Adakah Imam Muda Asyraf Tersenarai Larangan Keluar TV Dan Radio 2019

7:00 PG Maha Mahu 29 Comments

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Baru-baru ini kita gempar dengan tersebarnya satu senarai nama penceramah yang didakwa bakal digam daripada muncul di stesen televisyen (TV) dan radio mulai tahun depan. Namun dalam sepuluh senarai itu tidak ada tertulis nama Imam Muda Asyraf yang kita kenali dengan ceramah dan ucapan yang bernas serta ceria orangnya.


Begitu juga dalam satu video berdurasi 1 minit yang mula tersebar sekarang ini di media sosial kelihatan kelibat Imam Muda ini. Beliau dalam video itu ada meninggalkan pesan kepada semua rakyat Malaysia di luar sana. Nak tahu apa yang dipesankan oleh beliau boleh tonton video ini sehingga habis.



Itu peringatan yang diberikan oleh Imam Muda Asyraf kepada semua pembayar zakat diluar sana yang masih belum menunaikan tanggungjawab tersebut. Beliau memberi tahu juga kini telah ada pembankan internet untuk membuat pembayaran zakat dengan cara yang sangat mudah. Ditambah pula dengan sekarang ini telah ada 14 buah bank yang menjadi ejen lantikan PPZ MAIWP

Senarai bank ejen PPZ MAIWP :-
1. www.maybank2u.com.my 
2. www.bankislam.com.my
3. www.ambank.com.my
4. www.cimbclicks.com.my
5. www.pbebank.com
6. www.rhb.com.my 
7. www.ocbc.com.my
8. www.hsbc.com.my 
9. www.hlisb.com.my 
10. www.irakyat.com.my 
11. www.affinonline.com
12. www.i-muamalat.com.my
13. www.agronet.com.my
14. www.mybsn.com.my

Lagi pesan beliau jika bayar zakat secara online sekarang ni boleh dapat hadiah. Di mana 3000 pembayar Zakat terawal melalui perbankan internet berpeluang mendapat DVD MP3 koleksi himpunan ceramah Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri iaitu Mufti Wilayah Persekutuan. Jadi tunggu apa lagi buat bayaran zakat secara dalam talian sekarang ini kerana hanya 2.5% daripada keseluruhan harta sahaja yang dikenakan zakat. Jangan risau kerana kita tidak akan miskin dengan berzakat #JadiKayaDenganZakat.

Maklumat lanjut boleh hubungi talian zakat:-
Tel : 1300-88-5757








Anda juga suka post ini...

29 ulasan:

  1. Mudah sangat dah ni kan..

    BalasPadam
  2. baca kat atas mmg suspen jer hehehe. bagus la ppz ni buat perbankan online utk byr zakat. lagi mudah bukan

    BalasPadam
  3. Semua di hujung jari...nak lagi lagi senang potong gaji..x yah pening dh...

    BalasPadam
  4. MM dah bayar ke? Rawlins buat potongaan gaji bulanan agar tidak lupa. Senang kan.

    BalasPadam
  5. Depan pc je dh boleh bayar. Banyak bank pulak tu. senang sgt

    BalasPadam
  6. Sudah tonton iklan ni. Tapi iyalah, nak promote perbankan online, promosi di dunia digital je pun dah nampak kesannya. Memang bagus dan memudahkan, duduk depan PC je dah boleh selesaikan tanggungjawab.

    BalasPadam
  7. sangat agree! the more we give the more we get back.. and it's so easy now boleh zakat online!

    BalasPadam
  8. Very good information. I will share with my friends for sure. It is easier since can do it online.

    BalasPadam
  9. Bestnya bayar zakat guna online. siap boleh dapat hadiah free lagi.

    BalasPadam
  10. sekarang dah macam2 cara nak senangkan urusan pembayaran zakat. nak ke tak nak je bayar. yang dah wajib bayar zakat tu jangan lupa bayar

    BalasPadam
  11. wa that's nice for pembayar Zakat yang early birds. dapat hadiah for free je. Nice campaign for all pembayar Zakat. keep it up for the organisation k

    BalasPadam
  12. Sekarang kalau tak nak bayar zakat saje je. Sekarang ni dah takde alasan nak bayar zakat dah. Mudah dah sekarang. Zakat ni kan nak bersihkan harta yang kita dapat kan...

    BalasPadam
  13. Letopnya tajuk awak kan. Suspen kite. Tapi mmg best ada kemudahan mcm ni. Straightly bayar online je. Tak payah susah2.hehehe. Boleh la start bayar zakat ni.huhuhu

    BalasPadam
  14. Sistem perbankan dipermudahkan maka takde alasan untuk tidak mengeluarkan zakat. Yang penting diri sendiri nak atau taknak buat je. Tepuk dada tanya hati.

    BalasPadam
  15. mudah sekarang nak bayar zakat. semua dihujug jari..takde alsan dah tak sempat bayr ke apa..ada duit lebih boleh zakat..dengan zakat rezeki masuk

    BalasPadam
  16. Tak boleh klik video, mengapakah? Tapi dapat dvd ustaz Zulkifli tu bestla. Sambil bayar zakat, dapat pulak gift..banyak usaha pusat zakat buat sekarang supaya umat Islam tak lupa kewajipan berzakat mereka, rugi tak grab.

    BalasPadam
  17. AduhaiiAduhaii.. Memula baca ingatkan aper.. Bila baca sampai abis baru paham.. Hehehe.. Berzakat itu mmg penting dan sekrg tanggungjawab utk berzakat lebih mudah sebab segalanya d hujung jari.. Klik klik semua settle.. Bagus betul

    BalasPadam
  18. Senang dah nak bayar zakat sekarang ni. Dah tak ada alasan untuk tak bayar..dok umah atau kat mana2 je dah boleh online untuk bayar zakat

    BalasPadam
  19. Tajuk tu macam suspen jer tau. Mudah sekarang ni nak bayar zakat. Semua dihujung jari sekarang ni. Bila-bila masa dan di mana-mana saja 😊

    BalasPadam
  20. Alhamdulillah semakin mudah untuk buat urusan pembayaran zakat. Macam kita, kita dah siap-siap terus potong gaji untuk zakat. mudah-mudahan Allah tambahkan lagi rezeki kita semua!

    BalasPadam
  21. Bersempena tahun baru ni, diri pun kena lah baru. Boleh bersihkan harta dengan menunaikan zakat kan. Kadang ramai yang sibuk nak celebrate new year sampai terlupa nak pergi bayar zakat :p Ingatkan kenapa lah tadi Imam Muda takleh nak keluar tv dah haha.

    BalasPadam
  22. Saspen betoii..ehehhe..mudahlah skrg nii bayar zakat erkk

    BalasPadam
  23. Senang bayar zakat sekarang ni. Online pun boleh dah

    www.maisarahsidi.com

    BalasPadam
  24. haah.... dah senang sekarang. online banking je...

    BalasPadam

  25. Senang byr zakat sekarang ni.

    BalasPadam
  26. Tq for sharing.. bru nk mrh knapa imam asyrf nk digam pulakk?! Imma fan hahahhaa

    BalasPadam
  27. tajuk kontroversi sangat..rupanya... bukanlah seperti yang dijangka..hehe

    BalasPadam
  28. oh. ingatkan betul2 kene gam..hehe

    BalasPadam
  29. Segmen Imam Muda Asyraf kat sinar tu antara segmen yang best. Rugila kalau dihalang untuk keudara.

    BalasPadam