Perkara Unik Tentang Packaging Viral Cookies Premium Buat Korang Jatuh Hati Sebelum Rasa

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Selalu kalu kita beli biskut tak kisahlah kat pasar raya ker atau kat mana-mana stokis mesti kita akan nampak botol plastik yang bertudung merah atau pun bungkus dalam bekas plastik putih yang tiada daya tarikan.


Tapi biskut keluaran Viral Cookies Premium ini membuktikan bahawa packaging memainkan peranan penting dalam menghasilkan satu-satu produk betul tak. Ia akan mempengaruhi keunikan dan keberkesanan marketing kepada pembeli. Itu adalah salah satu strategi kepada penjualan menurut kata pengusahan dan pemilik biskut ni Enchik KC.


Maha pertama kali tengok kepada kotak bungkusan biskut dikeluarkan sangat terpegun dan sangat mengujakan. Bukan setakat design yang menarik menggunakan tema biskut juga mesra pengguna. Sesuai sangat untuk dijadikan hadiah atau doorgift special dengan tidak perlu pembungkusan yang cantik.



Setakat ini terdapat 2 jenis biskut yang dihasilkan bawah produk Carleed ini iaitu Viral Cookies Premium Fantastic Four  dan juga Viral Cookies Premium Tat Nanas. Maha paling suka sekali adalah packaging untuk Fantastic Four ini sangat-sangat menarik dan juga senang untuk dibawa dengan adanya pemegang diatasnya. 


Kalau kita datang bertandang ke rumah jiran atau sedara mara bawa buah tangan seperti ini sangat-sangat sesuaikan. Kotak yang menarik warna yang tertarik pasti buat kita rasa tak sabar nak makan biskut dalamnya. Tu baru cite bab kotak dalam biskut ni pula ada 4 jenis variasi biskut yang pelbagai rasa. 



Gabungan 4 jenis biskut tu adalah Americano Walnut Chips, Blacky Oat Coffee, Strawberry Nutty dan Butterscotch Almond. So kalau kita beli satu kotak ini akan dapat 4 sekali gus memang seronok. Saiz biskut juga besar dan puas kalau kita dapat kunyah sambil tonton drama 'Biar Aku Jadi Penunggu'. Bagi Maha biskut macam ni bukan sahaja sesuai pada musim perayaan tapi juga sebagai minum petang atau kudapan.





Sekali Maha ngap biskut ni memang terasa rangupnya dan juga kegaringan kacang yang ada dalam biskut ni juga tidak begitu manis . Bagi Maha biskut ni kena ada kat meja setiap rumah senang nak hidang pada tetamu yang datang secara tiba-tiba kan.


Ada satu lagi biskut yang menarik keluaran Carleed ni iaitu Tat Nanas. Ini satu lagi kalau korang tengok kotak bungkusan biskut ini sangat-sangat kreatif. Menggunakan rupa seperti buah nanas dan bentuk yang ada daun nanas di atas sangat menarik. Cara nak buka kotak ni pun ada skill tau korang tengok video unboxing yang Maha sediakan ni. 



Dalam kotak Tat Nanas ni ada 15 biji tat untuk kotak percubaan. Tapi lepas sekali cuba pasti nak lagi kerana Tat Nanas ni tidak seperti tat biasa ia tidak mudah pecah bila dipegang dan hancur didalam mulut. Rasa nanas pun sedap dan tidak begitu manis jadi sesuai untuk semua peringkat usia.

Harga :
Tat Nanas = 200gram RM15
                    600gram RM35
Fantastic Four = RM25



Bagi Maha betul lah packaging yang menarik bukan sahaja membuatkan produk kita nampak exclusive tapi kita nak juga menjaga kualiti kepada produk yang nak di sampaikan kepada pembeli. Kalau biskut macam ni kita jual kat luar negara orang rasa tertarik tak mestilah kan, jadi tepuk dada tanya seleralah kan.


Buat korang dah mula jatuh cinta pada 2 Viral Cookies Premium ini boleh lah dapatkan secara online dan juga beberapa stokis yang telah menjual biskut ini. Ada juga beberapa stesen Petronas sekitar KL juga menjual biskut ni. Nak maklumat lanjut boleh dapatkan maklumat di Facebook dan Instagram Viral Cookies Premium ini. Selamat menikmati semua ok.

Maklumat lanjut dan untuk pembelian layari :
Tel :  013 9985 148






4 comments.. read them below or add one

Jueliza Jamani Jueliza Jamani 10 February, 2017
alamak viral cookies tu nampak sedap la..
Maha Mahu Maha Mahu 10 February, 2017
Bukan sahaja nampak sedap tapi rasa memang sedap terbaik kak boleh cuba...
Maha Mahu Maha Mahu 10 February, 2017
Memang sedap tambah2 yg cookies tu.