat korang punya hehehe.

Bukan sahaja untuk sentuhan personal dalam design kat Printcious ni tapi juga kalau korang nak order satu buck yang banyak pun mudah. Contoh nak buat event company macam hari keluarga atau juga ada seminar dan juga gala dinner korang boleh tempah cenderemata koporat yang unik dan menarik melambangkan syarikat korang.

Menariknya kalau tempah banyak kat sini boleh dapat harga lagi hebat dan bebaloi. Mereka akan siap hatar kepada korang semua barang yang ditempah ini. Mereka juga ada menyediakan khidmat sewa Photo Booth untuk majlis korang. Beberapa langkah mudah perlu buat iaitu design kat laman web mereka dan nanti mereka print dah hantar cepat dan mudah. Macam contoh Magic Mugs yang Maha order ini. Ni pun menarik sebab ada dua warna bila korang masukkan air panas ia akan berubah mengeluarkan design yang korang nak. Kalau tidak ia akan nampak satu warna sahaja kosong hitam atau juga putih.
Langkah 1 - Pilih barang dan buat design anda sendiri

Langkah 2 - Sahkan pembelian dan isi butiran diri

Langkah 3 - Pilih cara pembayaran

Langkah 4 – Pengesahan barang 

So lepas ni Maha tahu mana nak tempah untuk buat semua hadiah istimewa ini. Banyak lagi barang yang korang boleh design kat sini seperti Phone Cases, Puzzles, Mousepads, Baby Rompers, Button Badges, Caps, Keychains, Luggage Tags, Magnets, Clocks, Buntings dan banyak lagi. Cara mudah jer lepas korang pilih barang dan buat design pastu masa untuk membayar. Hari tu Maha punya tempahan siap dalam masa 2 minggu sahaja dan mereka hantar terus ke mana lokasi yang korang nak. Nanti nak order lagi buat hadiah kepada pembaca blog makan Mahamahu siapa nak angkat tangan.








33 ulasan:

  1. This is so cool and convenience… to have truly customized gifts for my guests… I really like the idea lah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pembaca blog Mahamahu korang bertuah kerana Printcious bagi baucer diskaun 50% dengan guna kod PRINTCIOUSMAHADIR50 sehingga 30 Oktober enjoy ok..

      Padam
  2. Wahh.. senang. nak bagi hadiah dekat orang, boleh customs sendiri.nak buat doorgift kawin pun boleh.. paling cool cushion sparkling

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pembaca blog Mahamahu sangat bertuah kerana Printcious bagi baucer diskaun 50% dengan guna kod PRINTCIOUSMAHADIR50 sehingga 30 Oktober enjoy ok..

      Padam
  3. Tenkiu share. Nanti nak buatlah souvenir macam ni. Mug tu menariknye tukar2 color

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pembaca blog Mahamahu korang bertuah kerana Printcious bagi baucer diskaun 50% dengan guna kod PRINTCIOUSMAHADIR50 sehingga 30 Oktober enjoy ok..

      Padam
  4. Alaaa maha, cantiknya lah yang apron tu... Semangat nak masak kalau dapat apron camtu cantiknya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pembaca blog Mahamahu korang bertuah kerana Printcious bagi baucer diskaun 50% dengan guna kod PRINTCIOUSMAHADIR50 sehingga 30 Oktober enjoy sekarang..

      Padam
  5. Wowww.. Exclusive betul niiii... Akak nak buat jugak laaaa.. Menarik jaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pembaca blog Mahamahu korang bertuah kerana Printcious bagi baucer diskaun 50% dengan guna kod PRINTCIOUSMAHADIR50 sehingga 30 Oktober enjoy ok..

      Padam
  6. Menariknya! Boleh reka sendiri, nampak cantik jugak produk2 nya. Nak try lah lepas ni bagi dkt someone. Haha 😊 Terima kasih share ya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pembaca blog Mahamahu korang bertuah kerana Printcious bagi baucer diskaun 50% dengan guna kod PRINTCIOUSMAHADIR50 sehingga 30 Oktober enjoy mendesign ok..

      Padam
  7. engkau ! banyaknya beli barang. hehehhe. tp yes, printcious antara trusted web untuk design produk sndiri.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pembaca blog Mahamahu korang bertuah kerana Printcious bagi baucer diskaun 50% dengan guna kod PRINTCIOUSMAHADIR50 sehingga 30 Oktober enjoy ok..

      Padam
  8. Cantiknyaaa maha..bila nak buatkan utk sis cam ni🥰. Nanti hadiahkan kat sis ya..hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sis ada Pembaca baucer diskaun 50% dengan guna kod PRINTCIOUSMAHADIR50 sehingga 30 Oktober guna lah..

      Padam
  9. Nampaknya lepas ini ada port nak bagi hadiah dekat kawan2 Naim. Mudah dan senang . Terima kasih bro share ini dan tak nak bagi free t-shirt satu ka? haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pembaca blog Mahamahu korang bertuah kerana Printcious bagi baucer diskaun 50% dengan guna kod PRINTCIOUSMAHADIR50 sehingga 30 Oktober enjoy ok..

      Padam
  10. Wah Maha meriahnya semua barang awak buat kat Printcious. Menarik pulak hehe. Kite pun nak buat satu la apron macam tu heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jom buat apron ada baucer diskaun 50% dengan guna kod PRINTCIOUSMAHADIR50 sehingga 30 Oktober enjoy ok..

      Padam
  11. Hari tu dah usha dahhhh printcious ni~ tapi tak jadi nak buat hehe.Jap persoalannya adakah Maha akan buat giveaway merchandise #bloggerkakimakan itu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tunggu... Tapi Printcious bagi baucer diskaun 50% dengan guna kod PRINTCIOUSMAHADIR50 sehingga 30 Oktober enjoy ok..

      Padam
  12. Wahhhh bestnyaa!!...nak jugak laaa....boleh design sendiri...nanti bc cuba bwt design tuk blog bc...thanks maha sharing...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pembaca blog Mahamahu korang bertuah kerana Printcious bagi baucer diskaun 50% dengan guna kod PRINTCIOUSMAHADIR50 sehingga 30 Oktober enjoy ok..

      Padam
  13. Pernah buat dengan proitcious ni..hehee..beli bantal, baju..bantal di abest, lembut gika..suka snagat..murah pun ye..kualiti bagus..emng rekemen dekat ornag kalau nak bagi hadiah ke ape

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pembaca blog Mahamahu korang bertuah kerana Printcious bagi baucer diskaun 50% dengan guna kod PRINTCIOUSMAHADIR50 sehingga 30 Oktober enjoy ok..

      Padam
  14. Bestnya yang bantal tu! Kalau pergi rumah orang yang ada bantal tu yaya suka main hee. Cantik semua design yang maha buat. Memang syok nak hadiahkan kat orang tersayang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pembaca blog Mahamahu korang bertuah kerana Printcious bagi baucer diskaun 50% dengan guna kod PRINTCIOUSMAHADIR50 sehingga 30 Oktober enjoy ok..

      Padam
  15. Wah banyaknya buat tempahan kat Printcious ni. Lia pernah customized juga mousepad, cawan & banyak lagi kat sini. dah tak ingat dah apa yang beli dulu. Memang sesuai untuk hadiahkan untuk yang tersayang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau nak Booking nanti guna baucer diskaun 50% kod PRINTCIOUSMAHADIR50 sah sehingga 30 Oktober enjoy ok..

      Padam
  16. Bestkan bila kita dpt de sign sendiri apa yg kita nk utk hadiah kpd yg tersayang nti nk jgk buatlah Maha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau nak Booking nanti guna baucer diskaun 50% kod PRINTCIOUSMAHADIR50 sah sehingga 30 Oktober enjoy ok..

      Padam
  17. Oh wow that's nice, I would love to design my own bag, t-shirt and etc for myself too.

    BalasPadam