Tempat Untuk Dapatkan Nasihat Khidmat Dietetics & Pemakanan Yang Betul

Tempat Untuk Dapatkan Nasihat Khidmat Dietetics & Pemakanan Yang Betul - Salam sejahtera kepada semua pembaca blog makan Mahamahu dan juga rakan2 sekalian. Ingat tak sebelum ni Maha ada post kat Instagram dan Facebook yang Maha ada dapat makanan sihat. Special dari Sunway Medical Centre yang begitu prihati terhadap isu makanan seimbang untuk kehidupan yang sihat dan bahagia.


Oleh dari sebab itu mereka telah lama menubuhkan Dietetics & Nutrition Services daripada semua pakar yang meraka ada. Pusat ini adalah sumber yang boleh dipercayai untuk korang mendapatkan maklumat pemakanan. Pakar diet mereka dapat membantu korang untuk membuat pilihan makanan yang berkhasiat dan membangunkan tabiat makan yang kukuh.


Bak kata orang lah mereka ini adalah pusat rujukan untuk semua peringkat usia dan juga pihak yang nak dapat nasihat, pandangan dan mencari solusi makanan sihat dan seimbang. Mereka menyediakan pelbagai perkhidmatan profesional kepada individu dalam masyarakat dan institusi seperti sekolah dan tempat kerja seperti di awah ini.

Perundingan Diet Secara Personal
  • Penilaian pemakanan peribadi
  • Terapi diet dan monitor
  • Analisis pengambilan makanan
  • Pelan diet peribadi dan penetapan matlamat 


Pemakanan Perubatan dan Terapi Diet
  • Terapi pemakanan bagi siapa diet adalah rumit dengan menelan kesukaran
  • Rancangan makanan individu untuk mereka yang mempunyai penyakit kritikal, keuzuran atau keperluan khas
  • Sokongan pemakanan enteral dan parenteral
Khidmat Masyarakat
  • Diet pencegahan penyakit dan ceramah pemakanan
  • Pengurusan penyakit / sindrom melalui bengkel interaktif
  • Kesihatan kakitangan dan program saringan pemakanan.
  • Analisis resipi untuk penerbitan atau penulis kesihatan
  • Menulis untuk kesedaran penyakit dan pencegahan
Kelab LEAN
  • Pendekatan pasukan penjagaan kesihatan pelbagai disiplin untuk pengurusan berat badan untuk kanak-kanak berlebihan berat badan dan dewasa di sekolah atau di tempat kerja


Perancangan Menu
  • Analisis Menu dan pelan untuk pusat penjagaan kanak-kanak, rumah rawatan, kantin dan restoran
  • Kempen kantin sihat
Didikan & Latihan untuk Profesional
  • Makanan dan pemakanan kursus untuk perkhidmatan makanan dan kakitangan dapur
  • Dietetik dan penempatan pelajar pemakanan
Makan Terapi Kumpulan Sasaran
  • Pendekatan pasukan penjagaan kesihatan pelbagai disiplin untuk menguruskan tabiat makan yang cerewet berkaitan dengan masalah deria atau tingkah laku kanak-kanak
Produk Boleh didapati di Dietetik dan Nutrition Services
  • Formula pemakanan klinikal untuk orang dewasa & kanak-kanak
  • Bahan-bahan pendidikan


Patutlah dia orang bagi makanan tu kat Maha sebab dia orang prihatin terhadap gaya hidup seorang Food Blogger yang hari2 kena cuba semua jenis makana. Pulak tu makan tak ikut keperluan dan keseimbangan. Dah kata food review kena cuba semua makanan kan, tapi sebenarnya kena juga jaga kesihatan rupanya. Ok lah Maha ambil maklum dengan peringatan tu dan korang pun jangan lupa hubungi mereka untuk dapatkan nasihat dan apa sahaja berkaitan pemakanan dan diet yang betul.

Boleh hubungi mereka seperti di bawah ini :-
Alamat : 1st Floor, Tower A, Sunway Medical Centre
Tel : 03 - 7491 9191 ext 71152 / 012 - 7747 962
Fax : 03 - 7491 1424 
Waktu operasi : Isnin - Jumaat 8.30pagi - 5.30petang
                          Sabtu 8.30pagi - 1.00tenghari







0 comment... add one now