Ayamas,

Produk Makanan Dim Sum Halal Dari Ayamas Kitchen

7:00 PG Mahamahu 20 Comments

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Yes dah boleh makan Dim Sum yang Halal setiap hari macam ni kerana Ayamas Kitchen telah keluarkan satu lagi produk baru mereka iaitu koleksi Dim Sum pelbagai jenis. Ada 10 jenis Dim Sum yang sama seperti mana kita lihat kat kebanyakan restoran makanan Cina. Tapi kini ia adalah Halal dan boleh dinikmati dimana sahaja.


Maha sendiri dah mencuba Dim Sum keluaran Ayamas Kitchen ini memang sedap paling menarik sekali adalah Pau Ayam Barbeku. Semua Dim Sum ini dibuat mengikut bentuk yang sebenar dan juga rupa yang sama dan saiz yang comel-comel belaka. Dim Sum sejuk beku ini boleh dinikmati dengan pelbagai cara seperti goreng, rebus, kukus atau dipanaskan dalam gelombang mikro. Kalau Maha suka goreng lagi rangup dan sedap.




Terdapat 10 jenis Dim Sum yang diperkenalkan baru-baru ini dimana lima jenis kini telah berada di pasaran iaitu Hakao Udang, Dim Sum Ayam dan Udang, Dumpling Udang, Nasi Pulut Ayam Daun Teratai dan Pek Kombo Dim Sum. Semua ni korang dah boleh dapatkan kat Kedai Ayamas atau juga kat pasaraya besar Giant seluruh Malaysia. 





Lima jenis lagi yang akan keluar tak lama lagi iaitu Dim Sum Kari Ayam, Kek Lobak Bersama Udang Kering, Pau Ayam Barbeku, Tauhu Gulung Ayam dan Ikan serta Dim Sum Udang. Hari tu masa perasmian produk Dim Sum ini Maha sempat cuba makan semua jenis dan kalau nak sedap korang kena cicah dengan Sos Cili Ayam dan Sos Hoisin jenama Life. Baru korang akan dapat rasa yang mengancam.






Harga pun tidak lah mahal mana pun dan bebaloi lah kalau korang nak beli.
1) Ayamas Kitchen Hakao Udang (160g) - RM13.39 sepeket
2) Ayamas Kitchen Dim Sum Ayam & Udang (160g) - RM10.59 sepeket
3) Ayamas Kitchen Dumpling Udang (144g) - RM 11.29 sepeket
4) Ayamas Kitchen Nasi Pulut Ayam Daun Teratai (270g) - RM11.99 sepeket 
5) Ayamas Kitchen Pek Kombo Dim Dum (160g) - RM12.79 sepeket 






Kalau korang rasa nak buat stock kat dalam peti dirumah boleh lah beli banyak sekali simpan dan bila nak makan baru masak. Mudah sekejap je tak perlu masak yang lama. Semua produk ini menggunakan bahan segar dan dibungkus dengan cantik macam pek yang korang boleh tengok ni. Maha sendiri pun dah ada kat rumah banyak stok senang kadang-kadang tak nak makan berat ni pun dah cukup buat kita kenyang.


Sebelum ni Ayamas Kitchen ada keluakan juga beberapa produk Ready-To-Eat yang sangat memudah kehidupan seperti Pes Masak Merah, Pes Rendang dan juga Pes Kurma. Juga ada pilihan nasi sejuk beku seperti Nasi Bijan Ayam Bulgogi, Nasi Kari Hijau Ayam Thai, Nasi Kandar Ayam Masala, Nasi Pilaf Ayam Mentega dan juga Nasi Briyani Bukhara Ayam. Semua Maha dah rasa memang terbaik Ayamas Kitchen ni. Banyak pilihan dan menepati citarasa kita. Korang kena cuba ok.









20 ulasan:

  1. dimsum ni memang favourite aku ni rugi tak pi hari tuh hauhauahuah

    BalasPadam
  2. great meet up with you. Yeah nice dim sum to eat and easy for parents too that love to dine at home. Now with this frozen dim sum, easy for office that has pantry. Yummy Ayamas Kitchen, can't have enough of it.

    BalasPadam
  3. Dimsum memang dambaan setiap ibu sebab menjadi andalan pula di dapur hehee... saya suka pakai nih buat goreng apa aja enak.

    BalasPadam
  4. wah ayamas ada dimsum...fav akak dimsum...tgk gmbr2 tu lapar la...nanti bole la cuba...dumpling tu yummmmy..seronok die dh merasa dlu dimsum dr ayamas tu

    BalasPadam
  5. Wah bestnyer. Mesti sedap semua dimsum mereka ni. Lagipun jenama ayamas memang diakui akan kualiti produk yang mereka hasilkan. Teringin nak rasa juga.

    Mesti kau bawa balik banyak dimsum kan? Bestnyer. Kongsi la ngan aku skit

    BalasPadam
  6. wahhh dimsum ni favorite ni ! yay dah ada yang halal so tak yah ragu ragu lah kan nak makan dimsum lain lain... nampak cam sedap je, jap karang i singgah kedai mana tahu ada jual ke... rasa nak cuba lah sebab haritu nampak kak aiin buat sendiri dimsum tapi i tak rasa rajin nak buat sendiri jadi beli je la.. aci tak ? hahaaha

    BalasPadam
  7. Wah!!! Cx dahlah suka dimsum! Nanti nak carilah dkt kedai dia. Mmg boleh borong byk ni hehhehe sedapnyaa.. tak sabar rasa. Thnaks for sharing!

    BalasPadam
  8. Wah... Menarik! Suka dimsum tapi memang tak laaa mampu nak bikin sendiri. Senang dah ada ready made gini. Tinggal kukus or goreng jer. Tahniah Ayamas !

    BalasPadam
  9. Rugi tak datang. Tarikh semua tak sesuai. Jauh pula tu. Huwaaa. Dah la saya suka dimsum. Wuwuwuwu. Nanti nak beli kat kedai ayamas Taman Melawati. Nyummmyyy.

    BalasPadam
  10. Bestnya ada dimsum ready made ni, bolehlah buat sendiri kat umah, selalu kalau nak pekena dim sum memang kena cari tempat yang sedap n halal, now tak yah nak pening kepala..buat je sendiri kan..:D

    BalasPadam
  11. wow whatttttt i thought ayamas only do like roasted chicken, nuggets etc.. now also got dim sum?? wow!! good for those who rarely cook, can buy these.

    How to deal with markets ups and downs?

    BalasPadam
  12. Tak pernah makan dimsm lagi. Menarik ni bila yamaas bhat dimsum frozwn. TTingga panaskan je. .nak cari la. .Ayamas memg sedap. .selalu beli nugget, ayam ayamas ni.. Yeah bolehbmakan dimsum dah

    BalasPadam
  13. bestnya Maha !! Nampak sedap betul dimsum dimsum tu. Nanti nak carilah dekat pasaraya n nak rasa semua jenis. Eh dengar cerita, Maha merupakan duta terbaru ayamas dimsum ? wahhh !

    BalasPadam
  14. Huaaaa.. Sedapnya..
    Kita nak try rasa. Tapi kat mersing ni tak semua produk senang nak jumpa la. Takpe. Nti kita cari kat banyak tempat.

    BalasPadam
  15. Woah. .good job ayamas.. Akak suka beli ayamas ni... Yg paste ready dia tu sedap2 gak.. Ni nak try la semua. Dah la fav kot dimsum2 ni

    BalasPadam
  16. Nampak sedappp ni. Mouse mommy suka Ayamas punya Tauhu Gulung Ayam dan Ikan. yum... yum...

    BalasPadam
  17. Sedapnyaaaa dim sum. favourite kitaaaaaa tu!!!! bagus gak ayamas keluarkan dim sum sebab kadang ada lah rasa was2 bila makanan cina kan. :)

    BalasPadam
  18. wow terbaiklah ayamas...saya sekeluarga memang suka makan dimsum ...dah tahu ni senanglah nak cari ....nampak ada pelbagai jenis , wajib beli dan buat stok , nak makan bila2 lapar pun senang dah ...thanks maha sebab info

    BalasPadam
  19. sedapmya dim sum favorite kita sangat ni

    BalasPadam
  20. Support Ayamas! Memang suka makan produk ayamas ni dari kecil sebab tak mengecewakan. Jadi terharu bila ayamas keluarkan produk dimsum sebab dimsum memang favourite auni. Makan banyak² pun takpe.

    BalasPadam