MAHA 2014 Apa Kaitan Dengan Mahamahu

MAHA 2014 Apa Kaitan Dengan Mahamahu - Salam sejahtera kepada semua pembaca blog makan Mahamahu dan juga rakan2 sekalian. Ramai org tanya apa kaitan MAHA 2014 dengan blog Mahamahu ni? Huhuhu sebenarnya tiada kaitan langsung yer wakakaka. Cuma nama sahaja yg dekat2 nak sama permulaan perkataan Maha.


Jadi jgn confiuse ok MAHA 2014 dan juga Mahamahu hehehe. Sebenarnya ia adalah satu pameran terbesar dan paling komprehensif di rantau ini seumpamanya, MAHA 2014 kembali untuk mempamerkan teknologi terkini dan inovasi daripada Pertanian, Hortikultur dan Agro Pelancongan Industries. Di anjurkan dua tahun sekali kali ini MAHA memfokuskan untuk menjadikan Malaysia sebagai pusat kecemerlangan pertanian dan industir asas tani. 


Mahamahu sendiri pernah pergi sekali jer MAHA ini masa tu ia adalah tahun pertama penganjuran. Memang ramai org sangt dan parking agak terganggu pada masa itu. Tapi MAHA kali in lebih teratur dan lebih teknikal untuk pengalaman penganjurannya. Paling di nanti-nantikan mestilah pameran pertanian yg luar biasa.


Kalau korang dtg MAHA ni tak tgk perkara luar biasa memang tak sah. Maksud Mahamahu kat sini lah adanya pameran pelbagai sumber pertanian yg unik dan menarik antarnya buah-buahan paling besar, ternakan kacukan yg unik serta hasil kajian pertanian yg cukup berjaya dalam bidang pertanian ini.


Bertemakan "Agroteknologi - Pemangkin Untuk Transformasi", MAHA 2014 akan mempamerkan kejayaan pertanian, industri berasaskan pertanian dan ternakan dari perspektif teknologi canggih dan inovasi. Satu kelompok khas, 'MAGIC' khas diwujudkan untuk mempamerkan inovasi dan teknologi terkini dalam sektor pertanian Malaysia.


Kalau anda merancang untuk menghadirkan diri di MAHA 2014 ini pasti rancang perjalanan dan juga kawasan parking anda. Kalau nak mudah naik public transport sahaja terus sampai ke sana tanpa jem dan masalah parking. Anda boleh dapatkan maklumat di laman sesawang mereka seperti yg Mahamahu bagikan di bawah ini. Jgn lupa dtg nanti #MAHA2014Mahamahu ok boleh kita tgk sapa ada di sana.

MAHA 2014
MAEPS Secretariat Building
MARDI Headquarters,
43400 Serdang,
Selangor, Malaysia.
Latitude: 2.979257, Longitude: 101.697566  
Laman Web : http://www.maha.gov.my
Tel: +603-8948 4531 / +6011-2806 7001 / +6014-3387988
Fax: +603-8945 3816