Kapit Crunchy Coklat,

Hujung Bulan Mengidam Nak Kunyah Kuih Kapit Crunchy Coklat Dan Peanut Butter

7:00 PG Mahamahu 19 Comments

Salam Sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Tak tahu kenapa bila dah lepas bulan raya jer tiba lak mulut ni mengidam nak mengunyah kuih-kuih raya. Hari tu masa bulan Syawal tak bedal cukup-cukup kan mungkin sebab dah banyak sangat rumah ada kuih. Jadi jemu lak sebab tengok semua kuih hampir sama jer kan mungkin beza hanya rasa jer.


Tapi sebab mengikutkan sangat nafsu nak makan Kuih Kapit yang rangup dan ada inti dalamnya makan misi mencari kat internet dimulakan. Macam biasa bila search Kuih Kapit memang banyak yang ada tapi satu ini menarik minat Maha untuk cuba. Kuih Kapit Crunchy ada inti coklat dan juga Peanut Butter.

Bila tengok gambar dan harga yang ditawarkan termasuk penghantaran bagi Maha berbaloi lah. Kalau selalu kuih satu balang dalam lingkungan RM28-RM35 tu tak termasuk lagi penghantarankan. Tapi Kuih Kapit Crunchy ini hanya RM25.00 satu balang 600 gram termasuk dengan penghantaran. Jadi teruslah buka Facebook Page mereka dan Maha order online jer. Sebab masa masej tu mereka kata boleh hantar ke rumah jadi lagi senang. Mereka kata ada ejen yang jual kuih ni sekitar KL tapi malas nak keluar suruh mereka hantar jer wakaka.


Kalau korang nak cuba juga boleh pergi kat Facebook Page The Foodie's Shop. Situ ada no untuk korang call atau whatsapp atau juga boleh DM terus owner mereka. Maha hari tu order dua balang untuk Kapit Crunchy Coklat dan juga Kapit Crunchy Peanut Butter. Mereka ada juga yang satu balang dicampur kedua-dua inti ni harga sama kot.

Inti coklat tu mereka isikan dengan Coklat Belgium memang pekat rasa coklatnya tak lengkang kat gigi. Amaran kalau lepas makan kuih kapit ini pastikan korang bilas mulut dengan air kosong kalau tidak nanti nampak hitam-hitam celah gigi ok wakakaka. Kemudiah yang inti Peanut Butter tu pula tak terlalu manis dan masin secukup rasa satu balang tu boleh habis kejap jer. 

Paling penting adalah kuih kapit ni kena rangup dan yang ini Maha sendiri cuba memang dijamin rangup dan rapuh dalam mulut. Sebab tu sekali hadap jer sambil tonton tv boleh habis separuh tanpa sedar. Tak silap Maha owner kuih kapit ni orang Kelantan dan ia adalah 100% homemade tahu lah mereka buat kuih memang terbaik lah. 

Jadi lepas ni Maha nak order lagi sebab nak buat standby untuk kuih Raya Haji nanti. Tak lama dah nak sambut raya lagi jadi buat preparation awal takut nanti bila dah dekat raya stock habis sebab ia datang terus dari Kelantan. Lepas ni nak cari lagi kuih lain lak yang ada jual online buat kuih untuk hari raya senang. Sapa ada rekmen kat Maha ok hehehehe. 

Maha tinggalkan FB Page, IG dan no tel mereka senang kalau korang nak tempah nanti ok:
Tel : 019-9906 6464
         019-9906 6446







19 ulasan:

  1. alahai sedapnya weh! dia boleh delivery kat mana-mana je ke, teringin nak rasa sbab memang favourite aku ni!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh awak kalau pos pun boleh tapi tak digalakkan mereka ada ejen untuk hantar dan ambil dekat dengan pembeli....

      Padam
  2. Tebalnya dia punya chocolate dan peanut butter. Masa raya dulu pernah beli tau kuih kapit ni. Husband beli dekat mana entah. Sedih je tengok coklat die nipis. Pastu keras pulak tu. Nanti nak try yang ni pulak lah

    BalasPadam
  3. Wahh makan kueh kapit pun cantik! Btw, sis ok je kueh kapit ni tak la fans sangat sebabnya tak suka kalau jatuh bedeai bersepah2. Hehe. Btw memang enjoy versi zaman modem ni siap ada inti lagi. Belanja sebalang pleaseeeee?

    BalasPadam
  4. oh tidak!! feveret ni, maha.
    pantang jumpa yg cantik, surely beli tau.
    sebalang, sekali hadap jer dgn anak-anak depan tv.
    berbaloi membeli nyer.
    kapit crunchy ni memang terbaik.

    BalasPadam
  5. rindu raya.. eh? haha selalu masa kecik makan kuih kapit yg takda inti, zaman sekarang dh maju, ada inti pulak.. lagi sedap. haha teringin nak makan la pulak bila tengok gambar2 ni :) terima kasih share ya

    BalasPadam
  6. Kita suka yang coklat..raya sush benor nak cari..ah boleh order ni..dah tau mana nak cari..hehee..Tengok coklat dia penuh tu..memng nampak puas makan ni

    BalasPadam
  7. Ive seen this before! The inti is so thick and fulfilling memang satisfying!!

    BalasPadam
  8. Sedapnyaaa..fav sis ni. Tahun lepas memang ada order kuih kapit ni. Tahun ni dah lupa lak kat mana tempat sis order..hehehe. boleh lah sis try yg ni pulak

    BalasPadam
  9. Memang sedap.... Kuih kapit crunchy ni memang jadi pilihan, tak kira waktu raya atau hari biasa. Tahun lepas MAT Drat pun jadi ejen jual kan kuih kapit ni, tahun ni cuti dari meniaga.. 😊

    BalasPadam
  10. Ya ampun kidapan feveret aku ni. Selalu beli dulu terutama yg peanut tu mmg sedap. Tgk posting ko terus terliur huhuhu

    BalasPadam
  11. raya haji dah dekat ni, memang patut buat tempahan awal, tak perlu nak berebut order dengan orang lain. Kuih pulak jenis tahan lama walaupun inti dia penuh dan tebal macam tu. Puas hati kalau beli ni

    BalasPadam
  12. Banyaknya inti dia! Nad tak pernah lagi makan duih kapit dengan inti tebal macam ni. Inti banyak macam ni baru lah puas hati kan. Flavour coklat tu sedapnya rasa! Harga pun berpatutan kan.

    BalasPadam
  13. uuuuu sedapnya kuih kapit. dah lama tak makan ni. Macam not bad je tengok harga ni. Nanti nak try order la.

    BalasPadam
  14. Ya Allah Maha.. Sedapnya.. Maha dok promote tu dah buat kita terliur tau. Kita tak pernah makan kapit berinti gitu. Ada yang kata muak. Tapi macam nak try je yang ni.

    BalasPadam
  15. Sedapnya. Cx suka kapit. Biasa makan yg kosong. Tp sesekali makan ada inti ni mmg sedap. Hehe kena cuba ni

    BalasPadam
  16. heyy saje tau buat kita mengidam tengok dia makan. sedapnya maha. nanti belanja la kita sebalang.

    BalasPadam
  17. makan kuih kapit cruchy ni rasanya salah besar untuk orang diet sebab sekali mkaan langsung tak boleh berhenti ...setakat sebalang tu rasanya tak sampai sehari licin

    BalasPadam
  18. La... mai share sikit kat sini. Hujung bulan gaji belum masuk lagi, tengah ikat perut makan maggi jer. Huhuhu... sedih nyer kita.

    BalasPadam