Buffet Ramadhan,

Senarai Lokasi Berbuka Puasa Bagi Tahun 2019 Bersamaan Ramadan 1440 Hijriah

4:00 PTG Mahamahu 21 Comments

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Seperti biasa setiap tahun Maha akan kumpulkan link-link tempat untuk korang berbuka puasa. Banyak Maha nampak tempat buka puasa yang menarik dengan hidangan yang banyak serta harga yang murah.

Jadi pilihan kat tangan korang mana yang tertarik korang rasa sesuai boleh start booking sekarang. Maha senaraikan lebih 30 lokasi yang ada. Kalau nak tahu lanjut tentang tempat tersebut korang boleh klik link yang Maha sediakan juga ok. Selamat berpuasa dan selamat menjamu selera.

1) The Straits Kopitiam NSK Ulu Tiram Johor

Harga :
Set Nasi Ambang (RM9.80)
Set Rewang Briyani (RM58.80)
Info lanjut layari : https://www.sislin76.com/2019/05/jom-berbuka-puasa-di-straits-kopitiam.html

2) Putrajaya Marriott Hotel IOI Resort City

Harga :
RM130.00 nett untuk Dewasa
RM80.00 nett untuk Kanak-kanak
Tarikh : 6 Mei hingga 4 Jun 2019
Info lanjut layari : https://followmetoeatla.blogspot.com/2019/04/ramadhan-buffet-2019-putrajaya-marriott-hotel-ioi-resort-city-putrajaya.html

3) Bijan Restaurant Malay Cuisine Kuala Lumpur

Harga : RM120.00 nett Seorang
Tarikh : 9 Mei hingga 31 Mei 2019
Info lanjut layari :  http://www.illyaleya.com/2019/04/ramadhan-buffet-citarasa-tradisional-melayu-di-restoran-bijan.html

4) Relish Fraser Residence Kuala Lumpur

Harga :
RM98.00 nett Dewasa
RM58.00 nett Kanak-kanak (4-12 tahun)
Tarikh : 8 Mei hingga 2 Jun 2019
Info lanjut layari :  https://mamatisya.blogspot.com/2019/05/buffet-ramadhan-2019-jom-singgah-relish.html

5) Me'nate Steak Hub Shah Alam

Harga :
RM79.90 untuk Dewasa
RM39.90 untuk Kanak-kanak
*Kanak-kanak 5 tahun ke bawah percuma
Tarikh : 7 Mei hingga 2 Jun 2019
Info lanjut layari : https://yayaflanella.blogspot.com/2019/04/promosi-ramadhan-2019-lebih-40-menu.html

6) The Venue Shah Alam

Harga :
RM55.00 nett Dewasa
RM30.00 nett Kanak-kanak (7-12 tahun)
*Kanak-kanak 7 tahun ke bawah percuma
Tarikh : 6 Mei hingga 1 Jun 2019
Info lanjut layari : https://www.atiehilmi.com/2019/05/buffet-ramadhan-2019-paling-murah-di.html

7) Nate Bistro Ara Damansara

Harga :
RM65.00 nett Seorang
*Kanak-kanak 7 tahun ke bawah percuma
Tarikh : 6 Mei hingga 1 Jun 2019
Info lanjut layari :  http://www.bebelancikmin.com/2019/04/nate-bistro-pilihan-wajib-berbuka-puasa.html

8) Ancasa Royale Hotel Pekan Pahang 

Harga :
RM68.00 untuk Dewasa
RM40.00 untuk Kanak-kanak 
Info lanjut layari : http://www.irismyra.com/2018/04/ancasa-royale-pekan-pahang-buffet.html

9) Shah Alam Convention Centre (SACC)

Harga :
RM88.00+ untuk Dewasa
RM44.00+ untuk Kanak-kanak
Tarikh : 11 Mei hingga 3 Jun 2019
Info lanjut layari : http://www.fadzirazak.com/2019/04/buffet-ramadan-shah-alam-2019-cita-rasa.html

10) TPC Kuala Lumpur

Harga :
RM110.00 untuk Dewasa
RM55.00 untuk Kanak-kanak (6-12 tahun)
Tarikh : 8 Mei hingga 2 Jun 2019
Info lanjut layari : http://www.eznakhalili.com/2019/03/bila-ada-yang-melambai.html

11) Chakri Palace Kuala Lumpur

Harga :
Dewasa
RM128++ (Dorsett Hotel Hartamas) 
RM108.80++ (KLCC) 
RM98.80++ (Pavilion)

Kanak-kanak (6-10 tahun) & Warga Emas
RM64++ (Dorsett Hotel Hartamas) 
RM54.40++ (KLCC) 
RM49.40++ (Pavilion)
Tarikh : 7 Mei 2019
Info lanjut layari : http://www.ranechin.com/2019/05/tantalizing-tastes-of-thailand-ramadhan.html

12) Bangi Golf Resort Restaurant

Harga :
RM59.00 nett untuk Dewasa
RM29.00 nett untuk Kanak-kanak
Info lanjut layari : http://www.fizarahman.com/2019/04/lebih-200-jenis-hidangan-menanti-tetamu-di-iftar-sesama-bangi-golf-resort-restaurant.html

13) Restoran Rebung, Kuala Lumpur

Harga :
RM84.80 nett Dewasa
RM53.00 nett Kanak-kanak (5-11 tahun)
Tarikh : 6 Mei hingga 3 Jun 2019
Info lanjut layari : https://www.anajingga.com/2019/04/nostalgia-sajian-desa-di-buffet-ramadan.html

14) Cyberview Resort & SPA Cyberjaya 

Harga :
RM138.00 untuk Dewasa
RM68.00 untuk Kanak-kanak (5-11 tahun)
*Warga emas 30% harga dewasa
Tarikh : 6 Mei hingga 2 Jun 2019
Info lanjut layari : http://www.jejakakaula.com/2019/04/buffet-ramadhan-2019-citarasa-majmuk-di.html

15) Goat2Go Farm MAEPS Serdang

Harga :
RM59.90 untuk Dewasa
RM39.00 untuk Kanak-kanak (6-12 tahun)
*Kanak-kanak 5 tahun ke bawah percuma
Info lanjut layari : https://budakbandunglaici.blogspot.com/2019/05/buffet-ramadan-2019-seronok-berbuka.html

16) Lemon Garden, Shangri-La Hotel, Kuala Lumpur

Harga : RM180.00 nett Seorang
Tarikh : 5 Mei hingga 4 Jun 2019
Info lanjut layari : https://www.sunshinekelly.com/2019/05/ramadan-buffet-lemon-garden-shangri-la-kl.html

17) Kuala Lumpur Convention Centre (KLCC)

Harga : RM150.00 bersih Seorang
Tarikh : 8 Mei hingga 31 Mei 2019
Info lanjut layari : https://www.rodiahamir.com/2019/03/buka-puasa-di-kuala-lumpur-convention.html

18) UBE Banquet Hall D’Nilai 3

Harga :
RM45.00 nett Dewasa
RM15.00 nett Kanak-kanak (5-12 tahun)
Tarikh : 10 Mei hingga 1 Jun 2019
Info lanjut layari :  https://www.ciklilyputih.com/2019/05/promosi-buffet-ramadan-2019-nur.html

19) Palm Garden Hotel Putrajaya 

Harga :
RM98.00 nett Dewasa
RM58.00 nett Kanak-kanak 
Tarikh : 6 Mei hingga 4 Jun 2019
Info lanjut layari : http://www.byrawlins.com/2019/04/kampunglicious-ramadan-palm-garden-hotel.html

20) Lugar De La Boda Puchong
Harga :
RM68.00 nett Dewasa
RM38.00 nett Kanak-kanak 
Tarikh : 9 Mei hingga 31 Mei 2019
Info lanjut layari : https://www.miszrockers.com/2019/04/buffet-ramadhan-2019-jom-iftar-di-lugar.html

21) Laman Kayangan Shah Alam

Harga :
RM69.00 nett Dewasa
RM39.00 nett Kanak-kanak / Warga Emas
Tarikh : 9 Mei hingga 2 Jun 2019
Info lanjut layari : https://ayuarjuna.blogspot.com/2019/04/citarasa-dua-sempadan-di-bufet-ramadan.html

22) Seri Pacific Hotel Kuala Lumpur

Harga :
RM120.00 untuk Dewasa
RM60.00 untuk Kanak-kanak
Tarikh : 6 Mei hingga 4 Jun 2019
Info lanjut layari : https://www.ceritahuda.com/2019/03/menikmati-sajian-tradisi-zaman-ke-zaman.html

23) Rama V Thai, Jalan U-Thant, Kuala Lumpur

Harga : RM89.90 untuk Seorang
Tarikh : 13 Mei hingga 2 Jun 2019
Info lanjut layari : https://livelifelah.com/2019/05/02/ramadhan-2019-rama-v-thai-dinner-buffet-jalan-u-thant-kl

24) Malaysian Petroleum Club (MPC) Menara Berkembar Petronas

Harga :
RM128.00 nett Dewasa
RM68.00 nett Kanak-kanak (6-12 tahun) / Warga Emas
Tarikh : 6 Mei hingga 1 Jun 2019
Info lanjut layari : http://ruby.my/2019/04/bufet-ramadan-malaysian-petroleum-club/

25) Restoran Grandmama's Kuala Lumpur

Harga :
Set A RM78.00++ (2-3 orang)
Set B RM168.00++ (4-5 orang)
Set C RM288.00++ (6-8 orang)
Set D RM438.00++ (8-10 orang)
Tarikh : 6 Mei hingga 4 Jun 2019
Info lanjut layari : http://www.mahamahu.com/2019/05/berbuka-puasa-dengan-santapan-bersama-restoran-grandmamas-ramadan.html

26) Legar Putra @ PWTC

Harga :
RM88.00 bersih Dewasa 
RM45.00 bersih Kanak-kanak (6-12 Tahun ) 
RM75.00 bersih Warga Emas (60 tahun keatas) 
Tarikh : 6 Mei hingga 4 Jun 2019
Info lanjut layari : http://www.mahamahu.com/2019/04/legar-putra-pwtc-menyajikan-lebih-250-juadah-buka-puasa.html

27) The Everly Hotel Putrajaya

Harga :
RM108.00 nett untuk Dewasa
RM54.00 nett untuk Kanak-kanak / Warga emas
Tarikh : 9 Mei hingga 2 Jun 2019
Info lanjut layari : http://www.mahamahu.com/2019/04/rasa-klasik-dan-asli-masakan-melayu-the-everly-putrajaya.html

28) Oakwood Hotel & Residence Kuala Lumpur

Harga :
RM75.00 nett untuk Dewasa
RM38.00 nett untuk Kanak-kanak (4-12 tahun) / Warga emas 
Tarikh : 10 Mei hingga 2 Jun 2019
Info lanjut layari : http://www.mahamahu.com/2019/04/sajian-melayu-asli-di-treat-restaurant-oakwood-hotel-residence.html

29) Nook Aloft Hotel Kuala Lumpur Sentral

Harga :
RM138.00 nett untuk Seorang
Tarikh : 7 Mei hingga 3 Jun 2019
Info lanjut layari : http://www.mahamahu.com/2019/04/istimewa-selera-indonesia-berbuka-puasa-aloft-kuala-lumpur.html


30) De'Orchid Glass Hall Plaza Metro Kajang

Harga :
Hari biasa Isnin - Jumaat 
> Harga walk-in
Dewasa RM45.90 / Kanak-kanak RM35.90
> Harga tempahan awal sebelum pukul 6.00 petang
Dewasa RM39.90 / Kanak-kanak RM29.90

Hari Sabtu dan Ahad
> Harga walk-in
Dewasa RM 54.90 / Kanak-kanak RM 44.90
> Harga tempahan awal sebelum pukul 6.00 petang
Dewasa RM49.90 / Kanak-kanak RM39.90
Tarikh : 10 Mei hingga 2 Jun 2019
Info lanjut layari : http://www.mahamahu.com/2019/04/iftar-ramadhan-buffet-untuk-warga-kajang-bangi-djarilicious-catering.html

31) The Oak Room @ Nexus Bangsar South

Harga :
RM98.00 untuk Dewasa 
RM40.00 untuk Kanak-kanak (6-12 tahun)
Tarikh : 9 Mei hingga 31 Mei 2019

32) Restoran Atmosphere 360 @ Menara KL

Harga :
1) Diskaun 50% untuk 30 tempahan pertama
2) Diskaun 40% untuk 30 tempahan kedua
3) Diskaun 30% untuk 30 tempahan seterusnya
Tarikh : 6 Mei hingga 4 Jun 2019
Info lanjut layari : http://www.mahamahu.com/2019/05/buka-puasa-di-restoran-berputar-tertinggi-asia-tenggara-atmosphere-360.html

33) Restoran Tony Roma's

Harga :
Set Selera Iftar hanya RM168.80 nett
Set Meriah Meal hanya RM258.80 nett
Tarikh : 1 Mei hingga 30 Jun 2019
Info lanjut layari : http://www.mahamahu.com/2019/05/tony-romas-pakar-dalam-masakan-rusuk-festive-delight.html






21 ulasan:

  1. Ahh memang terbaik list ni, kita pun included nanti nak share to my boss coz she wants to organize buka puasa makan for our department.

    BalasPadam
  2. Buffet Ramadhan yang ramai ternanti-nantikan. List yg tersenarai pun menarik termasuk diri ini juga. Eh! Thank you MahaMahu..hehehe..

    BalasPadam
  3. Hey list review kite tak ad. Awas! Best juga buat rujukan kt sini. Bnyk ni cukup untuk pergi 30 hari. hehehehe

    BalasPadam
  4. wahhh.. banyaknya list untuk dipilih.. TB berkenan dengan Set Rewang Briyani (RM58.80) tu, TB teringin nak cuba.. memang suka beriyani.. hehehe..

    BalasPadam
  5. Senang ada list ni boleh tengok area mana yang best untuk majlis berbuka puasa nanti. Tak sangka banyak pilihan sampai 30 tempat yang available! Thanks MM!

    Farhana Jafri

    BalasPadam
  6. banyak hotel yang sediakan tawaran menarik buffet ramadan tinggal pilih je. tengok senarai lauk dan harga.

    BalasPadam
  7. Wah banyak yang berdekatan. Hehe. Bolehlah suggest dekat boss untuk makan buka puasa nanti.

    BalasPadam
  8. Itu dia.. List makan2 dah mari.. Hehehe.. Boleh lah tgok mana yg dekat2 leh terjah nnti.. Tp rasa nk makan semua je lak.. Hahaha

    BalasPadam
  9. Wahhh dah ada list macam ni senang lah nak buat pilihan nak kemana utk berbuka nanti. Tq maha..memudahkan kerja kami nak cari tempat2 berbuka puasa tahun ni

    BalasPadam
  10. Wah!! Rajinnya maha kompilasikan semua tempat berbuka puasa ni kat sini. Senang nak rujuk. Tak payah check dan penat nak fikir nak makan mana. Semua dah dihimpunkan. Kebanyakannya memang sedap-sedap belaka pula tu

    BalasPadam
  11. Terbaik la maha, siap sharekan location untuk tempat berbuka lagi.
    Kebanyakkan tempat di bandar besar. Beruntung korang yang berdekatan tau.
    Tinggal standby duit je. Hehehe

    BalasPadam
  12. Rambang mata nak tengok. Banyak betul buffet untuk bulan Ramadan ni. Boleh la gi yang dekat-dekat dulu. Qiss suka kalau konsep buffet ni, boleh ambil portion yang kita nak. Takdela membazir nanti.

    BalasPadam
  13. Banyaknya list tempat yang sediakan buffet ramadhan ni. Rambang mata tengoknya. Confirm sakit kepala nak buat pilihan makan dekat mana

    BalasPadam
  14. Bagusnya maha compile semua macam ni, senang la nak buat keputusan nak berbuka kat mana. Nanti emi nak kongsi artikel maha ni dekat ofismet emi. Dorang duk plan nak berbuka sama-sama tu.

    BalasPadam
  15. wahhh thanks maha sebab masukkan link kita sekali. okay mudahlah nak rujuk pakej buffet ramadhan yg bersesuaian dengan poket dan lokasi. nanti nak bawak family makan buka puasa dekat satu drpd klist di atas.

    BalasPadam
  16. Tu dia banyaknya pilihan! Pernah makan kat buffet ramadan di Menate dan Hotel Seri PAcific, memang sedap!

    BalasPadam
  17. Tu dia,long list buffet ramadan 2019. Thanks terselit juga link blog huda. Thanks Maha. Selamat berpuasa!

    BalasPadam
  18. list macam ni baru senang nak pilih tempat berbuka puasa. hari ni berbuka kat hotel ni, besok iftar kat hotel lain. yelah kan kita puasa sebulan mesti nak tukar-tukar selera menu berbuka puasa kan

    BalasPadam
  19. Dalam banyak2 buffet rasanya Yana paling tertarik dengan Me'nate Steak Hub Shah Alam. Yana boleh melahap habis semua daging kat situ..omgawd terasa kat heaven pulak.

    BalasPadam
  20. Yeay ada blog kita juga hee thanks maha! Yaya pun nak simpan list maha ni untuk rujukan. Senang nak cari hee

    BalasPadam