Fanatik Begambar Samsung Galaxy Camera Jawapanya

Salam semua rakan2 dan juga pembaca blog Mah@mahu moga info yang di kongsikan disini berguna pada semua jika ada yg tersalam atau tersilap sila comment kerana pandangan anda akan di hargai oleh Mah@mahu silap2 boleh dpt cenderamata nak bagi hehehehe.. Tapi tak dpt lah Camera Samsung Galaxy ni hehehe tak mampu nak bagi. 


Tapi bila pergi tgk sendiri camera ni terbaik lah tak pernah terfikir kat kita bahawa camera juga bakal menerima revaolusi dalam dunia teknologi. Sebelum ni org berebut2 untuk membuat telefon canggih tapi mungkin akan tiba tahun 2013 berebut2 lak pengeluar camera dunia untuk membaharui teknologi camera seperti Samsung Galaxy Camera. Bukan sekadar boleh ambil gambar dan simpan dalam komputer atau tablet tapi sekarng camera boleh jadi peranti untuk mengupdate gambar2 terus kepada kawan. 


Dengan menggunakan Android Jelly Bean 4.1 menjadi platform kukuh dan pantas untuk melayari internet dalam sebuah camera compak ini. Sebelum gambar hanya memori yg di simpan dalam pendrive atau kmputer sahaj tapi kini dngan Samsung Galaxy Camera gambar mampu dikongsi terus dalam alam maya. 

Melengkapi 4 fungsi utama sebuah camera canggih iaitu menggambil gambar seperti seorang profesional, enjoy dengan gambar2 yg terbaik, mengedit gambar dengan pantas selepas di ambil dan juga terus boleh berkongsi dengan kenalan terus ke alam maya. Wow semua di gabungkan dalam satu camera GALAXY 121.2mm (4.77 ") HD Super Touch Display yg memberi kesan paparan paling jelas. Bukan sahaja gambar yg boleh di ambil malah anda juga boleh jadi profesional dalam menghasilkan video yg di sokong oleh resolusi 720x480.

Org paling suka bila ambil gambar adalah part mengedit gambar itu agar lebih cantik dan juga lebih beremosi maka dengan itulah Samsung Galaxy Camera ini melengkapi satu sama lain dengan 65 ciri-ciri penyuntingan yg sedia ada dalam camera tu. Selain daripada application yg di sediakan oleh Android sendiri anda boleh jadi profesional photgrhaper pulak lepas ni.


Semua lengkap dan lekap berada di tangan. Mampu di naik taraf memori kepada 64gb untuk anda menyimpan berjuta-juta gambar dalam resolusi tinggi. Camera ni boleh zoom sehingga 16megapixel untuk gambar lebih jelas. Tapi paling syok camera ni boleh connect denagn Wifi dan juga 3G. Sebab sebelum ni kalau ambil gambar and kena transfer ker laptop pastu edit and baru leh send pada kawn lambat. Sekarang semua tu dah kompak kepada satu camera ini sahaja. Tahniah kepada Samsung kerana menjadi pencetus kepada revolusi camera berinternet ini bagus dan terbaik wooo...


Datang dengan dua warna di malaysia Putih dan juga hitam menjadi trand baru sekrang ni. Kat Malaysia harga pasaran dalam RM1800 lebih kurang lah. Kalau nak pasti boleh tgk di Samsung outlet ada kat seluruh Malaysia. Untuk maklumat lanjut layari http://www.samsung.com/my kat sana semua lebih detail dan juga galery gambar lebih jelas.