Tempahan Kuih Raya Telah Dibuka Sekarang di Sal's Cookies

Tempahan Kuih Raya Telah Dibuka Sekarang di Sal's Cookies - Salam sejahtera kepada semua pembaca blog makan Mahamahu dan juga rakan2 sekalian. Kalau sebut kuih raya makcik2, kak nah kak mah dan semua2 yang keje office sibuk lah mereka. Pantang dengar semua pakat berkumpul nak tengok rupa baru, belum rasa lagi hehehe. Apa pun tu gelagat2 kaum ibu tambah2 bila dah menghampiri musim2 perayaan.

Tak salah pun nak order kuih raya awal tapi tak adalah tukang buat tu nak masak sekarangkan, tunggu lah sebulan nak raya baru sibuk2 nak masak. Sekarang ni cuma nak tunjuk koleksi kuih raya yang ada agar dapat buat perancangan awal betul tak. Nak rasa pun boleh order lah mana yang berkenankan. 


Maha sibuk2 nak promosi kuih raya ni sebenarnya bukan Maha yang buat.
Ia adalah pemilik syarikat Bumiputera Sal's Cookies yang membuat tempahan homemade cookies, tartlets, muffins dan cake. Ulang sekali lagi homemade ok bukan kilang yang buat akak ni yang masak sendiri dengan penuh kasih sayang.


Ni semua kes pergi jalan2 kat EhEh Bazaar Hijra 2016 baru2 ni lah dapat biskut ni daripada akak pemilik FooHouse By Sister. Dia kata biskut ni sedap dan paling laris kerana ia homemade dan tiada kat tempat lain. Biskut yang Maha cuba ini adalah Sunrise Cookies yang rupa macam matahari ni lah. 


Mula2 tengok ingat biasa2 jer tapi bila dah rasa betul lah akak tu cakap dah makan sekali nak lagi. Bukan setakat sedap rangup dan juga rasanya lain sangat. Tak macam biskut2 biasa tapi apa ingredient dalam biskut ni Maha tak tahu bila rasa tak henti2 mulut nak kunyah. Buat makan2 sambil tonton tv atau majlis2 keraian seperti harijadi atau ulangtahun pun cara juga ni.


Kalau korang tengok kat Fb dan Instagram owner ni rajin buat roadshow nak bagi orang kenal produk biskutnya. Siap boleh rasa lagi kalau korang berkesempatan lah pergi mana2 event atau bazaar yang dia orang join. Selain dari Sunrise Cookies ni ada banyak lagi biskut yang akak ni buat untuk korang order tak kira bila2 masa.


Kalau Hari Raya pun dah boleh buat order senang sikit persediaan awal. Kalau baju boleh buat awal apa salah kuih raya riki-riki sekarangkan. Akak ni pun ada jual kuih ini untuk semua perayaan bukan sahaja Hari Raya Aidilfitri, Tahun Baru Cina dan Deepavali pun ada. Pada yang nak tambah pendapatan mereka juga mencari rakan niaga dan agent jualan di semua lokasi. So pada yang nak rasa untuk buat testing sebelum raya ni boleh order kat akak ni di Facebook dan juga Instagram beliau ok.

Tempahan dan pertanyaan hubungi :
Whatapps : 011 2622 1944






{ 8 comments.. read them below or add one }

Farhain Azmi Farhain Azmi 25 February, 2016
sedapnya tengok kuih raya tu..terliur pula :)
Maha Mahu Maha Mahu 25 February, 2016
Hehehe semua sedap2 tapi yang Sunrise tu lagi sedap rapuh...
✿ Ina Ainaa ✿ ✿ Ina Ainaa ✿ 25 February, 2016
Oh myyy!! Tetiba tak sabar nak rayaaaaa.. Keluar dah kuih raya
Maha Mahu Maha Mahu 25 February, 2016
Masa ni kita servay dan rasa2 mana yang minat boleh order utk makan2..
MG schmidt MG schmidt 25 February, 2016
waaa..dh nk rsa kan? order2 raya semua dh open dh :)
Maha Mahu Maha Mahu 25 February, 2016
hehehe persiapan awal senang... tahun yang mencabar sekarang awal2 banyak promosi last minit lagi mahal...
Noriza Rahman Momma Vogue Noriza Rahman Momma Vogue 25 February, 2016
Kalau nak tempah sekarang boleh ka?
Maha Mahu Maha Mahu 25 February, 2016
Boleh jer bila2 nak tempah.. boleh buat makan2 kudapan.. atau buat hadiah kat keluarga...