Kakao, Line, Wechat atau Whatsapp?

Salam semua pembaca blog Mah@mahu dan juga rakan2 blogger. Selamat berpuasa dan selamat menghabiskan puasa untuk sebulan tahun ni. Ditambah lagi dengan puasa sunat 6 hari menggandakan pahala cukup untuk setahun. Bulan puasa ni kurang aktiviti luar kalau kat pejabat atau kat rumahkan, yelah sebab tak kuar makan atau buat perkara2 yang aktif. So byk masa di habiskan dengan menghadap PC atau handphone.

Begitulah trand pengguna internet di Malaysia bila bulan puasa memang cukup tinggi kerana penggunaan pada waktu rehat. So kalau time rehat mesti nak chat atau bila2 masa kita gunakan teknologi yg makin canggih dtg. Sekarang ni pun tgk kat pasaran terlalu byk sgt application free untuk berhung menggunakan internet sahaja. Kakao Talk, Line, Wechat atau Whatsapp semua sibuk sekrang ni cari pasaran pengguna di Malaysia. Kadang2 tak tahu nak install mana satu sebab kalau install semua nanti phone pulak tak kuat sebab byk sgt application run.

Bukan apa kita kena tgk mana yg lebih flexible dan juga boleh fully utilize agar tak buang storage dan juga buang duit. Ye lah install application free ni pada service jer kalau nak update atau nak tambah lebih2 mula lah minta chas sana sini. Biasalah org business buat duit semua menda nak bayar. So masih keliru mana satu nak guna ni nak install semua karang bukan guna pun akan menyusahkan sahaja kerana tak tahu mana satu nak contact nanti hehehe..

Kalau yg ada awek ramai boleh kota nak menipu hehehe tapi tak baik. Tgk applikasi ni memang cukup seronok guna sebab mudah dan makin senang sekarang ni. Dari nak berchating sehingga nak call dan juga nak hantar2 gambar semua free. Tapi bila semua perkara terlalu terbuka dan free akan jadi punca kepada perkara2 tak baik lebih cepat tersebar. Yelah mcm gosip atau gambar2 yg tak sepatutnya lebih cepat sampai kepada org lain. Itu terpulang pada penggunalah kalau betul2 nak buat perkara baik kena niat tu betul lah kalau nak guna pada perkara salah fikir sendiri lah ok.