Tom Cruise is Jack Reacher

Salam sejahtera kepada semua rakan2 pembaca blog Mah@mahu moga hujung tahun yg tinggal ini kita habiskan dengan kehidupan lebih bermakna. Mungkin ramai nak capai cita2 tahun ni sebelum buat cita2 untuk tahun depan. Apa2 pun kita cita2kan perlu seiring dengan usaha dan juga di lapik dengan doa kepada yg Maha Esa. Moga terus di berkati dan di rahmati. Apa plan anda untuk sambutan tahun baru ni. Adakah sekadar biasa2 jer atau pun ada plan besar bersama kawn2 dan teman. 


Hujung tahun ni ada byk lak filem kuar kat panggung tak sempat nak kejar dan nak tonton. Tapi dpat lah satu invitation daripada kwn blogger semperna dengan preview Nuffnang. Filem lakonan Tom Cruise tgk tajuk ramai dah tahukan. Selepas lama tak muncul kini Tom Cruise muncul sebagai seorang polis pencen dan menyiasat untuk satu kes penembakan misteri yg di lakukan oleh seorang bekas penembak tepat askar AS.


Sinopsis yg Mah@mahu tgk sendiri lah yer kalau korang rasa lain tu pandangan masing2 kan. 
"Cite mengisahkan seorang yg cekap dalam menyiasat sesatu kes dan seorang suspek yg di tuduh atas kes membunuh seramai 5 org dengan cara menembak secara rambang di kawasan awam. Maka suspek ini telah memanggil Jack Reacher sebagai penyiasat untuk kes beliau kerana beliau percaya kemampuan Jack yg telah menyelesaikan kes beliau sebelum ini. Berbagai halangan di hadapi oleh Jack untuk mencari klu kepada kes ini sehingga akhirnya beliau berjaya membuktikan bahaw ia adalah rancangan teliti di lakukan oleh mereka yg mahu memiliki sebuah syarikat yg mahu di jual. Beliau bersama seorang peguam yg dilantik untuk membebaskan tertuduh daripada hukuman mati di tentang sendiri ayah kepada peguam tersebut. "Untuk maklumat lanjut pergi lah tonton sendiri tidak rugi dan best sgt daripada lakonan Tom Cruise yg memang kita tahu akan suka buat aksi2 hebat. Terima kasih kepada rakan blogger kerana jemputan ini dan juga pada Nuffnang. Selamat tahun baru dan selamat maju jaya kepada semua....