Promosi Bufet Ramadan Kat Lazada Rupanya Jauh Lebih Murah Kena Beli Sekarang

7:00 PG Maha Mahu 19 Comments

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Ok lah selain daripada blog Maha mana lagi tempat yang korang selalu rujuk untuk dapatkan promosi Bufet Ramadan tahun ini. Selain daripada blog atau juga laman sosial media yang ada. Kali ni Maha nak bawa korang satu lagi tempat rujukan terbaik untuk korang pilih Bufet Ramadan.


Bukan setakat banyak pilihan tapi harganya jauh lebih murah daripada promosi yang korang selalu tengok. Mana lagi kalau bukan kat Lazada. Laman web membeli belah secara dalam talian ini rupanya dah ada jual baucer untuk buka puasa. Maha pun terkejut yang Lazada juga ada buat promosi untuk Bufet Ramadan juga.


Murah tahap macam mana semua promosi mereka ada potongan sehingga 40% kot. Korang boleh pilih lebih daripada 60 baucer buka puasa serata Malaysia tau. Bukan tertumpu kat KL sahaja malah negeri seperti Melaka, Johor, Negeri Sembilan, Perak dan banyak lagi lah. Sini Maha senaraikan beberapa tempat yang luar KL korang boleh cuba.


NEW YORK HOTEL JOHOR BAHRU


Kat sini kalau korang nak cuba mereka punya signature dish iaitu Durian Goreng, pernah cuba tak. Memang banyak pilihan makanan kat sini hanya pada harga RM90 sahaja bebaloi sangat. 



A'FAMOSA RESORT MELAKA


Ini satu lagi lokasi menarik yang cukup popular kalangan warga kerja. Harga untuk bufet Ramadannya hanya serendah RM68 sahaja seorang. Tempat berbuka menarik korang makan sampai menikmati padang golf yang luas menghijau.



MH HOTEL IPOH


Ini hotel paling murah yang ada kat sini untuk bufet buka puasa hanya RM46 sahaja seorang. Untung sangat lah kalau orang yang ada kat sana, hotel ni sediakan lebih daripada 100 hidangan untuk berbuka puasa.


Kenapa Maha tulis yang luar dari KL sebab selalu kalau orang masuk blog Maha semua promosi buka puasa kat KL jer. Kali ni orang luar pun boleh beli baucer murah di Lazada. Malah bukan sahaja makanan Melayu yang ada tapi ada juga restoran masakan Arab, masakan barat dan banyak lagi pilihan. Paling penting restoran yang disenaraikan kat sini adalah Halal.


Jadi pilihan kat tangan korang ada beberapa hari sahaja lagi untuk berpuasa masih sempat kalau nak buat tempahan sekarang. Caranya korang hanya perlu layari laman web Lazada.com.my dan kemudian pilih baucer yang nak beli lepas tu nanti boleh tebus menggunakan telefon sahaja mudah. Maha dah bagi cara terpulang kepada korang sendiri orang kata apa 'Tepuk Dada Tanya Selera'. Selamat menjalani ibadah puasa dan selamat untuk berbuka puasa semua.







Anda juga suka post ini...

19 ulasan:

  1. Wow , like seriously . Tak pernah terpikir pun nak survey promosi pakej bufet ramadhan dekat mana - mana jualan online amacam Lazada. Lagi berbaloi la sikit kan camni. Banyak offer yang ada.

    BalasPadam
  2. Biar betul..selalu gak masuk lazada tapi x pernah jumpa plak buffet ramadhan diorang jual kat Lazada..giler 40% memang murah la..okey jom skodeng cepat2 jom..kang habis

    BalasPadam
  3. Betul lah. Beli kat Lazada memang lebih murah. Rawlins dan kawan-kawan dah beli dah untuk berbuka weekend nie.

    BalasPadam
  4. Really so many options to consider for buka puasa, we can just find the best deals in town via Lazada. I even spotted the best in Ipoh, where I live. Can consider for this weekend!

    BalasPadam
  5. Eh... mudahnya! Banyak pilihan pulak tu. Boleh ikut bajet dan jimat lagi banyak! Interesting. Thank you for sharing this, Abang Maha!

    BalasPadam
  6. skrg kat lazada pun dah ada. banyak pilihan dan menarik harga ya. berlawan2 org promosi buffet ni. kak nowa sekali tu lah buka kat luar.. lain2 buka dgn family..

    menarik juga promosi dia. blh try bawak family

    BalasPadam
  7. Aah promosi bufet ramadhan dekat Lazada memang banyak dan murah murah pulak tuh. Rambang mata tengok dibuatnya. Beelumbaumba pulak diorang buat promosi nih kan

    BalasPadam
  8. hey gambar atas sekali tu menakutkan la . hahaha anyway tahniah lazada sebab buat baucer murah camni, bagus! menjimatkan! boleh recommend nanti

    BalasPadam
  9. Kebetulan semlm aida shopping di lazada. Aida mcm perasan ni, Maha. Tapi x la tumpu perhatian hi hi hi... Ingatkan hape. Tak belek2 pon. Mlm ni lepas terawikh nak kena klik lazada balik nih. Kat melaka mcm ada tu.

    BalasPadam
  10. Eh kejap...maksudnya kita boleh beli voucher buffet ramadhan dkt lazada juga ke cmtu ekk?? Wahh baru tau boleh buat cmni... Xdelah tergopoh gapah nanti kan.. Baguslah lazada ada buat ruangan beli buffet cmni..

    BalasPadam
  11. surprised... they are selling voucher too. really bring much more benefits to all. I wanna go explore now also

    BalasPadam
  12. Menariknya ada jual baucer mcm ni dekat lazada. Senang nak survey2 dan pilih mane yang berbaloi. Thanks Maha!

    BalasPadam
  13. Lazada is really innovative, tihs is such a great idea cause it will be so conveninet to make our purchase via online and we can even survey the best price.

    BalasPadam
  14. Eh kat lazada pun ada jual baucer buffet ramadhan jugak eh. emi baru tahu ni. Tak terfikir pulak buffet ramadhan pun ada dijual di lazada. Boleh la beli kat situ je lepas ni.

    BalasPadam
  15. tulahhh, baru tahu jugak. tak sangka buffet ramadhan pon ada dijual di Lazada. dan paling best, harga dia jauh lebih murah dari pasaran pulak tu. wow !

    BalasPadam
  16. Wow..bapak lah murah..nak.kena usha jugak la mana tau ada yg dekat2 penang ni punya ka...tq maha sbab bgtau menda best mcm ni

    BalasPadam
  17. Dulu rajin promosi buffet hotel takpun restoran kat Groupon. Sekarang Lazada pun dah ada . Tak payah fikir mana nak cari lagi kan . Sambil shopping beli barang sambil tengok buffet Yang mana nak .

    BalasPadam
  18. wah best ni! Boleh makan sedap2 di buffet Ramadan dengan harga jauh lebih murah dan pasti menjimatkan

    BalasPadam
  19. dasyatlah sekarang pon boleh book buffet ramadhan thru lazada je.. selalu kalau bukak lazada nak beli brg online je..hahahaha..

    BalasPadam