Resipi Fettuccine Green Fusion Dengan Produk Ready-to-cook Anggun Chef

7:00 PG Maha Mahu 21 Comments

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Sebelum ni Maha ada kongsi tentang satu produk Ready-To-Cook by Anggun Chef kalau korang ada perasan. Tak pun kalau korang ada ikuti Facebook dan Instagram Maha share pasal semua produk ni bukan saja-saja tau. Tapi sebab memang Maha menggunakan produk-produk ni kerana ia sangat memudahkan kerja memasak kat dapur.



Ada 9 pes masakan yang dihasilkan oleh Anggun Chef by Anggun Fusion ni. Semua pes tersebut seperti Vegetarian Green Curry, Asam Pedas, Rendang Peanut Butter, Seafood Sauce, Sour & Spicy, Beef Rendang, Satay Sauce, Sambal Dip dan Chilli Crab. Semua produk ni korang boleh beli secara online kat halalfoodmaster.com atau datang sendiri kat kafe mereka Anggun Fusion di Komplek MITEC Jalan Dutamas Kuala Lumpur.




Hari tu Maha dah pergi makan sana dah bawa pulang empat jenis pes yang istimewa mereka. Salah satunya adalah pes Vegetarian Green Curry. Selalu kalau green kari ni mesti ingat nak masak ayam atau dagingkan. Tapi kali ni Maha nak bawa kelainan dengan memasak campur elemen timur dan barat. Kalau korang nak cuba jom kita tengok resipi yang Maha nak kongsikan ini ok.


Resipi ini Maha namakan sebagai Fettuccine Green Fusion. Bahan-bahan yang digunakan adalah :-

3 sudu masak Vegetarian Green Curry by Anggun Chef
150ml Cooking Cream
1 sudu kecil Lada Hitam
1 cup Cheddar Cheese
3 biji Cendawan Butang
1 genggam Fettuccine
1 sudu Minyak Masak
Air kosong 

Cara-cara nak memasak resipi ini sangat mudah main campak jer. Korang tonton video ni sampai habis ok. 


Air kosong dan juga minyak masak tu Maha guna untuk masak fettuccine sehingga separuh lembut. Sebab nanti korang akan masak lagi dalam kuah tu jadi kat situ ia akan melembutkan fettuccine tu. Juga sedikit tip kalau masak spaghetti ker atau fettuccine ni jangan kacau terlalu kerap ia akan hancur. Ingat pes yang Maha gunakan ini adalah vegetarian jadi tak ada masaukkan apa-apa daging dalamnya. 



Cuma korang kalau rasa nak tambah garam atau perasa sikit bolehlah sebab pes ini pun dah cukup. Maha tak gunakan minyak masak sebab dalam pes tu dah ada minyak yang cukup untuk dimasak. Maha suka guna pes produk dari Anggun Chef ini sebab ia adalah produk tempatan dan juga pastinya Halal. Korang kena dapatkan cuba sendiri mana-mana pes yang korang suka ok sangat mudah. Selamat mencuba semua kalau dah cuba nanti komen sini ok.







    

Anda juga suka post ini...

21 ulasan:

  1. wah sedap ni boleh cuba buat gak ni...

    BalasPadam
  2. wahh tak pernah lah dengar product anggun chef ni..npk sgt menarik..mcm2 product ada..kena try ni..senang tak nak dpt kat supermarket tu..your feetucine green fusion tu looks good lah..pandai maha masak..terbaiklah

    BalasPadam
  3. Adudududu.. Tengok video tu pun dah buat perut berbunyi bunyi dah.. Nampak sedap. Nak buat pun mudah je rupanya. Macam nak cari je pes tu. Nanti nak survey kat website nya.

    BalasPadam
  4. Wah nampak sedap giler. Ayu buat kari hijau mmg terbaik rasanya. Paling best pes ni takse msg dan diperbuat dr ramuan terbaik

    BalasPadam
  5. Ya Allah.. kenapa nmpk sedap sgt! pandai jugak u buat plating eyh.. can become masterchef la u.. hehe

    BalasPadam
  6. Menarik.
    Produk ni wajib diperluaskan penjualan nyer, Maha.
    Aida suka membeli nyer.
    Memudahkan proses masak-memasak.
    Moreover buatan bumiputra kita kan. Wajib la beli tanda support.

    BalasPadam
  7. Selalu tgok story kt ig awak masak2 guna produk anggun ni. Terkeliur kite wak. Memang kite dah survey harga dan nk beli. Mudah dan nampak sedap sgt..heheh Thanks wak kenalkan kt kite produk ni

    BalasPadam
  8. Memang nak kena cuba tambah lagi kalau produk keluaran bumiputera....tq for the writing. So nnt senang la nak membeli dan mencuba

    BalasPadam
  9. This looks really delicious ler. Gotta order one myself to try it out. Thanks for sharing with us. 😁

    BalasPadam
  10. Perghh nampak sedap. Nak kena cuba gak ni..senang lah buat sendiri kat umah, sure Aeysha pun suka mak dia leh masak sedap-sedap..hehehe

    BalasPadam
  11. mudah betul nak masak ni denagn pes anggun chef ni..kreatofla..mesi sedap ni macam sambal hiaju je..hehehe..masak pulak denagn spageti..

    BalasPadam
  12. Nanti i cuba masak with their sos also, semua nampak sangat berselera. Can't wait to try them.

    BalasPadam
  13. Wah sedapnya pasta green curry ni. Simple je kan weekend ni boleh Cuba. Nak kena cari sambal green curry tu lah .

    BalasPadam
  14. Wah. Selalu sangat nampak MM masak tapi entah bila nak merasa masakan MM nie. Especially dah makin pandai buat fusion food sekarang nie.

    BalasPadam
  15. Sedapnyaa Maha oiii... Dah la nampak senang sgt nak masak. Kalau pakai Anggun ni, rasanya hari2 masak pun xpe xyah makan kat luar. Tiba2 rasa mcm chef semua pandai masak.

    BalasPadam
  16. Maha next time kalau nak masak tu ajak la kitorang, heheheh. Emi lately ni jarang masak tapi kalau masak pun masak spagethi jela. itu je pun yg simple

    BalasPadam
  17. Wah nampak sedap resipi yang Maha share ni .Nanti boleh try resipi ni .Nampak senang dan mudah nak masak resipi Maha ni. Nak nak ada pes anggun cef ni lagi mudah

    BalasPadam
  18. wah bestnyer kalau ada pes ni. kalau dapat semua lagi bagus..memudahkan kerja memasak..yang penting cepat nak masak sedap dimakan. nak beli juga laa pes dari Anggun Chef ni..

    BalasPadam
  19. kalau ada pes macam ni, senang la nak masak.. lagi2 kalau yang tinggal di bandar dan tak ada masa utuk semua ni. yang penting sedap

    BalasPadam
  20. tak pernah lagi guna pes pasta jenama ni. Nampak sedap je tu. Kalau abam Maha masak, apa yang tak best kan..hehe

    BalasPadam
  21. Menariknya... senang la kerja memasak ni.. jimat masa.

    BalasPadam